Sarjana muda dalam seni bina dan urbanisme

Umum

Penerangan Program

Ciri-ciri projek yang timbul impian menjadi kenyataan bata oleh bata. Ijazah Sarjana Muda Seni Bina dan pembandaran, yang dibentuk oleh Facipe memperoleh kemahiran untuk merancang dan memantau pelaksanaan bangunan, berkumpulan seni bina dan monumen, seni bina landskap dan dalaman, dan melaksanakan perancangan fizikal, tempatan, bandar dan wilayah.

Mengadakan ruang, memandangkan estetika, keselesaan dan fungsi akan menjadi cabaran harian anda. Dapatkan untuk bekerja! Projek, pembinaan dan pengubahsuaian menanti anda.

Pasaran buruh

Pasaran buruh untuk arkitek adalah luas dan cerah, faktor-faktor yang berkaitan seperti keperluan perumahan, bangunan kediaman, pemuliharaan, pembaikpulihan, pemerbadanan, paisagismos dan suasana mengingati.

Industri hartanah di Brazil tidak mengalami krisis berpanjangan. Walaupun dalam tempoh kegawatan ekonomi, apabila terdapat sebilangan kecil bangunan, selalu ada kemungkinan prestasi profesional.

Hari ini profesional seni bina mempunyai rangkaian hotel yang luas aktiviti di pasaran, yang sering tidak terhad hanya kepada sebahagian daripada pembinaan, tetapi juga pengurusan projek, kerja-kerja langsung dan projek-projek dan reka bentuk.

Terdapat banyak arkitek berikut kerjaya politik, bekerja di NGO, membangunkan penyelidikan dalam perumahan sosial dan menyediakan perkhidmatan umum kepada masyarakat. Juga, mereka muncul pekerjaan yang lebih khusus untuk arkitek dalam tender awam, yang juga boleh menjadi kemungkinan kerjaya.

Field

Reka bentuk, membina atau mengubahsuai rumah, bangunan dan bangunan merupakan beberapa aktiviti yang anda akan melaksanakan. Kawasan bangunan adalah yang paling terkenal, tetapi padang permainan Seni Bina profesional dan pembandaran adalah lebih luas.

latihan profesional FACIPE juga membolehkan prestasi di beberapa kawasan, dari pemuliharaan warisan sejarah kepada pembangunan produk seperti perabot dan lekapan.

Ada keadaan akustik, suhu dan pengudaraan bilik; mengulas lanjut projek-projek lampu ruang besar; merancang bandar, termasuk jalan-jalan, taman, dataran dan taman-taman; menyusun ruang dalaman kapal, rumah motor, studio TV dan filem; Aktiviti perundingan latihan, nasihat dan kerja-kerja pengurusan adalah beberapa contoh. Anda juga boleh mengikuti kerjaya akademik, terfikir tentang menjadi seorang penyelidik atau guru? Kawasan ini luas dan pilihan adalah milik anda!

MATLAMAT

umum:

Untuk melatih profesional dalam bidang seni bina dan urbanisme, menyedari tanggungjawab sosial dan komitmen untuk pembangunan wilayah melalui keusahawanan, kreativiti, amalan, kritikan, renungan dan transformasi selaras dengan realiti di mana ia beroperasi.

tertentu:

a) Untuk membolehkan profesional untuk bekerja di reka bentuk, organisasi dan pembinaan ruang dalaman dan luaran, termasuk perancangan bandar, bangunan dan landskap; b) Untuk melatih profesional dengan kesedaran kritikal dan kekuatan konsep untuk memainkan peranan sosial yang utama yang memihak kepada penduduk yang belum dijangkau dengan mengetahui arkitek sendiri dan perancang bandar. c) kerja dan penyelidikan yang melibatkan pengetahuan mengenai pengeluaran perumahan awam dan topik lain yang menarik. d) Membangunkan aktiviti penyelidikan dan pengembangan yang mengembangkan bidang ilmu dan mengembangkan teknik pembinaan dan pengetahuan tempatan dan serantau yang lain; e) Gunakan teknologi untuk memenuhi masyarakat sosial, budaya, estetik, dan ekonomi. f) Untuk menggalakkan pemerolehan pengetahuan universal dan kepakaran dalam bidang seni bina dan urbanisme; g) Membangunkan kesedaran tanggungjawab ekologi, pembangunan mampan dan menggalakkan pemuliharaan seni bina warisan, bandar dan landskap; h) Bagi menggalakkan kreativiti, diri pengurusan dan fleksibiliti, menjadikan pelajar dapat sesuai ragam pasaran buruh, memelihara prinsip-prinsip etika dan undang-undang. i) mengadakan perbahasan dan tindakan berhubung dengan ruang seni bina dan bandar dibina di negeri Alagoas membangunkan pelajar keupayaan untuk secara teknikal campur tangan dalam pembinaan ruang ini. j) Melaksanakan dan menganjurkan aktiviti-aktiviti yang berkaitan dengan seni bina dan perancangan bandar dalam usaha untuk membangunkan lebih ramai dalam masyarakat untuk memenuhi pelbagai cabaran Negeri Pernambuco; k) Menangani kekurangan profesional di kawasan luar biasa kepakaran tetapi kecekapan arkitek dan perancang bandar, seperti infrastruktur, pembinaan, topografi, trafik dan alam sekitar.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

Developing the society through quality services related to education and culture.

Developing the society through quality services related to education and culture. Baca Ringkas