Sarjana muda dalam pengurusan perniagaan antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Penerangan Program

Program sarjana muda ini memberi syarahan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris dan bertujuan untuk menyediakan pakar-pakar yang mempunyai pengetahuan dan kecekapan dalam bidang pengurusan perniagaan antarabangsa, yang mempunyai peluang untuk muncul dengan semangat Eropah benar dan menghadiri pengajian tinggi dalam persekitaran yang pelbagai budaya. Pelajar antarabangsa juga boleh menjalani tempoh satu tahun mobiliti yang lebih tinggi pada pasangan Eropah institusi pendidikan yang lain dan menerima diploma berganda.

Profil program

Profil program ini terdiri daripada pembangunan kemahiran pengetahuan teknikal-saintifik dan profesional dalam kawasan kajian Pengurusan.

Hasil pembelajaran utama

Darjah "Licenciado" (Sarjana Muda) dalam bidang Pengurusan Perniagaan Antarabangsa diberikan kepada pelajar-pelajar yang menunjukkan, dalam bidang ini, keupayaan untuk:

  • membangunkan dan meningkatkan ilmu diperoleh;
  • menggunakan pengetahuan yang diperolehi dan keupayaan pemahaman untuk jelas menunjukkan pendekatan profesional untuk kerja-kerja yang dijalankan;
  • menyelesaikan masalah berdasarkan hujah-hujah mereka sendiri;
  • mengumpul, memilih, dan mentafsir maklumat yang berkaitan yang akan membolehkan mereka untuk menyatukan penyelesaian mereka yang hadir dan pendapat yang telah dikemukakan, termasuk analisis aspek sosial, saintifik dan etika yang berkaitan;
  • menyampaikan maklumat, idea, masalah dan penyelesaian, kedua kepada pakar dan bukan pakar;
  • membangunkan kecekapan yang membolehkan mereka mendapat manfaat daripada pembelajaran sepanjang hayat dengan tahap yang tinggi autonomi.

Untuk melengkapkan kelayakan, pelajar dikehendaki untuk lulus semua unit kursus wajib pelan kajian.

Profil Pekerjaan Graduan

Darjah "Licenciado" (Sarjana Muda) dalam bidang Pengurusan Perniagaan Antarabangsa tergolong dalam kawasan pendidikan dan latihan Sains Perniagaan dan Undang-undang. Graduan yang berkelayakan untuk membangunkan pakar-pakar dalam profil program.

Akses kepada Pengajian lanjut

Darjah "Licenciado" membolehkan untuk meneruskan ke pengajian siswazah, sesuai dengan gambar rajah Sistem Pendidikan Portugis tinggi, yang disediakan oleh NARIC (http://www.dges.mctes.pt/DGES/pt/Reconhecimento/NARICENIC/ ) dan dibentangkan dalam seksyen 8 Tambahan Diploma.

Peraturan peperiksaan, penilaian dan penggredan

Peperiksaan dan penilaian diatur dengan peraturan IPB.

Kelayakan dianugerahkan (dalam bahasa asal)

"Licenciatura em Gestão de Negócios Internacionais (Curso Europeu)". Gelaran "Licenciado".

Tahap kelayakan

Kitaran 1 Pengajian. Tahap EQF 6. ISCED tahap 5.

Pengiktirafan pembelajaran terdahulu

Berikutan pelaksanaan Proses Bologna dan undang-undang yang berbangkit mengenai mobiliti pelajar antara darjah dan institusi pengajian tinggi, pembelajaran terdahulu hendaklah diketahui dan dikreditkan. Konsep pembelajaran terdahulu terdiri daripada semua pembelajaran / latihan sebelumnya yang dijalankan dalam kitaran kajian pengajian tinggi yang lain di institusi kebangsaan atau antarabangsa (mengkredit latihan disahkan), serta pengalaman profesional sebelumnya dan apa-apa latihan sekolah lepasan menengah atau pendidikan. Oleh itu, IPB menggalakkan pengkreditan pembelajaran terdahulu pelajar apabila tiba di institusi. Bertujuan untuk integrasi yang cepat dan penuh dengan pelajar dalam program pendidikan / beliau baru, prosedur pengiktirafan hendaklah dikemukakan apabila mendaftar di IPB.

Syarat-syarat kelayakan dan peraturan

6 semester (3 tahun). 20 Minggu dalam kajian, setiap semester, sepenuh masa (40 setahun). 40 jumlah jam seminggu. 810 jumlah Waktu setiap semester (1620 setahun). 180 ECTS Kredit (30 satu semester); 1 kredit bersamaan dengan 27 jam. Ia termasuk projek akhir terdiri daripada 12 kredit. Pemegang kelayakan ini layak untuk memohon jawatan-jawatan kanan dalam syarikat-syarikat multinasional.

KEPERLUAN

Kemasukan pelajar antarabangsa dengan Ijazah Sarjana Muda darjah dalam IPB dibuat melalui Pelajar Antarabangsa Status. Pemohon mestilah lepasan kursus pendidikan menengah atau kursus sisi undang-undang yang setaraf daripada mana-mana negara asing, yang dikeluarkan oleh pihak berkuasa undang-undang yang membuktikan kelulusan dalam bahawa tahap pendidikan, dan memberikan mereka kemungkinan memohon untuk kursus pendidikan yang lebih tinggi di negara mereka .

Pengalaman kerja

Tiada pengalaman kerja diperlukan.

Pengarah Program

Alcina Maria Almeida Rodrigues Nunes (alcina@ipb.pt).

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Polytechnic Institute of Bragança (IPB) is a Portuguese Higher Education Public Institution with 7000 undergraduate and master students, embracing a wide area of knowledge and technology.

The Polytechnic Institute of Bragança (IPB) is a Portuguese Higher Education Public Institution with 7000 undergraduate and master students, embracing a wide area of knowledge and technology. Baca Ringkas