Sarjana Muda dalam radio, televisyen dan pawagam

Umum

Penerangan Program

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, industri audiovisual telah mendapat momentum hebat di Turki. Pembikin filem menerima anugerah antarabangsa di festival filem utama, dan siri Turki ditonton oleh berjuta-juta di seluruh dunia. Mengambil kesempatan daripada kemungkinan media baru, bidang ini melampaui semua sempadan dan membuat khalayak mereka sendiri. Perkembangan ini memerlukan pemahaman yang baru dan pengetahuan pawagam dan penyiaran yang bebas dan kreatif.

profil alumni

Pelajar-pelajar kita belajar bukan sahaja teori-teori dan kaedah "melihat" dan "menunjukkan" tetapi juga memperoleh kemahiran mengenai pengurusan semua proses yang berkaitan dengan pawagam dan penyiaran. Mereka mendapat wawasan yang akan membawa mereka melalui perubahan yang bidang ini sentiasa akan melalui. Kita menaikkan generasi baru bebas berfikir untuk pembuat filem dan penyiaran. Mereka bukan sahaja menghasilkan karya yang sesuai dengan keperluan era komunikasi, tetapi juga mampu mempromosi, penjualan, pengedaran dan menganalisis kerja-kerja ini.

Mengapa Khas Radio, Televisyen dan Cinema?

kurikulum yang diajar oleh fakulti kelas pertama terdiri daripada siswazah universiti terkenal di peringkat antarabangsa dan pakar-pakar yang aktif bekerja dalam industri. Melalui nasihat berkesan yang ditawarkan oleh fakulti ini, pelajar-pelajar kita adalah berpandukan pada akhir tahun kedua ke arah trek yang akan memberikan mereka satu set khusus kemahiran. Mereka bebas untuk memilih sama ada Cinema atau Broadcasting sebagai trek pengkhususan. Sebagai alternatif, mereka boleh memilih untuk menamatkan program seni liberal dengan mengambil kursus dari pilihan yang lebih luas kursus elektif.

Sistem trek membolehkan pelajar-pelajar kita untuk menerima pendidikan yang menyeluruh dalam bidang yang lebih luas komunikasi, di samping memperoleh kepakaran dalam bidang tertentu. Pada tamat pengajian, pelajar yang telah menamatkan trek menerima suatu perakuan kecekapan bersama-sama dengan diploma mereka.

Selain itu, mereka sudah tentu boleh melengkapkan dan / atau program kecil pengkhususan utama untuk mengembangkan bidang kepakaran mereka.

Hubungan dengan sektor

Banyak nama-nama terkemuka dalam industri seperti pengarah Zeki Demirkubuz, Sinematografer Hayk Kirakosyan, editor Çiçek Kahraman, pengarah Tan Tolga Demirci dan penerbit / pengarah Tunç Şahin mengajar di jabatan kami. Perintis Turki-Jerman pawagam, pengarah Tevfik Baser, dan bekas ketua Pengkritik Filem Turki Association (SİYAD) Melis Behlil adalah antara fakulti sepenuh masa kami. Pusula Academy yang berfungsi dalam Fakulti Komunikasi di Kadir Mempunyai menyediakan pelajar kami untuk dunia penyiaran melalui latihan praktikal disokong oleh pandangan yang diberikan oleh wartawan TV yang berpengalaman Mithat Bereket dan pasukan Pusula itu.

Kaji Peluang Di Luar Negara

Jabatan kami menyediakan peluang untuk belajar di luar negara melalui program Erasmus di banyak negara Eropah seperti Jerman, Sepanyol, Belanda, Republik Czech, dan UK, dan juga melalui program pertukaran pelajar khas dengan Montana State University di Amerika Syarikat. Selain itu, kami mempunyai perjanjian ijazah berganda dengan Coventry University di UK di mana pelajar yang tamat tahun kanan mereka dalam jabatan yang berkaitan di Coventry boleh menamatkan pengajian dengan diploma dua.

Peluang kerjaya

alumni kami boleh:

  • bekerja sebagai pengeluar, penulis, jurukamera, pengarah, editor dalam industri televisyen, filem dan pengiklanan,
  • pengarah program atau kurator di festival filem, muzium dan lain-lain tempat-tempat pameran alternatif,
  • menulis artikel dan kritikan di pawagam dan televisyen di akhbar, majalah dan penerbitan dalam talian,
  • meneruskan pengajian siswazah dalam bidang komunikasi, khususnya dalam Cinema dan televisyen.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Kadir Has University (KHU) was founded in 1997, in Istanbul. The university, with its five faculties of Engineering and Natural Sciences, Economics and Administrative Sciences, Communication, Law and ... Baca lebih lanjut

Kadir Has University (KHU) was founded in 1997, in Istanbul. The university, with its five faculties of Engineering and Natural Sciences, Economics and Administrative Sciences, Communication, Law and Fine Arts, as well as its several vocational schools, is dedicated to becoming a leader in educational and cultural fields in Turkey, as well as establishing itself as an international center for research and scientific development. Baca Ringkas