Sarjana Muda Pelancongan

Kursus pengajian sarjana muda di HTW Chur meletakkan nilai dalam latihan yang komprehensif dalam bidang pelancongan dengan tumpuan kepada pelancongan antarabangsa dan pengurusan lapang masa. Empat kelas sepenuh masa diajar pada setiap tahun, di mana tiga kes diajar dalam bahasa Jerman dan bahasa Inggeris dan satu kelas sahaja dalam bahasa Inggeris.

Konsep kajian berorientasikan ke arah kelayakan kerjaya praktikal yang berguna. Objektif keseluruhan adalah pembangunan kecekapan kepimpinan. Dalam usaha untuk mendapatkan ini, kecekapan diperlukan dalam pengurusan, pengetahuan pakar dan metodologi. kompetensi ini disediakan dalam sistem modular dari titik didaktik dan kandungan pandangan semasa kajian selama tiga tahun.

profil kerjaya

Pelancongan adalah industri pertumbuhan antarabangsa dengan permintaan terus meningkat untuk profesionalisme. Pelajar menamatkan pengajian di kursus kajian pelancongan mempunyai asas yang kukuh untuk menghadapi cabaran-cabaran ini dan mempunyai ciri-ciri yang tinggi pelanggan orientasi dan komitmen perkhidmatan. Mereka mendapati jawatan dalam pakar dan kepimpinan fungsi dalam perjalanan, percutian, pengangkutan, acara dan sukan syarikat tempatan dan antarabangsa di mana mereka membangunkan dan produk baru pasaran, menganjurkan acara kebudayaan dan sukan atau menguruskan destinasi pelancongan keseluruhan.

Akreditasi

Kursus pengajian "Ijazah Sarjana Muda Sains FHO Pelancongan" diiktiraf oleh Kementerian Persekutuan Switzerland bagi Hal Ehwal Ekonomi, Pendidikan dan Penyelidikan (Eidg. Volkswirtschaftsdepartement).

kemasukan

Kemasukan ke kursus kajian adalah mungkin untuk:

  • A diploma pendidikan menengah memenuhi syarat kemasukan universiti di negara ini di mana pendidikan menengah telah selesai; contohnya Switzerland (Berufs-) Matura, Jerman Abitur, British A-peringkat (3), US High School Diploma atau yang setaraf
  • pengetahuan akademik didokumenkan perakaunan, sama ada yang boleh dilihat dalam transkrip akademik pelajar atau dengan sijil berikutnya
  • peringkat sijil English C1
  • 12 bulan pengalaman kerja didokumenkan dalam perniagaan komersial atau pelancongan
Pelajar yang mempunyai kelayakan yang berbeza daripada prasyarat ini juga boleh diterima berdasarkan keputusan individu. Tarikh Akhir Permohonan Tarikh tutup permohonan adalah pada 30 April untuk permulaan kejatuhan semester berikutnya. Sila ambil perhatian bahawa tarikh penerimaan permohonan itu akan diambil kira die untuk jumlah yang terhad bagi tempat-tempat dalam program ini. Pendaftaran selepas tarikh tutup boleh dipertimbangkan dalam kes-kes individu.

Bayaran

Pelajar dari Switzerland atau Liechtenstein:

  • Pelajaran per semester CHF 960.-
  • Yuran permohonan CHF 300 .- *

Pelajar dari EU dan EFTA Negara:

  • Tution setiap semester CHF 1 550.-
  • Yuran permohonan CHF 300 .- *

Canton Grisons sekatan pekerjaan sehingga maksimum 15 jam seminggu apabila memiliki permit tertentu.

Pelajar dari bukan EU dan bukan EFTA negara:

  • Pelajaran per semester CHF 1 550.-
  • Yuran permohonan CHF 3 000.-

Canton Grisons melarang segala bentuk pekerjaan.

Yuran permohonan dikenakan ke atas pengesahan tempat belajar dan tidak akan dikembalikan.

Yuran pengajian tidak termasuk buku teks, bahan kajian, dan bayaran yang berkaitan dengan penulisan tesis, minggu blok, dan lawatan, contohnya perjalanan dan penginapan. Pelajar hendaklah mempunyai komputer riba yang cekap.

* Apabila bermulanya kajian, bayaran permohonan akan disimpulkan daripada yuran semester tuisyen yang pertama.

Program diajar dalam:
English
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
1,550 CHF
setiap semester (EU)
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan

HTW Chur - Tourism International - Bachelor and Master studies

Tourism at HTW Chur: Meet our Professors: Tobias Luthe

Exchange Semester at HTW Chur in Switzerland

HTW Chur School of Tourism: Student Key Statements