Sarjana muda dalam biokimia

Umum

Penerangan Program

Sebagai utama antara disiplin, biokimia menggabungkan kekuatan biologi dan kimia untuk menyediakan pelajar untuk revolusi bioteknologi abad ke-21. Saiz kelas kecil, bersama-sama dengan negeri-of-the-art kemudahan dan peralatan, mewujudkan persekitaran di mana pelajar boleh melibatkan diri dalam pembelajaran amali dan pengalaman dengan kerjasama sains fakulti.

Biokimia adalah satu bidang yang berkembang pesat dan dinamik yang membentangkan pelbagai kemudahan yang ada peluang untuk pelajar. Penggunaan kimia untuk kehidupan membolehkan sistem biologi untuk difahami pada peringkat molekul. Pelajar Biokimia belajar untuk menghargai dan juga suka makromolekul dan struktur kompleks yang membentuk organisma hidup. Wisconsin Lutheran College kerja fakulti sains rapat bersama-sama untuk memberi pelajar pandangan antara disiplin sains, membolehkan mengejar penyelidikan yang terletak di antara muka biologi dan kimia.

Apa yang Membuat Program yang tersendiri?

Pelajar dalam program biokimia di Wisconsin Lutheran mempunyai peluang untuk menimba pengalaman melakukan penyelidikan saintifik bersama fakulti di Generac Hall, state-of-the-art kemudahan. Pelajar juga bekerjasama dengan fakulti dan pelajar penyelidik dari program-program lain untuk memberikan penyelidikan skop tambahan mereka. Jurusan biokimia melibatkan diri secara aktif dalam penyelidikan saintifik dengan profesor, yang semuanya mempunyai ijazah doktor falsafah dan telah membuat sumbangan bermakna ke padang.

AKADEMIK DAN PENYELIDIKAN

Penyelidikan Pelajar Sarjana Muda

Pelajar biokimia WLC ini mendapat manfaat daripada peluang untuk melibatkan diri dalam projek-projek penyelidikan yang pelbagai dengan fakulti dalam kedua-dua biologi dan kimia jabatan. Pelajar mungkin akan diminta untuk membantu projek-projek seperti biosensor fosfat mikrob kejuruteraan menggunakan teknologi DNA rekombinan, menggunakan strategi genetik sel dan molekul untuk menyiasat pembangunan jantung, menganalisis tanah, mengkaji struktur protein dan kinetik enzim, analisis biokimia, dan mereka bentuk dan sintesis ubat-ubatan antibiotik baru .

State-of-the-Art Kemudahan

Biologi dan kimia jabatan terletak di Generac Hall. Kemudahan ini 81700-squarefoot membolehkan mahasiswa untuk mengalami state-of-the-art peralatan dan teknik yang pelajar di banyak institusi lain tidak akan mempunyai akses kepada sehingga sekolah siswazah.

Di luar bilik darjah

Penyelidikan Field

WLC pelajar biokimia mempunyai peluang untuk menjalankan penyelidikan kedua-dua di makmal dan di lapangan. Projek-projek sebelum ini termasuk meningkatkan kualiti air di tanah lembap dibina, mengkaji kesan nanopartikel Ag pada zebrafish, membina sensor dicetak, melaksanakan henti aliran ukuran kinetik, dan uji kaji dengan sulfonamides. Di samping itu, kerjasama penyelidikan dengan Milwaukee County Zoo dan Universiti St. George di Grenada menawarkan pelajar WLC peluang untuk mengambil bahagian dalam kajian marin dan air tawar pemantauan biologi dan herpetologi daratan di kawasan tropika.

Pertandingan Antarabangsa

Pelajar Wisconsin Lutheran College telah mengambil bahagian dalam IGEM - Antarabangsa pertandingan Mesin kejuruteraan genetik - untuk tiga tahun lepas. Penyertaan selalunya merangkumi kerja makmal dengan biologi sintetik, dan inisiatif pendidikan. Musim panas yang lepas, sepasukan pelajar WLC tertumpu kepada mengubahsuai strain E. coli dalam makmal untuk penyelidikan mereka mengenai rintangan bakteria terhadap antibiotik. Akhirnya, pasukan itu memperoleh pingat emas dan menerima sebutan yang baik pada pertandingan IGEM di Boston.

SISWAZAH SEKOLAH DAN KERJAYA

Sekolah siswazah

Banyak WLC jurusan biokimia meneruskan pendidikan mereka, kadang-kadang di Kolej Perubatan berhampiran di Wisconsin. Ijazah biokimia WLC, bersama-sama dengan pengalaman dalam penyelidikan sarjana muda, menyediakan asas pendidikan yang kukuh ketika seseorang boleh berjaya dalam kelas ijazah.

Kerjaya

Setelah tamat pengajian, WLC jurusan biokimia mendapat manfaat daripada peluang-peluang kerjaya yang luas dalam farmakologi, mikrobiologi, imunologi, kejuruteraan bioperubatan, dan perubatan molekul. Dari segi sejarah, peratusan besar jurusan biokimia telah melanjutkan pelajaran mereka di sekolah perubatan atau ijazah. Utama biokimia menyediakan asas yang kukuh untuk kerjaya profesional dalam bidang perubatan, pergigian, pemakanan, dan kesihatan awam.

12
Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

Wisconsin Lutheran College is a four-year liberal arts college affiliated with the Wisconsin Evangelical Lutheran Synod. It is located in Milwaukee. The college has a two-semester academic year and aw ... Baca lebih lanjut

Wisconsin Lutheran College is a four-year liberal arts college affiliated with the Wisconsin Evangelical Lutheran Synod. It is located in Milwaukee. The college has a two-semester academic year and awards the Bachelor of Arts, Bachelor of Science, Bachelor of Science in Nursing, and Master of Arts degrees with liberal arts and professional majors and several pre-professional programs. Baca Ringkas