Program Pengajian Bahasa Inggeris menggabungkan kajian akademik kesusasteraan dan linguistik, yang akhirnya membawa kepada pengkhususan dalam salah satu disiplin ini. Melalui penyelidikan dan pemikiran kritikal mengenai teks-teks banyak zaman dan genre, anda akan belajar untuk membangunkan, mengartikulasikan dan mempertahankan idea anda dengan jelas dan dengan keyakinan. Walaupun semua kursus dijalankan dalam bahasa Inggeris dan memerlukan tahap kemahiran yang setanding dengan yang diharapkan di sebuah universiti di negara berbahasa Inggeris, kami menganggap latar belakang linguistik dan budaya pelajar kami sebagai faktor yang memperkaya. Sejak permulaannya pada tahun 2007, program ini telah menarik pelajar dari seluruh dunia, dengan sebanyak 40 bahasa pertama yang berbeza dalam kumpulan satu tahun. Malmö adalah sebuah bandar kosmopolitan yang dinamis dengan bahasa Inggeris salah satu daripada banyak bahasa yang digunakan di sini.

Apakah Kajian Bahasa Inggeris?

Pengajian Bahasa Inggeris mencerminkan penyelidikan fakulti kami dan kelebihan biasiswa semasa. Seperti yang ditetapkan dalam pendidikan tinggi Sweden, program Sarjana ini terdiri daripada komponen linguistik dan sastera, dengan fakulti yang mengkhususkan sama ada disiplin. Gabungan ini menimbulkan kesedaran yang canggih tentang bagaimana bahasa disusun dan digunakan dalam pelbagai konteks sosial.

Bahasa adalah bentuk komunikasi utama kami: kebanyakannya kami menggunakannya dengan mudah, tanpa menyedari kerumitan dan keunikannya; tetapi linguistik bertujuan untuk memahami bagaimana ia berfungsi, melalui tatabahasa, fonetik, dan semantik, dan menggunakan alat seperti linguistik korpus dan analisis wacana kritis. Anda akan belajar untuk membuat analisis terperinci mengenai data bahasa dan mengkaji aspek penggunaan bahasa yang berkaitan dengan sosial, untuk menjelaskan bagaimana ia menyampaikan idea, memberi kuasa, dan membina perpaduan.

Kesusasteraan ditulis untuk melayan; tetapi bolehkah ia membentuk masyarakat? Kajian literatur bertujuan untuk membiasakan anda dengan puisi, drama dan prosa dari Renaissance hingga hari ini, meningkatkan pemahaman anda tentang bagaimana teks dibina, bagaimana kita bertindak balas kepada mereka, dan bagaimana ia berkaitan dengan konteks sejarah dan seni lain. Dengan menggunakan pelbagai kerangka kritis, anda akan mempelajari untuk menghubungkan butiran teks kepada isu-isu seperti identiti, kecantikan, dan politik.

Pengajaran kami memberi tumpuan kepada penyertaan pelajar dan pengeluaran. Dalam kuliah, menulis makmal, seminar, dan penyeliaan anda akan belajar untuk mendekatkan masalah secara kreatif dan kritikal. Anda akan membaca, membincangkan, menganalisis dan menulis dalam pelbagai wacana dan genre. Kelas Penulisan Akademik akan mengajar anda dalam penulisan formal, dan anda boleh memilih untuk mengembangkan kerja anda sendiri dalam kursus Menulis Kreatif yang elektif. Kursus-kursus lain menggabungkan pembelajaran dengan melakukan, mendapatkan wawasan tentang bentuk dan teknik dengan mencuba mereka untuk diri sendiri.

Penetapan antarabangsa

Bahasa Inggeris di Malmö ditetapkan dalam konteks antarabangsa, menggambarkan badan mahasiswa yang pelbagai budaya ke kota paling kosmopolitan di Sweden. Bahasa Inggeris adalah lingua franca dalam dan luar bilik darjah, serta untuk menavigasi dan bersosial di Malmö.

Visi Malmö

Universiti Malmö membayangkan dunia di mana kepelbagaian, pengetahuan dan kreativiti digunakan untuk masyarakat yang mampan. Pengajian Bahasa Inggeris membiayai ini dengan melatih pelajar untuk menjadi warga yang kritikal. Oleh kerana bahasa adalah organisasi sosial yang sederhana, kita melihat keupayaan analitik yang diterapkan dalam Pengajian Bahasa Inggeris sebagai penting kepada politik yang demokratik.

