Sarjana Muda Ekonomi dan Ekonomi Perniagaan

Umum

Penerangan Program

Cari apa yang mendorong orang, organisasi, dan kerajaan

Kelestarian. Pasaran buruh. Pertandingan. Ketidaksamaan pendapatan. Etika. Keusahawanan. Pengurusan Risiko. Data besar. E-perniagaan. Inovasi. Tingkah laku pengguna. Pelaburan. Ekonomi sangat pelbagai!

Ijazah Sarjana Muda dalam Ekonomi dan Ekonomi Perniagaan adalah program pengajian berskala luas dan relatif kecil. Semua kursus adalah dalam Bahasa Inggeris. Anda mendapat manfaat daripada hubungan langsung dan peribadi dengan guru anda dan dari ceramah interaktif. Pada setiap masa, anda dicabar untuk mendapatkan yang terbaik daripada diri sendiri.

Anda belajar mengenal pasti mekanisme yang mendasari pelbagai fenomena ekonomi di sebuah negara, wilayah, atau organisasi. Anda juga menyiasat langkah-langkah yang diperlukan untuk mencapai objektif ekonomi yang berbeza. Dengan pengetahuan ini, anda berada di tempat yang tepat untuk memberi nasihat kepada pengguna, syarikat, dan agensi kerajaan dalam proses membuat keputusan mereka.

Selepas tahun pertama, anda memilih salah satu daripada empat pengkhususan: Ekonomi, Pemasaran, Kewangan atau Perakaunan. Oleh kerana tingkah laku manusia dipengaruhi oleh banyak faktor yang berbeza, pada tahun ketiga anda boleh memilih dari pelbagai peringkat bawah umur: psikologi, sosiologi, teknologi, dan banyak lagi. Anda boleh mengikuti anak di bawah umur di fakulti yang berbeza atau di universiti di luar negara. Sebagai alternatif, anda boleh memilih untuk membuat magang.

Tahukah anda bahawa pendidikan ekonomi di Belanda dipandang tinggi di peringkat antarabangsa? Dengan kesejahteraan kita yang meluas, 'model polder' pembuatan keputusan konsensus, dan keseimbangan unik antara organisasi awam dan swasta, Belanda membawa dimensi khas untuk ekonomi berbanding dengan negara-negara lain. Di VU Amsterdam , kami berusaha untuk menegakkan falsafah ini. Anda tidak hanya belajar 'ekonomi'. Sebaliknya, anda menghubungkan bidang ekonomi dengan orang - orang dalam ekonomi tertentu dan mengejar kesejahteraan yang luas.

Tarikh mula program ini adalah pada 1 September.

Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 175 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to over ... Baca lebih lanjut

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 175 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to over 26,000 students from all over the world. Students and staff of 122 nationalities create a dynamic international academic community. The University distinguishes itself in research and education through four interdisciplinary themes: Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World and Governance for Society. Curious about student life at VU Amsterdam? Click here to ask our International Student Ambassadors. Baca Ringkas