Ijazah Sarjana Muda Sains dalam mata pelajaran Biologi

Ijazah Sarjana Muda Sains dalam bidang Biologi adalah yang paling serba boleh semua jurusan di Jabatan Biologi, membolehkan pelajar untuk menyesuaikan pelajaran ke hampir mana-mana laluan kerjaya. Program ini menyediakan kerja yang ketat dan kemahiran yang pelajar perlu bersedia untuk kemasukan ke program ijazah profesional kesihatan dan sekolah siswazah atau kerjaya dalam bidang-bidang yang khusus dalam sains semula jadi sudah tentu. Ia mempunyai matematik yang lebih luas, kimia, dan keperluan kursus fizik, meninggalkan bilik kurang bagi pelajar untuk mengambil elektif biologi atau kursus lain di luar utama daripada melakukan Sarjana Muda Sastera dalam mata pelajaran Biologi.

Pelajar BS Biologi dijangka pakar dalam bidang kajian tertentu, atau "tumpuan," yang paling hampir dengan kerjaya jangkaan mereka. Empat kepekatan boleh didapati dalam utama ini.

AM BIOLOGI PENUMPUAN

Program ini menyediakan pelajar dengan fleksibiliti yang paling. Pelajar mengasimilasikan pengetahuan tentang pelbagai mata pelajaran dalam sains semula jadi dan fizikal, tetapi boleh juga memperhalusi ijazah mereka untuk belajar konsep dan memperoleh kemahiran yang berkenaan dengan hampir mana-mana laluan kerjaya tertentu. Ini adalah kepekatan pilihan bagi pelajar yang ingin memasuki ke dalam program profesional, program siswazah, atau pekerjaan dalam bidang yang tidak secara khusus dibincangkan dalam tiga kepekatan Biologi BS lain.

BIOLOGI-PRE-PROFESSIONAL PENUMPUAN

Antara program-program yang lebih popular kami, kepekatan ini menarik daripada kursus dalam biologi, kimia, fizik, dan matematik untuk menyediakan pelajar dengan semua kursus dan latar belakang yang diperlukan untuk berjaya dalam bidang-bidang yang berkaitan dengan kesihatan. Ini fokus, program yang ketat direka khusus untuk menyediakan pelajar untuk masuk ke dalam perubatan, veterinar, pergigian, optometri, dan ijazah lanjutan yang lain dalam bidang perubatan.

BIOLOGI MOLEKUL PENUMPUAN

Penekanan program ini adalah kepada kerja kursus yang akan membantu menyediakan pelajar untuk kerjaya di mana konsep biologi molekul dan teknik adalah tumpuan utama. Program ini akan menyediakan pelajar untuk kerjaya atau ijazah lanjutan dalam genetik molekul, imunologi, bioteknologi, sains forensik, dan penyelidikan bioperubatan.

PENUMPUAN BIOLOGI PERNIAGAAN

Program ini menggabungkan pengetahuan biologi kontemporari dengan prinsip-prinsip asas ekonomi dan perniagaan. Ia direka khusus untuk pelajar-pelajar yang berminat untuk mengikuti kerjaya dalam bio-perubatan, pertanian, biotechnical, alam sekitar, dan lain-lain bidang gunaan di mana jualan, pemasaran, pengurusan, dan kemahiran perakaunan diperlukan.

Ijazah Sarjana Muda Sastera dalam Ijazah Biologi

Ijazah Sarjana Muda Sastera dalam ijazah Biologi menyediakan pelajar biologi dengan laluan pendidikan yang lebih liberal, dan yang sesuai untuk pelajar yang ingin pakar dalam bidang biologi yang kurang bergantung kepada sains cagaran seperti kimia dan fizik, atau pelajar-pelajar yang juga mempunyai kepentingan yang jatuh di luar biologi. Penekanan program ini adalah untuk mendapatkan yang luas, pendidikan seni liberal yang berakar umbi dalam kajian kepelbagaian, kerumitan, dan evolusi kehidupan.

Pelajar Biologi BA dijangka pakar dalam bidang kajian tertentu, atau "tumpuan," yang paling hampir dengan laluan kerjaya jangkaan mereka. Dua kepekatan boleh didapati dalam utama ini. Kedua-duanya adalah agak umum dalam skop, dan kerja kursus boleh disesuaikan untuk dimuatkan hampir laluan kerjaya ada, daripada yang paling asas dan teori, kepada yang paling gunaan, kawasan dunia sebenar pengajian.

AM BIOLOGI PENUMPUAN

Ini adalah program ijazah yang paling fleksibel ditawarkan di Jabatan Biologi. Dalam kepekatan ini, pelajar boleh menjadi pakar dalam salah satu daripada tiga kawasan kajian, bergantung kepada kepentingan tertentu mereka, atau mengikuti latihan yang luas dengan melengkapkan pelbagai kursus dari ketiga-tiga kategori. Tiga "kategori pengagihan kursus" termasuk ekologi / biologi alam sekitar, organismal / biologi evolusi, dan sel / biologi molekul. Dengan tahap ini, pelajar boleh meneruskan kerjaya yang terdiri daripada penyelidikan asas dan teori kepada medan digunakan tertumpu kepada menyelesaikan masalah dunia sebenar.

ORGANISMAL DAN evolusi BIOLOGI PENUMPUAN

Program ini memenuhi keperluan pelajar yang berminat dalam pelbagai laluan kerjaya yang melibatkan evolusi, pembangunan, fisiologi, tingkah laku, ekologi dan pemuliharaan organisma. Kepekatan ini adalah besar bagi pelajar yang berminat untuk mengikuti kerjaya dalam biologi evolusi, sejarah semula jadi, sistematik dan taksonomi, pemuliharaan, dan pelbagai bidang teori dan gunaan yang lain. Ia menggabungkan perspektif sejarah tentang evolusi dan kepelbagaian biologi dengan aspek-aspek yang inovatif dan teknologi bidang baru seperti pemodelan biomekanik dan sistem maklumat geografi.

