MENGENAI MATEMATIK STUDI?

Program ini unik di Belanda kerana korelasi yang kuat antara matematik teoretikal dan yang digunakan. Pengetahuan menyeluruh mengenai matematik asas diperlukan untuk teori-teori matematik baru yang kami bangun dan untuk aplikasi lanjutan mereka. Oleh itu, kami menyediakan anda dengan asas yang kukuh dalam matematik teoritis. Di samping itu, anda akan melihat ia digunakan dalam amalan dalam banyak cara. VU Amsterdam juga menawarkan trek dalam Matematik Bioperubatan. Dalam trek ini, anda akan mengambil subjek dalam bidang matematik serta biologi, bioperubatan dan sains hayat yang lain.

STRUKTUR PROGRAM

Dalam program Matematik anda akan belajar tentang semua subareas penting dalam matematik, seperti analisis, algebra, geometri dan teori kebarangkalian. Anda akan mempraktikkan pemikiran abstrak serta menemui bagaimana untuk menerapkan matematik asas dalam situasi praktikal, contohnya dalam subjek Pemodelan, Pengaturcaraan dan Statistik. Sebelum mengkaji tempoh 2 tahun pertama anda akan memutuskan sama ada anda mahu mengikuti jejak am atau trek bioperubatan. Pada separuh kedua program Sarjana Muda anda akan memilih subjek untuk pakar dalam. Anda juga boleh memilih untuk mengambil kanak-kanak dalam bidang pengajian yang berbeza untuk satu semester.

KERJAYA MASA DEPAN

Ketidaksuburan adalah jarang berlaku di kalangan ahli matematik: mereka mendapati pekerjaan dalam syarikat teknologi, bank, kementerian, hospital, perundingan, IT, penyelidikan saintifik dan pendidikan. Pengetahuan anda matematik asas dan diterapkan sebagai ahli matematik VU akan sesuai dengan anda untuk pelbagai pekerjaan. Trek Matematik Biomedikal akan membuat anda sangat menarik sebagai pekerja di syarikat farmaseutikal.

KEPERLUAN KHAS KEPERCAYAAN

Untuk memenuhi syarat untuk kemasukan, calon mesti mempunyai kelayakan yang setara dengan diploma sekolah pra-universiti Belanda (VWO). Selain itu, calon mesti memenuhi keperluan bahasa Inggeris dan keperluan kemasukan matematik tertentu untuk dimasukkan ke dalam program. Pra-pengetahuan anda dalam matematik perlu disamakan dengan Bahasa Belanda VWO-Math B atau IB Mathematics Higher Level.
Program diajar dalam:
English

Lihat 17 lagi program yang ditawarkan oleh Vrije Universiteit Amsterdam »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
2,083 EUR
Untuk pelajar EEA; € 11.000 untuk Bukan EEA
Ikut lokasi
Ikut tarikh