Sarjana Muda Ekonomi

Ekonomi adalah sains sosial yang berurusan dengan membuat pilihan apabila sumber kekurangan. Di samping digunakan dalam perniagaan, ekonomi digunakan untuk membantu pembangunan negara berpendapatan rendah, negara bantuan yang menangani masalah pengangguran, mengetahui cara terbaik untuk memperbaiki alam sekitar, memahami mengapa pengguna membeli apa yang mereka beli, dan jelaskan apa menentukan pendapatan rakyat.

Mengenai Major

Jika anda memilih untuk menjadi major dalam Ekonomi, anda akan mengambil kursus dalam bidang mikroekonomi, makroekonomi, kaedah penyelidikan, ekonomi antarabangsa dan perbandingan, dan seminar kanan integratif. Anda akan bersedia untuk memulakan kerjaya anda atau bekerja ke arah ijazah lanjutan. Dan jika anda sedang mempertimbangkan kerja lepasan, anda perlu memasukkan kerja yang besar dalam matematik.

Objektif Pembelajaran

Bagi jurusan ekonomi dan pengurusan ekonomi, jabatan ekonomi mengkaji pelajar

belajar berkenaan matlamat pembelajaran berikut:

 • Pembangunan kemahiran berfikir analitik dan kritikal
 • Pengetahuan dalam bidang teras dengan pandangan integratif konsep ekonomi.
 • Keupayaan mentafsir, menganalisis dan membentangkan data
 • Menunjukkan perintah pengetahuan melalui komunikasi yang efektif dalam kata-kata yang ditulis dan dituturkan, dan mengajukan pertanyaan yang penting dan konstruktif.

Keperluan Utama

Sebanyak 11 unit terdiri daripada berikut:

Kursus yang Diperlukan

6 unit yang terdiri daripada ECON 110, ECON 251, ECON 252, ECON 255 atau ECON 259, ECON 499 dan [MATH 105 atau MATH 230 atau PSYC 210]. Bilangan pelajar yang terhad setiap tahun boleh melengkapkan projek kanan dan persembahan dalam ECON 355 atau ECON 300 8 daripada ECON 499. Gred C- atau lebih baik diperlukan dalam kursus batu kapur-sama ada ECON 499 atau kursus pengganti. Adalah disyorkan bahawa kursus statistik diselesaikan pada akhir tahun kedua, kerana ia adalah prasyarat untuk ECON 251 dan ECON 252. Pelajar mesti mendaftar sebelum ECON 499 di Jabatan Ekonomi pada semester musim semi tahun junior mereka.

Kursus Elektif

Unit-unit Ekonomi (ECON) peringkat tinggi (bernombor 250 atau ke atas). Daripada lima unit tambahan ini, sekurang-kurangnya satu mesti datang dari Kumpulan I (Lanjutan) dan satu daripada Kumpulan II (Antarabangsa), dengan unit yang tersisa yang berasal dari kursus ECON yang lain.

Kumpulan I - Kursus Lanjutan

(Kursus Lanjutan adalah salah satu yang mempunyai ECON 252 sebagai prasyarat)

 • ECON 372 - Ekonomi Antarabangsa
 • ECON 375 - Organisasi Perindustrian
 • ECON 378 - Kewangan Awam
 • ECON 385 - Analisis Matematik untuk Ahli Ekonomi
 • ECON 387 - Pengenalan kepada Teori Permainan
 • ECON 300 8 - Ekonomi Kelakuan

Kumpulan II - Kursus Antarabangsa

 • ECON 282 - Kemiskinan Global
 • ECON 345 ​​- Pertumbuhan Ekonomi Jepun Modern
 • ECON 353 - Pembangunan Ekonomi
 • ECON 370 - Sistem Ekonomi
 • ECON 372 - Ekonomi Antarabangsa

Nota:

(NOTA: Jika kedua-dua ECON 255 dan ECON 259 diambil, satu akan berfungsi sebagai kursus yang diperlukan, dan yang lain boleh digunakan sebagai salah satu pilihan.)

Maksimum dua unit dari ECON 490 A, ECON 490 B, ECON 491, ECON 495 dan ECON 499R boleh mengira ke arah utama. Hanya satu unit ECON 495 boleh dikira dan BUS 495 tidak dikira ke arah utama Ekonomi.

Disyorkan: Kerja penting dalam matematik diperlukan sekiranya mempertimbangkan pekerjaan siswazah dalam bidang ekonomi.

Maklumat lain

Majors dan anak-anak di bawah umur hendaklah diisytiharkan tidak lewat daripada tahun kedua tahun. Untuk mengisytiharkan major atau kecil dalam Ekonomi, seorang pelajar mestilah sama ada a) purata rata-rata gred 2.5 kumulatif Universiti, atau b) purata 2.0 gred purata kumulatif Universiti dan memperoleh gred minimum B dalam kursus yang diambil dalam yang dimaksudkan trek utama atau kecil.

Majikan berganda di jabatan hanya dibenarkan jika salah satu daripada jurusan Perakaunan. Sesetengah kombinasi utama / kecil dibenarkan, tetapi perniagaan atau ekonomi kecil mungkin tidak digabungkan dengan utama dalam ekonomi pengurusan, atau perniagaan antarabangsa. Jurusan kewangan mungkin tidak kecil dalam bidang ekonomi, tetapi mereka mungkin kecil dalam perniagaan dengan mengambil kursus perniagaan tambahan di atas yang diperlukan untuk orang dewasa.

