Sarjana Muda Ekonomi Perniagaan Antarabangsa

Budapest Metropolitan University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Muda Ekonomi Perniagaan Antarabangsa

Budapest Metropolitan University

Hari ini, menjadi pakar dalam ekonomi tempatan anda tidak lagi cukup. Semua negara dan syarikat sangat memerlukan profesional perniagaan dan komunikasi yang memahami cabaran utama dan isu hubungan ekonomi antarabangsa dan dapat bergerak dengan cepat untuk mengeksploitasi peluang-peluang baru.


Jika anda ingin memasuki bidang ini, program Perniagaan Ekonomi Antarabangsa Metropolitan menawarkan semua yang diperlukan untuk anda memperoleh kemahiran yang diperlukan: pengetahuan yang selamat tentang hal-hal ekonomi dan perniagaan, perintah fasih bahasa kedua untuk tujuan profesional, melalui praktikal dan pengalaman kerja. Perkongsian kami yang luas dengan syarikat-syarikat multinasional memberi peluang kepada anda untuk mendapatkan pengalaman pertama dalam dunia perniagaan antarabangsa. Pelajar siswazah kami meninggalkan sekolah sebagai ahli perniagaan yang terlatih dengan arahan profesional sekurang-kurangnya dua bahasa asing, bersedia untuk mencapai kejayaan dan keputusan serta-merta dalam adegan perniagaan antarabangsa.
Sertai kami dalam aliran ekonomi antarabangsa!

PROGRAM DIPERLUKAN UNTUK INDIVIDU YANG:

Sekiranya anda mengetahui dengan baik dan dengan minat yang tinggi dalam dunia perniagaan antarabangsa, politik dan media; jika anda mencari untuk mencari kerjaya masa depan mereka di persekitaran antarabangsa dan jika anda terbuka kepada pendedahan kepada budaya asing. Pelajar masa depan juga harus menggunakan dua bahasa asing untuk keperluan peribadi dan dijangka akan menjadikan kemahiran bahasa mereka menjadi aset penting untuk kedua-dua kerjaya masa depan mereka dan untuk pekerja mereka.

MATA PELAJARAN TERAS:

Ekonomi Antarabangsa; Kajian Integrasi EU; Kewangan Antarabangsa; Transaksi Perniagaan Antarabangsa; Kelakuan Organisasi; Latihan Pembangunan Kemahiran Persembahan; Protokol dan Etika Antarabangsa; Strategi dan Daya Saing Perniagaan Antarabangsa; Dasar EU; Globalisasi dan Ekonomi Wilayah; Organisasi Ekonomi Antarabangsa; Undang-undang antarabangsa

SPECIALISASI *:

  • Pengurusan organisasi
  • Pengurusan komersil global

* Pengkhususan dilancarkan hanya jika sekurang-kurangnya 15 pelajar ingin menyertai pengkhususan.

Adakah anda berminat untuk mendapat 2 darjah? Dalam hanya 3.5 tahun anda boleh mendapat Ijazah Ekonomi Perniagaan Antarabangsa dari Metropolitan serta Ijazah Perniagaan Antarabangsa BA dari Coventry University.

PENCAPAIAN KAMI:

Pasukan 4-orang Program Perniagaan Ekonomi Antarabangsa kami telah memenangi EBMC - Piala Simulasi Permulaan Eropah dan semua ahli telah mencapai tempat yang memenangi hadiah secara individu semasa pertandingan akhir di Stuttgart.

Beasiswa Metropolitan-TATA:

Salah satu syarikat pembekal teknologi terbesar di dunia, Perkhidmatan Perundingan Tata, dalam kerjasama strategik jangka panjang dengan Metropolitan, menawarkan biasiswa TATA untuk pelajar yang mendaftar dalam program ini. Biasiswa ini meliputi yuran pengajian penuh selama satu semester.

PROSPEK KERJAYA:

  • ahli ekonomi antarabangsa di syarikat dan syarikat kebangsaan atau syarikat multinasional
  • pakar komunikasi di organisasi antarabangsa
  • pakar dalam sektor kerajaan
  • wartawan yang merangkumi isu-isu ekonomi

Kelayakan seperti yang dinyatakan dalam sijil ijazah:

Ahli ekonomi dalam Perniagaan Antarabangsa

Ketua program ini:

Miklós Vásáry Ph.D., habil, profesor bersekutu

"Apabila saya tahu saya mahu meneruskan pengajian di Budapest, saya sedang mencari sebuah universiti yang dapat memberi saya pendidikan yang berkualiti. Selepas carian saya, saya dapati laman web Universiti Metropolitan (ketika itu), dan saya sangat menyukai program pilihan mereka dan program yang mereka tawarkan. Saya kini mendaftar dalam program Ekonomi Perniagaan Antarabangsa, dan saya dengan senang hati mengatakan bahawa program ini memenuhi sepenuhnya jangkaan saya. Kehidupan pelajar adalah hebat, untuk saya, acara yang paling diingati menjadi Selamat Datang, saya sangat bersenang-senang. Saya berjumpa dengan kebanyakan kawan-kawan saya di sana dan kita masih bercakap mengenai hari-hari itu dari semasa ke semasa. Sekiranya saya ingin mengingat masa yang tidak dapat dilupakan yang berlaku kepada saya di Metropolitan, saya akan memberitahu anda semua perkara yang berlaku kepada saya di Weekend Selamat Datang. Tetapi jika saya benar-benar jujur, setiap hari mempunyai masa yang tidak dapat dilupakan. Peluang untuk mempelajari konsep baru, mengenali orang atau mewujudkan ikatan yang lebih kuat dengan rakan-rakan adalah salah satu perkara yang membuat hari saya unik. "

Dina Sara Kovacs, pelajar program Ekonomi Perniagaan Antarabangsa kami BA dari Kanada

"Sijil Ekonomi Perniagaan Antarabangsa BA Program membayangkan pengetahuan yang serba luas. Graduan kami mampu melaksanakan kedudukan yang paling beragam dalam industri perniagaan domestik atau antarabangsa, atau memulakan kerjaya dalam bidang sivil dan dalam bidang diplomasi ekonomi. Dari segi peluang untuk pendidikan lanjut, graduan program boleh berkembang maju dalam bidang perniagaan, komunikasi, dan sains sosial. "

László Vass Ph.D., habil, CSc, Professor, Rektor

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini May 15, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Feb. 2019
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
2,375 EUR
setiap semester, untuk pelajar bukan EU; 1700 EUR / semester untuk pelajar EU
Information
Deadline
Permintaan Maklumat
for Non-EU students; 15.01.2019 for EU students
Locations
Hungary - Budapest
Tarikh mula : Feb. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
for Non-EU students; 15.01.2019 for EU students
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Jun 30, 2019
for Non-EU students; 01.08.2019 for EU students
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Feb. 2019
Hungary - Budapest
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
for Non-EU students; 15.01.2019 for EU students
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Sept. 2019
Hungary - Budapest
Tarikh tutup permohonan Jun 30, 2019
for Non-EU students; 01.08.2019 for EU students
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Video

Welcome to Budapest Metropolitan University