Seni Liberal dan Sains: Analisis Isu Complex

Semasa menuntut di Kolej Universiti Amsterdam (AUC), anda akan belajar untuk menganalisis isu-isu kompleks dari perspektif yang berbeza dengan melukis dalam pelbagai bidang akademik ilmu. Perbincangan bermula dengan 'soalan besar' dalam bidang sains dan masyarakat dan membawa kepada kajian mendalam dalam pelbagai disiplin akademik. kurikulum ini mempunyai enam tema disiplin: Tenaga, Iklim dan Kelestarian; Life, Evolusi dan Alam Semesta; Kesihatan dan Kesejahteraan; Penerangan, Komunikasi, Kognisi; Sistem sosial; dan Bandar dan Budaya. Tema-tema ini akan menyediakan anda dengan orientasi yang padu kerana anda membuat keputusan mengenai utama anda dalam bidang sains, sains sosial atau ilmu kemanusiaan.

Sebagai ahli masyarakat pelajar AUC, anda akan menjadi sebahagian daripada kumpulan antarabangsa yang bertenaga orang muda yang berminat dalam mengkaji masalah dunia sebenar yang merentasi sempadan disiplin akademik. Dengan bekerja dalam persekitaran yang pelbagai bahasa dan budaya yang berbeza, anda akan membangunkan kreativiti anda, pemikiran kritikal dan penyelesaian masalah dan kemahiran komunikasi anda. pelajar AUC tinggal dan belajar bersama di kampus antarabangsa moden kita, bertempat di Science Park Amsterdam. Belajar di AUC adalah satu pengalaman pembelajaran antara budaya dan sosial yang benar.

prospek masa depan

Sebagai seorang graduan AUC anda akan memiliki satu Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf antarabangsa Sastera atau Ijazah Sarjana Muda Sains. Anda akan layak untuk memohon pengajian Master's peringkat di universiti-universiti utama di kedua-dua Belanda dan di luar negara, yang berpotensi berlaku untuk mengejar PhD. Anda juga boleh, sudah tentu, membuat keputusan untuk memulakan kerjaya dalam dunia korporat, pergi untuk bekerja untuk sebuah organisasi awam atau melanjutkan pilihan lain.

tutor peribadi anda akan menasihati anda sepanjang pengajian di AUC, membantu anda untuk membuat pilihan dalam kurikulum AUC dan menyokong anda dalam mencapai cita-cita anda.

Program kajian

Setiap hari, anda akan terlibat dalam seminar intensif dan berskala kecil dengan berkaliber tinggi kakitangan antarabangsa. Tutor AUC (penasihat akademik) akan menyokong anda dalam proses perancangan program pengajian untuk membantu memastikan ia memenuhi matlamat akademik dan / atau kerjaya anda. Sepanjang program ini, banyak penekanan diberikan kepada mengambil pendekatan antara disiplin untuk rumusan saintifik.

Syarat Kemasukan

  • A diploma bersamaan dengan pra-universiti (VWO) diploma Belanda; - Kecemerlangan akademik: anda mesti menunjukkan keupayaan anda untuk memenuhi permintaan akademik program AUC; - Tahap penguasaan bahasa Inggeris dan matematik: anda mesti memenuhi keperluan matematik bahasa Inggeris dan kami; - Motivasi dan cita-cita untuk belajar satu Sastera dan Sains program Liberal intensif dan meluas; - Komitmen untuk menyumbang kepada pelajar dan kampus kehidupan antarabangsa AUC ini (AUC adalah program kediaman, bermakna anda akan tinggal di kampus bersama-sama dengan rakan-rakan pelajar anda).
Program diajar dalam:
English

Lihat 17 lagi program yang ditawarkan oleh Vrije Universiteit Amsterdam »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
4,387 EUR
untuk pelajar EEA; € 11,745 untuk Non-EEA
Deadline
Permintaan Maklumat
to start in sept (1 nov to start in feb)
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
to start in sept (1 nov to start in feb)
Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
to start in sept (1 nov to start in feb)
End Date