Hari ini, menjadi pakar dalam ekonomi tempatan anda tidak lagi cukup. Semua negara dan syarikat sangat memerlukan profesional perniagaan dan komunikasi yang memahami cabaran utama dan isu hubungan ekonomi antarabangsa dan dapat bergerak dengan cepat untuk mengeksploitasi peluang-peluang baru.


Jika anda ingin memasuki bidang ini, program Perniagaan Ekonomi Antarabangsa Metropolitan menawarkan semua yang diperlukan untuk anda memperoleh kemahiran yang diperlukan: pengetahuan yang selamat mengenai hal-hal ekonomi dan perniagaan, perintah fasih bahasa kedua untuk tujuan profesional, melalui praktikal dan pengalaman kerja. Perkongsian kami yang luas dengan syarikat-syarikat multinasional memberi peluang kepada anda untuk mendapatkan pengalaman pertama dalam dunia perniagaan antarabangsa. Pelajar siswazah kami meninggalkan sekolah sebagai ahli perniagaan yang terlatih dengan arahan profesional sekurang-kurangnya dua bahasa asing, bersedia untuk mencapai kejayaan dan keputusan serta-merta dalam adegan perniagaan antarabangsa.
Sertai kami dalam aliran ekonomi antarabangsa!

PROGRAM DIPERLUKAN UNTUK INDIVIDU YANG:

Sekiranya anda mengetahui dengan baik dan dengan minat yang tinggi dalam dunia perniagaan antarabangsa, politik dan media; jika anda mencari untuk mencari kerjaya masa depan mereka di persekitaran antarabangsa dan jika anda terbuka kepada pendedahan kepada budaya asing. Pelajar masa depan juga harus menggunakan dua bahasa asing untuk keperluan peribadi dan dijangka akan menjadikan kemahiran bahasa mereka menjadi aset penting untuk kedua-dua kerjaya masa depan mereka dan untuk pekerja mereka.

MATA PELAJARAN TERAS:

Ekonomi Antarabangsa; Kajian Integrasi EU; Kewangan Antarabangsa; Transaksi Perniagaan Antarabangsa; Kelakuan Organisasi; Latihan Pembangunan Kemahiran Persembahan; Protokol dan Etika Antarabangsa; Strategi dan Daya Saing Perniagaan Antarabangsa; Dasar EU; Globalisasi dan Ekonomi Wilayah; Organisasi Ekonomi Antarabangsa; Undang-undang antarabangsa

SPECIALISASI *:

  • Pengurusan organisasi
  • Pengurusan komersil global

* Pengkhususan dilancarkan hanya jika sekurang-kurangnya 15 pelajar ingin menyertai pengkhususan.

Adakah anda berminat untuk mendapat 2 darjah? Dalam hanya 3.5 tahun anda boleh mendapat Ijazah Ekonomi Perniagaan Antarabangsa dari Metropolitan serta Ijazah Perniagaan Antarabangsa BA dari Coventry University.

PENCAPAIAN KAMI:

Pasukan 4-orang Program Perniagaan Ekonomi Antarabangsa kami telah memenangi EBMC - Piala Simulasi Permulaan Eropah dan semua ahli telah mencapai tempat yang memenangi hadiah secara individu semasa pertandingan akhir di Stuttgart.

Beasiswa Metropolitan-TATA:

Salah satu syarikat pembekal teknologi terbesar di dunia, Perkhidmatan Perundingan Tata, dalam kerjasama strategik jangka panjang dengan Metropolitan, menawarkan biasiswa TATA untuk pelajar yang mendaftar dalam program ini. Biasiswa ini meliputi yuran pengajian penuh selama satu semester.

PROSPEK KERJAYA:

  • ahli ekonomi antarabangsa di syarikat dan syarikat kebangsaan atau syarikat multinasional
  • pakar komunikasi di organisasi antarabangsa
  • pakar dalam sektor kerajaan
  • wartawan yang merangkumi isu-isu ekonomi

Kelayakan seperti yang dinyatakan dalam sijil ijazah:

Ahli ekonomi dalam Perniagaan Antarabangsa

Sijil CIMA yang diberikan di METU :

METU akan menggabungkan langkah pertama sijil CIMA (Chartered Institute of Accountants Management) kepada semua perniagaan berbahasa Inggeris

Modul pelajar yang akan dikaji adalah seperti berikut:

BA1 Asas Ekonomi Perniagaan

BA2 Asas Perakaunan Pengurusan

BA3 Asas Perakaunan Kewangan

BA4 Asas-asas Etika, Tadbir Urus Korporat dan Undang-Undang Perniagaan

Ketua program ini:

Miklós Vásáry Ph.D., habil, profesor bersekutu

"Apabila saya tahu saya mahu meneruskan pengajian di Budapest, saya sedang mencari sebuah universiti yang dapat memberi saya pendidikan yang berkualiti. Selepas carian saya, saya dapati laman web Universiti Metropolitan (ketika itu), dan saya sangat menyukai program pilihan mereka dan program yang mereka tawarkan. Saya kini mendaftar dalam program Ekonomi Perniagaan Antarabangsa, dan saya dengan senang hati mengatakan bahawa program ini memenuhi sepenuhnya jangkaan saya. Kehidupan pelajar adalah hebat, untuk saya, acara yang paling diingati menjadi Selamat Datang, saya sangat bersenang-senang. Saya berjumpa dengan kebanyakan kawan-kawan saya di sana dan kita masih bercakap mengenai hari-hari itu dari semasa ke semasa. Sekiranya saya ingin mengingat masa yang tidak dapat dilupakan yang berlaku kepada saya di Metropolitan, saya akan memberitahu anda semua perkara yang berlaku kepada saya di Weekend Selamat Datang. Tetapi jika saya benar-benar jujur, setiap hari mempunyai masa yang tidak dapat dilupakan. Peluang untuk mempelajari konsep baru, mengenali orang atau mewujudkan ikatan yang lebih kuat dengan rakan-rakan adalah salah satu perkara yang membuat hari saya unik. "

Dina Sara Kovacs, pelajar program Ekonomi Perniagaan Antarabangsa kami BA dari Kanada

"Sijil Ekonomi Perniagaan Antarabangsa BA Program membayangkan pengetahuan yang serba luas. Graduan kami mampu melaksanakan kedudukan yang paling beragam dalam industri perniagaan domestik atau antarabangsa, atau memulakan kerjaya dalam bidang sivil dan dalam bidang diplomasi ekonomi. Dari segi peluang untuk pendidikan lanjut, graduan program boleh berkembang maju dalam bidang perniagaan, komunikasi, dan sains sosial. "

László Vass Ph.D., habil, CSc, Professor, Rektor

Program diajar dalam:
English

Lihat 11 lagi program yang ditawarkan oleh Budapest Metropolitan University »

Tarikh Akhir Kemaskini February 11, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
2,375 EUR
setiap semester, untuk pelajar bukan EU; 1750 EUR / semester untuk pelajar EU
Deadline
Permintaan Maklumat
for Non-EU students; 15.01.2019 for EU students
Permintaan Maklumat
for Non-EU students; 01.08.2019 for EU students
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
for Non-EU students; 15.01.2019 for EU students
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
for Non-EU students; 01.08.2019 for EU students
Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
for Non-EU students; 15.01.2019 for EU students
End Date

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
for Non-EU students; 01.08.2019 for EU students
End Date

Welcome to Budapest Metropolitan University