Sarjana muda dalam reka bentuk audiovisual

Umum

Penerangan Program

dimensi operasi dan seni seiring

media audio-visual memainkan peranan penting dalam memberikan maklumat, pendidikan dan hiburan. The Audiovisual Design utama mengajar anda untuk mereka bentuk menggunakan imej dan bunyi. Anda akan belajar audio dan kamera teknik, teknik perisian, kaedah pengeluaran dan pembangunan konsep.

tutor kami semua mempunyai latar belakang teori dan profesional yang kukuh: Mereka adalah penyelidik, editor skrip, pereka audio-visual, gerakan pereka grafik, pereka interaktif, artis visual, editor, dan kamera atau juruteknik audio.

Pelajar dijangka mempunyai tahap asas pengetahuan sedia ada dalam bidang reka bentuk audio-visual dan boleh digunakan dengan imej, serta kepentingan dalam bercerita. Pelajar dijangka untuk meneroka dan mengambil risiko, menerima (dan juga memeluk) kegagalan. Anda akan belajar untuk menunjukkan hasil kerja anda sendiri dan juga rakan-rakan pelajar anda.

Tugasan anda akan bekerja pada sebahagiannya akan dikenali dengan pelanggan, dan sebahagian lagi dengan kawasan anda sendiri kepentingan. Anda akan membangunkan bahasa visual anda sendiri. Anda akan belajar untuk bekerjasama dalam satu pasukan. Anda akan belajar untuk padang dan untuk berkomunikasi idea-idea anda kepada pelanggan, untuk anak-anak kapal dan kepada orang ramai. Akhirnya anda akan bekerja pada merealisasikan produk akhir sesuai untuk menunjukkan ramai.

Dalam bahagian pertama pengajian, Anda akan belajar untuk membangunkan pengeluaran audiovisual. Anda akan membuat produksi satu minit untuk siaran di internet atau di TV, seluar pendek bagi panggung wayang, pemasangan audiovisual untuk VJ atau untuk tayangan ke bangunan, viral internet atau produksi audiovisual autonomi, imej untuk dinding video atau orang dokumentari pertama.

Pertengahan tahun kedua anda, anda akan pergi lebih mendalam ke dalam pengetahuan dan bercerita teknik dari bahagian pertama. Pada tahun yang ketiga, anda akan melakukan magang dan pada tahun lalu yang anda akan lakukan kecil di salah satu daripada tiga Amalan: Autonomi, sosial atau Perdagangan. Selepas menamatkan pengajian, anda boleh bekerja sebagai pereka semua pusingan audiovisual, pengeluar audiovisual interaktif, pengarah atau gerakan grafik berjenama terkenal.

img

Peluang kerjaya

 • Semua pusingan pereka audiovisual
 • pengeluar audiovisual interaktif
 • Pengarah
 • Pereka grafik pergerakan
 • Editor
 • Pereka interaktif
 • (Audio) artis visual

mewujudkan Pioneers

Kami berjaya alumni Audiovisual Design termasuk: Willem Baptist (pemenang Anugerah Golden Gate); Roeland de Bruine (dikenali dengan format TV 'Truman'); Michel van den Burg (disenaraikan di HOT100 itu); Jeroen Houben (terkenal dengan video 'Sef' dan 'Yellow Claw' dan filem pendek 'Maaf'); Jurjen Versteeg (Anugerah Vimeo pemenang dan Dari pengasas Bentuk dan rakan kongsi); dan Bero Beyer (dikenali untuk 'Paradise Now').

Senarai semak Portfolio

Adakah awak …

 • berbakat dalam seni visual?
 • bebas dan bertanggungjawab?
 • berdedikasi dan bermotivasi?
 • keusahawanan?

Kemudian melawat salah satu daripada Hari Terbuka kami atau Malam Terbuka - dan membawa portfolio anda! - Dan memohon kemasukan.

Apa

Untuk keselesaan dan 10-15 karya yang didahului oleh satu proses kreatif

Contohnya: reka bentuk, objek, gambar, filem, permainan, animasi, fesyen (aksesori), perabot, model, lukisan, poster, kempen, lukisan, artifak boleh guna dan arca. Anda boleh menerbitkan dan membentangkan semua ini dalam folder portfolio tradisional kemas, tetapi anda juga boleh menggunakan kaedah yang berbeza: kerja 3D boleh membawa sekotak (kadbod), bekerja digital boleh dikemukakan pada komputer riba atau tablet.

Sila ambil perhatian: selain daripada kerja-kerja ini, sila menunjukkan kepada kita beberapa perkara lain yang anda buat. Membuat pemilihan yang teliti antara kedua-dua. Dengan cara itu, kita boleh menilai sejauh mana anda mempunyai wawasan dalam kualiti yang anda sendiri dan kerja anda sendiri.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Willem de Kooning Academy offers contemporary and cutting edge art courses that complement changing, international practice. The outside world is no longer looking for the autonomous artist or the ... Baca lebih lanjut

The Willem de Kooning Academy offers contemporary and cutting edge art courses that complement changing, international practice. The outside world is no longer looking for the autonomous artist or the graphic designer, but rather for people who possess a multitude of talents and skills and who look beyond the borders of their original discipline. Baca Ringkas