Read the Official Description

Sarjana Muda Matematik (BSc)

Mengapa memilih Sarjana Muda Sains Matematik?

Apa sahaja cita-cita kerjaya anda, ijazah dalam matematik menyediakan tempat permulaan yang tidak ternilai. Adakah anda sedar tentang matematik pengaruh besar-besaran telah di kehidupan moden? Dari penciptaan Internet dan penciptaan Facebook, dengan operasi kerajaan yang menyelamatkan beribu-ribu nyawa. Dengan memilih untuk belajar Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik, anda boleh memainkan peranan berpengaruh dalam penemuan yang akan membentuk dunia kita.

Mengapa kajian Sarjana Muda Sains Matematik di Middlesex?


Ijazah dalam matematik merupakan kelayakan dipandang tinggi oleh pelbagai majikan yang anda boleh membaca lebih lanjut mengenai dalam tab Kerjaya itu. Walau bagaimanapun, salah satu bidang utama di mana majikan semakin mencari graduan matematik untuk cemerlang adalah komunikasi - keupayaan untuk menyampaikan makna matematik kompleks untuk mereka yang tidak mempunyai tahap yang sama ilmu. Hasil daripada ini, kami telah membangunkan satu modul yang unik dalam 'Berkomunikasi Matematik' yang akan membantu anda menjadi lebih wajar untuk majikan apabila anda lulus.

CIRI-CIRI UTAMA


Dalam kursus ini, anda boleh:

  • Mengkaji pelbagai topik yang merangkumi keseluruhan spektrum matematik tulen (yang bermaksud algebra, kalkulus, geometri dan pemikiran logik)
  • Menawarkan tetamu modul canggih pilihan kepada aplikasi matematik untuk masalah simulasi dan pengoptimuman, digunakan statistik (diketuai oleh penyelidik aktif), dan fizik
  • Pilih untuk beralih kepada tuan bersepadu, MMath, di mana anda boleh belajar pilihan dari matematik kewangan untuk matematik tulen yang lebih maju, termasuk padang membaca dan projek
  • Menerbitkan hasil projek anda dalam jurnal jabatan berkembang maju kami
  • Belajar melalui pendekatan berasaskan masalah di mana teori datang dari pemahaman tentang apa yang sedang berlaku, terutamanya dalam modul Kaedah Penyelesaian Masalah
  • Membangunkan kemahiran komunikasi dalam pelbagai bentuk (bertulis, berasaskan web, persembahan, kumpulan kerja dan lain-lain) untuk mengetahui bagaimana untuk menerangkan dan membincangkan matematik untuk pelbagai khalayak.


Syarat Kemasukan


Kami biasanya membuat tawaran untuk sekurang-kurangnya 280 mata tarif UCAS, ditambah GCSE Matematik dan Bahasa Inggeris pada gred C. BTEC National Diploma / International Baccalaureate / Advanced Perkembangan Diploma pada tarif yang setaraf dengannya. Akses kepada HE - Pas. Permohonan dari calon-calon yang tidak mempunyai kelayakan formal adalah dialu-alukan.

Keperluan Bahasa Inggeris


Anda mesti mempunyai kecekapan dalam bahasa Inggeris dan kita biasanya memerlukan Gred C GCSE atau kelayakan yang setaraf dengannya. Yang paling biasa keperluan Bahasa Inggeris bagi pelajar antarabangsa IELTS 6.0 (dengan minimum 5.5 dalam keempat-empat komponen) atau internet TOEFL berdasarkan 72 (dengan sekurang-kurangnya 17 dalam mendengar & bertulis, 20 dalam bercakap dan 18 dalam bacaan).

Program taught in:
English

See 45 more programs offered by Middlesex University London »

This course is Campus based
Start Date
Ogos. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
9,000 GBP
- UK dan EU; £ 10,400 - Non-EU
By locations
By date
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline

Ogos. 2019

Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date