Kerjaya

Pelajar kami mendapat kemahiran yang digunakan untuk pelbagai kerjaya, termasuk media (kewartawanan, penerbitan, TV, radio, filem), pengajaran, perniagaan dan pentadbiran. Anda akan belajar untuk menganalisis, menilai, dan membuat teks - kemahiran yang boleh dialihkan yang diiktiraf oleh majikan yang menghargai hujah yang jelas, analisis logik, pengurusan berhati-hati maklumat kompleks, penyelesaian kreatif dan inisiatif dalam menjalankan penyelidikan. BA menyediakan asas yang kukuh untuk pengajian siswazah dalam bidang linguistik atau kesusasteraan, menulis kreatif, mengajar, dan bidang lain.

Struktur

Sarjana Muda Pengajian Bahasa Inggeris adalah program yang bertujuan untuk mencerminkan kepelbagaian biasiswa bahasa Inggeris kontemporari pada masa yang sama kerana ia mencerminkan kepentingan kajian fakulti. Oleh itu, program ini direka bentuk di sekitar pemahaman semasa teori dan amalan bahasa dan kesusasteraan dalam pelbagai bentuk sosialnya.

Dalam bidang linguistik, kami menekankan bidang seperti fonetik, sosiolinguistik, semantik, pragmatik, dan analisis wacana, dan juga bagaimana bahasa Inggeris telah berkembang menjadi bahasa komunikasi global. Dalam kajian kesusasteraan, tumpuan adalah kajian pengeluaran budaya berpusatkan bahasa secara amnya, termasuk tumpuan khusus pada naratif, hubungan antara teks dan imej, dan teori kesusasteraan dan budaya. Perhatian khusus diberikan pada pemeriksaan operasi kuasa dalam penggunaan bahasa dengan penekanan khusus terhadap jantina, kelas, dan etnik / bangsa, tetapi juga bagaimana teknologi dan estetika menyumbang kepada pemahaman kontemporer dunia. Campuran mata pelajaran dan perspektif ini membolehkan pelajar untuk membangunkan kesedaran kritis yang canggih dan kesedaran tentang cara bahasa berstruktur dan digunakan untuk tujuan yang berbeza dalam pelbagai konteks. Konteks ini termasuk, selain kesusasteraan, komunikasi visual, seni, muzik, pengiklanan, dan budaya budaya global yang muncul dalam dunia berbahasa Inggeris.

Program ini menekankan pengeluaran bertulis dan lisan pelajar sendiri, dan menawarkan pelajar pilihan untuk memasukkan seni persembahan dan menulis kreatif ke dalam kurikulum, dengan itu menggabungkan pemikiran kritis dan kreatif. Pelajar Bahasa Inggeris memperoleh kemahiran yang boleh digunakan untuk pelbagai peluang kerjaya, termasuk pengajaran, media (penyuntingan, penerbitan, kewartawanan, pengiklanan, TV, radio, filem, dll.), Serta perniagaan dan pentadbiran. Pelajar belajar untuk menganalisis, menilai, dan membuat pelbagai teks. Kemahiran yang boleh dipindahmilik ini diiktiraf oleh majikan yang memberikan nilai yang tinggi kepada: pembinaan hujah-hujah yang jelas dinyatakan; persembahan logik dan analisis idea; penghasilan penyelesaian kreatif; pengurusan yang berwibawa dalam jumlah besar maklumat kompleks; dan mengambil inisiatif dalam menjalankan penyelidikan bebas.

Program ini menyediakan asas yang sesuai untuk pengajian siswazah dalam bahasa Inggeris, menulis kreatif, mengajar, dan bidang lain, baik di Eropah dan di seluruh dunia.

Kursus

 • Akademik Penulisan dan Retorik I, kredit 1-7.5 (EN208L) wajib
 • Fonetik, 7.5 kredit (EN220L) wajib
 • Pengenalan kepada Tatabahasa Bahasa Inggeris, 7.5 kredit (EN221L) wajib
 • Membaca dan Menanggapi, 7.5 kredit (EN218A) wajib
 • Semantik, 7.5 kredit (EN236L) wajib
 • Penulisan Akademik dan Retorik II, 7.5-15 kredit (EN209L) wajib
 • Kebudayaan, Naratif dan Perwakilan, 7.5 kredit (EN237A) wajib
 • Pengenalan kepada Teori Sastera, 7.5 kredit (EN241B) wajib
 • Sejarah Bahasa Inggeris, 7.5 kredit (EN237L) wajib
 • Penyelidikan Sastera, 7.5 kredit (EN238B) wajib
 • Sociolinguistics - Teori dan Kaedah, 7.5 kredit (EN238L) wajib
 • Pengkhususan dalam Sastera, 7.5 kredit (EN242A) wajib
 • Bahasa Inggeris III, pilihan bahasa, 30 kredit (EN113L) pilihan
 • Bahasa Inggeris III, pilihan Sastera, 30 kredit (EN113A) elektif
Program diajar dalam:
English
Malmö University

Lihat 6 lagi program yang ditawarkan oleh Malmö University »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
70,000 SEK
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date