Amali Biologi

Jabatan Biologi menawarkan program latihan yang menyediakan pengalaman praktikal kerja untuk major dalam biologi, sains alam sekitar dan sains marin / biologi.
Melalui latihan dengan industri swasta, organisasi bukan keuntungan dan agensi-agensi kerajaan, pelajar menimba pengalaman di tempat kerja dalam bidang seperti penyelidikan bioperubatan, biologi perikanan, perubatan veterinar, biologi dan alam sekitar marikultur.

Satu contoh amali di mana pelajar UT kerap mengambil bahagian dalam penjagaan dan program pemulihan berlaku di program Manatee kini terkenal dunia di Lowry Park Zoo. Di sini, pelajar membantu dalam penjagaan dan pemulihan salah satu spesies yang paling terancam Florida, Manatee India Barat. Mereka juga bekerja secara langsung dengan pelbagai haiwan dan mengambil bahagian dalam program-program yang mendidik pelajar di sekolah-sekolah awam dan orang awam.

Kemasukan Antarabangsa sarjana muda

Dengan pelajar yang mendaftar dari lebih 100 buah negara, UT bangganya menganggap pelajar dari seluruh dunia untuk bayat atau kemasukan pemindahan. Bukti penguasaan bahasa Inggeris diperlukan. (Ini dikecualikan bagi pelajar antarabangsa dari Caribbean Komanwel, Bermuda, Kanada, United Kingdom, Republik Ireland, Australia dan New Zealand.)

Pelajar perlu memohon melalui aplikasi dalam talian UT ini. Untuk menyemak permohonan pelajar, Universiti mesti menerima yang berikut:

 • Transkrip rasmi semua kerja kursus sekolah menengah dan gred diterjemahkan dalam bahasa Inggeris ("Rasmi" bermakna anda mesti meminta sekolah anda untuk menghantar transkrip terus kepada kemasukan pejabat UT. Jika itu tidak mungkin, menghantar salinan yang telah disahkan oleh pihak sekolah anda sebagai "salinan" dokumen asalnya selepas ia disalin. Seorang pegawai di sekolah anda harus menandatangani dokumen itu sebagai "salinan benar asal.")
 • Esei yang ditulis dalam Bahasa Inggeris
 • Satu cadangan ditulis oleh kaunselor, guru atau guru besar.

Pemohon perlu mengemukakan satu daripada yang berikut:

 • TOEFL: skor minimum yang boleh diterima adalah 550 atau 213 (komputer berdasarkan) atau 79 (berasaskan Internet) peperiksaan.
 • IELTS: International English Language Testing System - sekurang-kurangnya gred 6.5.
 • CPE: Sijil Kemahiran dalam Bahasa Inggeris - gred "C" atau lebih baik
 • Pearson Ujian Bahasa Inggeris (PTE): skor minimum 58.
 • Berjaya menyelesaikan sijil Bahasa Inggeris 112 yang ditawarkan oleh Pusat Bahasa ELS disertakan surat sokongan daripada pentadbir dan 500-perkataan penulisan Bahasa Inggeris sampel.

Pelajar antarabangsa yang memenuhi syarat kemasukan tetapi memerlukan latihan bahasa Inggeris tambahan sebelum penyertaan sebagai sepenuh masa pelajar ijazah boleh mendaftar dalam salah satu daripada beberapa program ESL.

Pelajar antarabangsa juga perlu mengemukakan bukti dana yang ada untuk menutup tahun pertama pengajian dan setiap tahun berikutnya. Luar biasa pelajar kemasukan baru dengan pencapaian akademik yang cemerlang menerima biasiswa separa ($ 4,000- $ 7,000 setiap tahun akademik) yang meliputi hanya sebahagian kecil daripada jumlah kos. Pelajar boleh bekerja di kampus sehingga 20 jam seminggu.

Selepas kemasukan ke Universiti dan disiapkan dengan memuaskan penyata kewangan, borang I-20 akan dihantar kepada pemohon daripada kemasukan pejabat UT ini. Pemohon mestilah dalam bentuk I-20, satu salinan surat penerimaan mereka dan penyata kewangan kepada kedutaan Amerika yang paling hampir atau konsulat. Selepas temu bual, kedutaan atau konsulat akan memutuskan jika F-1 visa pelajar boleh dikeluarkan. Untuk memasuki Amerika Syarikat, pelajar perlu visa ini dalam pasport mereka dan bentuk I-20. Pelajar dilarang masuk ke negara ini dengan visa pelancong dengan niat untuk belajar di Amerika Syarikat

Kakitangan di Pejabat Program International membantu pelajar dengan maklumat sebelum ketibaan, orientasi dan nasihat mengenai akademik, sosial, budaya dan pekerjaan perkara.

Kos purata bagi pelajar sepenuh masa ijazah untuk 2013-2014 tahun akademik (musim gugur dan musim bunga).

 • Tuisyen (12-18 jam kredit setiap semester): $ 23,990
 • Bayaran wajib (diperlukan): $ 1,782
 • Bilik dan Makan (bilik double, 15 makanan seminggu): $ 9,388
 • Jumlah: $ 35,160
Program diajar dalam:
English

Lihat 6 lagi program yang ditawarkan oleh University of Tampa College of Natural and Health Sciences »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
35,160 USD
setahun
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date