Ekonomi adalah mengenai menyelesaikan masalah dan meningkatkan kehidupan orang ramai, cuba memahami bagaimana orang berkelakuan, dan di Sekolah Ekonomi UFM, kerjaya telah direka untuk memahami fenomena yang kompleks, dari prinsip etika, undang-undang dan ekonomi yang menyokong masyarakat yang bebas dan bertanggungjawab.

Universiti Francisco Marroquin baru-baru ini menyerlahkan sebagai tempat terbaik di dunia untuk mengkaji ekonomi pasaran bebas, menduduki tempat pertama dalam senarai TOP FIFTY TEMPAT UNTUK MELAJARI senarai ekonomi ECONOMICS.

"Tidak ada sekolah yang mengetuai kajian ekonomi klasik dengan semangat lebih daripada Francisco Marroquín University di Guatemala City."

(oleh thebestschools.org)

Salah satu kelebihan utama dalam mengkaji ekonomi di Universiti Francisco Marroquin, adalah bahawa cabang aplikasinya sangat luas. Dalam kata-kata pelajar kita, "jika seseorang memahami bagaimana kita berinteraksi dan membuat keputusan, kita boleh mendapatkan jawapan untuk hampir setiap soalan yang kita tanya setiap hari."

Pengalaman pembelajaran di Fakulti Sains Ekonomi UFM, dicirikan oleh kekakuan akademik dan semangat yang kita semua perlu belajar. Kami sentiasa menyiasat kandungan terbaik dan kaedah yang paling inovatif, dengan tujuan meningkatkan kualiti pembelajaran pelajar, dalam persekitaran yang menggalakkan persoalan, inovasi dan keusahawanan.

Anda akan mengetahui secara mendalam tradisi ekonomi institusi, Austria, eksperimen, monetar dan ekonomi neoklasik, dengan tangan profesor antarabangsa yang pakar dalam bidang ekonomi.

Di samping itu, pelajar menyediakan dalam persekitaran dengan perspektif global, di mana mereka akan berpeluang menerima kelas dan seminar dengan profesor yang pakar dalam ekonomi liberal klasik dari seluruh dunia. Ini, dilengkapi dengan pengalaman perjalanan akademik dan penyertaan dalam seminar yang akan membolehkan mereka memperdalam topik yang mereka paling berminat.

Di dalam program pengajian ekonomi pelajar akan berpeluang untuk memilih pengkhususan dalam Kewangan, untuk belajar bagaimana membuat keputusan kewangan dan pelaburan dan memimpin pasukan dalam persekitaran perniagaan. Di dalam pengkhususan ini, anda boleh belajar bagaimana untuk mengambil risiko, mengira pulangan, dan juga melawat bursa saham di New York untuk mengetahui secara langsung bagaimana mereka membuat keputusan eksekutif peringkat tinggi ini.

Pilihan lain untuk pengkhususan dan bawah umur termasuk Keusahawanan, Politik dan Falsafah, Pemasaran, Pengurusan Data dan Pengurusan Operasi.

"Universiti Francisco Marroquin adalah tempat yang bagus untuk pelajar-pelajar untuk belajar ekonomi kerana fakulti di sini benar-benar memahami bagaimana pasaran berfungsi, dan mengajar nilai kebebasan dan kebebasan ekonomi yang lebih baik daripada orang lain di Amerika Latin."

(Ben Powell, Pengarah Texas Tech University dan Institut Pasar Percuma)

Terdapat beberapa tempat di mana sahaja di dunia, di mana seseorang boleh datang dan mendapat pendidikan berkualiti yang luar biasa dalam pelbagai disiplin dan bidang. Anda melakukannya dalam suasana yang menghargai prinsip, cita-cita dan etika masyarakat bebas.

(Richard Ebeling)

Program diajar dalam:
  • Sepanyol

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh Universidad Francisco Marroquin »

Tarikh Akhir Kemaskini Sept. 9, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Jan 6, 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
9,700 USD
harga tahunan
Deadline
Nov 1, 2019
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jan 6, 2020
End Date
Nov 2024
Tarikh tutup permohonan
Nov 1, 2019

Jan 6, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Nov 1, 2019
End Date
Nov 2024

María Pía Paganelli visita la UFM