Sarjana Muda Ekonomi

Umum

Penerangan Program

economics

Mengapa Ekonomi Kajian?

Misi Program Ekonomi adalah untuk menggalakkan peserta dan warga yang kritis, mencerminkan, bermaklumat, dan diberi kuasa, yang memahami sebab dan akibat dalam alam alt = "ekonomi. Melalui pelbagai kursus dan aktiviti, Program Ekonomi menawarkan pendedahan akademik yang penting untuk kajian alt = "ekonomi dan contoh dunia sebenar. Jabatan ini juga menawarkan pelajar peluang bukan kelas untuk mengambil bahagian dalam projek dan pengalaman ekonomi.

 • Ekonomi dan Minor adalah antara yang paling pesat berkembang di kampus. Sejak tahun 2013 bilangan Majors dan Anak Kecil telah meningkat dari 1 ke lebih 40!
 • Program Ekonomi di AQ menampilkan kursus-kursus yang berat dalam analisis kuantitatif, membantu para pelajar memenuhi tuntutan pasar kerja abad ke-21.
 • Ijazah dalam Ekonomi mempunyai salah satu gaji permulaan yang paling tinggi untuk peserta pekerjaan baru di kalangan semua ijazah perniagaan.
 • Ijazah Ekonomi boleh menyediakan anda untuk bekerja di sektor swasta dan awam, serta menyediakan asas yang baik bagi mereka yang ingin meneruskan pendidikan mereka di peringkat siswazah.

Bagaimana Kami Berbeza

 1. Ekonomi adalah komoditi panas-alt = "program ekonomi di Aquinas telah melihat bilangan alt =" jurusan ekonomi meroket sebanyak 1,800% dari tahun 2013 hingga 2015.
 2. Ketahui bagaimana alt = "ekonomi memberi jawapan kepada masalah kemampanan dalam alt =" kursus ekonomi.
 3. Ini semua tentang pengukuran! Ambil ekonometrik untuk memperoleh kemahiran kuantitatif yang digunakan untuk analisis dunia sebenar.
 4. Secara sedar Katolik dan Dominikan: fakulti memimpin jalan dalam mengintegrasikan analisis ekonomi dengan pandangan etika Pengajaran Sosial Katolik.
 5. Bersenang-senang membahaskan idea-idea cemerlang dan kesilapan-kesilapan ahli ekonomi yang berbeza seperti John Maynard Keynes dan Friedrich Hayek melalui sejarah pemikiran ekonomi.
 6. Temui jawapan kepada soalan seperti: adakah Federal Reserve boleh dipersalahkan untuk kitaran perniagaan atau kunci untuk meminimumkan mereka?
 7. Menyelam ke dalam dua cawangan utama iaitu alt = "ekonomi dengan dua semester semester penuh iaitu" ekonomi "dan dua semester penuh makroalt =" ekonomi.
 8. Kajian di bawah fakulti dengan kepakaran mutakhir dalam sektor awam alt = "ekonomi dan dasar cukai.
 9. Semua alt = "jurusan ekonomi mendapatkan perspektif global dengan mengkaji alt =" ekonomi "untuk mengkaji sama ada lebih baik untuk" membeli tempatan "atau" pergi global. "
 10. Menyelesaikan teka-teki dan paradoks praktikal dengan menggunakan alat ekonomi untuk menghargai bagaimana insentif dan harga relatif boleh menjawab beberapa soalan yang paling menyusahkan.

Keperluan Utama

Sekurang-kurangnya tiga puluh tiga (33) jam semester dalam alt = "ekonomi. Kursus yang diperlukan: ES211, 212, 311, 312, 499; MS151 (atau kursus statistik peringkat tinggi) *;

Pelajar yang bersekolah di alt = "ekonomi atau perniagaan (MBA) perlu mengambil statistik di peringkat MS252 atau lebih tinggi (contohnya, MS493, 494) dan sekurang-kurangnya satu semester kalkulus. Kalkulus tambahan dan kerja dalam algebra linear sangat tinggi Disarankan para pelajar untuk membuat kajian pascasiswazah dalam bidang undang-undang, teologi, dasar awam, perancangan bandar, dan bidang-bidang lain harus berunding dengan pengerusi program mengenai kerja kursus sokongan yang sesuai.

Pelajar yang bersedia untuk memasuki pasaran kerja pada tamat pengajian perlu mempertimbangkan kerja tambahan dalam bidang seperti kewangan, CIS, perakaunan, pemasaran, komunikasi, dan matematik yang digunakan.

Sekurang-kurangnya lapan belas (18) jam kredit ke arah utama mesti diperoleh di Aquinas College . Mana-mana kursus yang ditetapkan oleh ES yang dinyatakan seperti yang diperlukan untuk major mesti dilengkapkan dengan C- atau gred yang lebih baik.

Kursus

 • ES211 Prinsip Mikroekonomi (3) BE
 • ES212 Makroekonomi Makroekonomi (3) BE
 • ES311 Microalt Intermediate = "ekonomi (3)
 • ES312 Intermediate Macroalt = "economics (3)
 • ES499 Capstone Course in Economics (3) SC
 • MS151 Statistik Asas (3) QR

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Aquinas College, an inclusive educational community rooted in the Catholic and Dominican tradition, provides a liberal arts education with a global perspective, emphasizes career preparation focused o ... Baca lebih lanjut

Aquinas College, an inclusive educational community rooted in the Catholic and Dominican tradition, provides a liberal arts education with a global perspective, emphasizes career preparation focused on leadership and service to others, and fosters a commitment to lifelong learning dedicated to the pursuit of truth and the common good. Baca Ringkas