Pelajar tidak boleh mengira lebih daripada dua kursus dalam satu program apabila menggabungkan program dalam jurusan Ekonomi. Sebagai contoh, majoriti Pentadbiran Perniagaan (14 unit) yang melengkapkan Ekonomi kecil (7 unit), tidak boleh mengira lebih daripada dua kursus untuk kedua-dua program, jadi kursus tambahan (melebihi 19 unit) diperlukan untuk menyelesaikan keperluan untuk gabungan ini program.

Adalah disyorkan bahawa kursus statistik (MATH 105 atau MATH 230 atau PSYC 210) diselesaikan pada akhir tahun kedua tahun. MATH 105 tidak boleh diambil untuk kredit setelah menerima kredit untuk MATH 110 atau lebih tinggi. (Ini termasuk kredit untuk kalkulus AP atau setaraf.)

Pelajar yang mempertimbangkan kursus ekonomi kedua harus mempertimbangkan kursus-kursus yang berjumlah 200-an.

Semua kursus elektif mestilah peringkat atas (bernombor 250 dan ke atas.) Hanya satu unit 495 boleh dikira dan maksimum dua unit dari 490A, 490B, 491, dan 495 boleh dikira ke arah mana-mana jabatan utama Ekonomi. Kursus-kursus BUS tidak dikira ke arah major ekonomi, dan kursus-kursus ECON tidak akan biasanya dikira ke arah utama pentadbiran perniagaan.

Pelajar mesti mencapai purata 2.0 mata gred minimum di peringkat utama mereka untuk siswazah. Kursus yang layak dikira dalam major atau minor tidak boleh diambil kredit / tidak masuk. Semua kursus pra-syarat mesti berjaya diluluskan dengan gred C- atau lebih baik untuk memenuhi syarat untuk pendaftaran dalam kursus seterusnya.

Maksimum 13 unit kredit dalam mana-mana satu disiplin (perakaunan, perniagaan, atau ekonomi) dan 17 unit kredit dalam jabatan ekonomi boleh dikira dalam 34 unit yang diperlukan untuk tamat pengajian. Disiplin tambahan atau unit jabatan akan menghasilkan lebih daripada 34 unit yang diperlukan untuk tamat pengajian.

Semua kursus ekonomi (ECON) di bawah tahap 490 memenuhi keperluan pengedaran Sains Sosial (Kumpulan I).

A-Level, Baccalaureate Antarabangsa, Penempatan Lanjutan, dan Kredit Lain

Pelajar yang lulus A-Level dalam Ekonomi dengan C atau lebih baik akan menerima sejumlah dua kredit; satu untuk ECON 110 dan satu unit umum kredit Ekonomi peringkat rendah.

Maklumat mengenai kredit untuk Baccalaureate Antarabangsa dan Penempatan Lanjutan boleh didapati di bahagian Akademik Peraturan dan Prosedur Katalog ini.

Pelajar boleh menggunakan peperiksaan kecekapan atau peperiksaan penempatan lanjutan untuk memenuhi keperluan ECON 110. Maklumat mengenai peperiksaan kecekapan untuk ECON 110 akan diberikan semasa orientasi pelajar baru. Peraturan Penempatan Terperinci disenaraikan dalam seksyen Peraturan Akademik dan Prosedur Katalog ini.

Pelajar yang memindahkan kursus ke Ohio Wesleyan University harus berunding dengan ketua jabatan mengenai kredit yang sesuai untuk diberikan. Jika beberapa kursus dipindahkan kurang dari 1.0 unit (3.75 kredit), kursus tambahan mungkin diperlukan. Bagi semua jurusan dan golongan remaja di jabatan, majoriti kursus mestilah diselesaikan di OWU.

Fikirkan Besar

Penyelidikan sarjana muda adalah bahagian teras dari The OWU Connection, dan para pelajar ekonomi mengambil bahagian dalam projek bebas dan penyelidikan dengan mentor fakulti di seluruh jabatan.

Pelajar boleh mengemukakan penyelidikan mereka di Simposium Pelajar tahunan pada musim bunga.

Pergi Global

Dari tahun pertama anda di kampus, anda boleh mendapatkan kampus dengan Kursus Pembelajaran Perjalanan atau peluang belajar di luar negeri - bahagian utama Sambungan OWU. Perjalanan ke tanah yang jauh dan luangkan diri dalam landskap dan budaya yang lain.

Fellows Management Economics juga pergi ke New York City dan Washington, DC

Dapatkan Real

Bina sambungan anda ke dunia profesional dengan latihan dalam pelbagai tempat kerja-dari firma pelaburan Wall Street ke San Francisco.

Jabatan Ekonomi menawarkan beberapa latihan magang yang menarik, termasuk peluang dengan Rizab Persekutuan di Washington, DC. Para pelajar Ekonomi kerap mengambil bahagian dalam latihan magang dari pantai ke pantai.

Pengajaran Terinspirasi

Fakulti OWU adalah ulama dan penyelidik yang cemerlang dan guru ghairah. Mereka akan mendorong anda, mencabar anda, memberi inspirasi kepada anda, dan bekerjasama dengan anda dalam penyelidikan dan projek kreatif anda sendiri.

Mereka juga boleh membungkus ceramah selama 3 minit dengan idea, wawasan, dan imaginasi. Lihat kuliah kami yang unik.

Program diajar dalam:
English

Lihat 10 lagi program yang ditawarkan oleh Ohio Wesleyan University »

Tarikh Akhir Kemaskini August 27, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Price
58,190 USD
jumlah kos setiap tahun (2017-2018); Tuisyen: $ 45,500
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date