Sarjana Muda dalam Biokimia

Umum

Penerangan Program

Ijazah Sarjana Muda Sains dalam bidang Biokimia menyediakan pelajar kimia untuk memasuki pasaran kerja atau melanjutkan pendidikan mereka di peringkat siswazah. Projek penyelidikan, peluang penerbitan, latihan, dan kelas menyediakan pelajar dengan pengalaman kuliah dan makmal.

Jurusan biokimia ditugaskan kepada ahli fakulti yang berfungsi sebagai penasihat dan keistimewaan yang bersesuaian dengan bidang minat pelajar. Pelajar digalakkan untuk belajar melalui pengalaman melalui peluang penyelidikan dalam bidang seperti reka bentuk enzim inhibitor, kimia protein, mekanisme tindak balas bio-organik, pembangunan biosensor, dan tumorigenesis.

Pelajar yang berminat mendapatkan ijazah sarjana dalam biokimia dan biologi molekul atau yang ingin menghadiri sekolah profesional (pergigian, perubatan, atau veterinar) mungkin ingin menimbangkan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam bidang Biokimia.

Apa yang akan anda pelajari?

Pelajar menerima asas yang mantap dalam lima bidang kimia utama: analitik, biokimia, organik, organik dan fizikal. BS atau BA dalam biokimia adalah pilihan ijazah untuk pelajar yang berminat dalam sains di persimpangan biologi dan kimia. BS adalah sesuai untuk pelajar yang berminat dalam pengajian siswazah dalam biokimia dan biologi molekul atau dalam profesi kesihatan. BA juga sesuai untuk pelajar yang mempertimbangkan profesion kesihatan.

BS dalam biokimia / MBA adalah program ijazah bersama lima tahun yang direka untuk membangunkan saintis yang boleh berfungsi sebagai pengurus, pemimpin kumpulan dan penganalisis dalam syarikat kimia, farmasi, bioteknologi, syarikat diagnostik dan pelaburan perubatan. Graduan diberikan BS dan MBA.

Program Bertauliah ACS

Program kimia sarjana Universiti Tampa diiktiraf oleh Persatuan Kimia Amerika (ACS), masyarakat saintifik terbesar dunia dan salah satu sumber utama maklumat saintifik berwibawa. ACS mengkaji program berdasarkan persekitaran institusi, fakulti dan kakitangan mereka, infrastruktur, kurikulum, penyelidikan sarjana muda, kemahiran pelajar dan penilaian kendiri program.

Pengalaman praktikal

Penyelidikan dan Latihan Magang

Sebagai sebahagian daripada misi pengalaman di Universiti, pelajar mempunyai peluang untuk menyertai pelbagai pengalaman pembelajaran. Sama ada memilih aktiviti penyelidikan kampus atau peluang latihan luar kampus, pelajar boleh mengikuti minat mereka di bawah bimbingan penasihat fakulti kimia.

Pelajar membantu dengan projek penyelidikan fakulti atau meneruskan kerja sendiri di bawah bimbingan fakulti. Mereka belajar bagaimana untuk merekabentuk dan menjalankan eksperimen dan mentafsirkan data empirikal. Pelajar bukan sahaja menerima kredit akademik tetapi juga dapat mengemukakan penemuan mereka dalam penerbitan saintifik dan di persidangan.

Topik penyelidikan merangkumi bidang-bidang seperti kimia atmosfera, analisis nutrien marin, kimia protein, sintesis organik dan pengawalan genetik kanser. Sorotan terkini termasuk:

 • Jason Gomez '12, biokimia utama (bekerja dengan Eric Ballard, profesor kimia), mempersembahkan sebuah poster yang bertajuk "Pengoksidaan aerobik-pemangkin logam peralihan pada karbon sp3-hibridisasi: homocoupling of indene" pada musim bunga 2012 Persatuan Persatuan Kimia Amerika .
 • Melanie Madsen '12, kimia utama (bekerja dengan Eric Werner, pembantu profesor kimia) mempersembahkan sebuah poster bertajuk "Sintesis tripodal Schiff asas / pyridine ligand untuk gadolinium (III) kompleksasi" pada musim bunga 2012 American Chemical Society.
 • Blanca Morales '12, kimia utama dan fizik kecil (bekerja dengan Ethan Deneault, profesor fizik bersekutu), mempersembahkan sebuah poster bertajuk "Karbon dan silikat pemeluwapan habuk dalam jenis II supernovae" pada musim bunga 2012 Persatuan Astronomi Amerika Pertandingan nasional.

Latihan magang membantu pelajar mengaitkan pelajaran kelas mereka dengan pengalaman dunia nyata. Pelajar telah didiami di Pusat Kanser H. Lee Moffitt, Sun Labs, Thornton Labs, Pejabat Pemeriksa Perubatan Hillsborough County, Jabatan Penguatkuasaan Undang-undang Florida, Hospital Besar Tampa dan Akuarium Florida.

Peralatan dan Kemudahan

UT telah melabur banyak peralatan dan kemudahan canggih. Sebagai tambahan kepada bilik darjah dan pejabat, UT telah membina atau mengubahsuai semua makmal kimia sejak tahun 2003. Alat-alat rumah makmal ini digunakan untuk penyelidikan dan menyediakan pelajar dengan latihan tangan berharga. Instrumen termasuk:

 • Pengatur DNA
 • Sistem pengimejan gel dan dokumentasi electrophoretic
 • Kemudahan kultur tisu dengan empat tudung aliran laminar
 • Spektrum 300 MHz NMR (resonans magnetik nuklear)
 • ICP-AES (spektrometer pelepasan plasma - spektrum secara induktif)
 • GC / MS (kromatografi gas / spektrometer jisim)
 • LC / MS / MS (kromatografi cecair / spektrometer jisim)
 • ATR-FTIR (jumlah refleksi yang dilemahkan - Fourier mengubah spektrometer inframerah)
 • HPLC-PDA (kromatografi cecair prestasi tinggi - pengesan array photodiode)
 • Spektrofotometer ultraviolet / dilihat dan pendarfluor

Apa yang Boleh Anda Lakukan Dengan Derajat Ini?

Pilihan pekerjaan bergantung kepada sejauh mana anda mengambil pendidikan anda. Ijazah sarjana muda boleh digunakan untuk mendapatkan penerimaan ke sekolah perubatan, sekolah undang-undang dan lain-lain program siswazah atau profesional.

Sekolah siswazah yang dihadiri oleh jurusan kimia kimia dan biokimia termasuk:

 • Universiti Texas di Austin (kimia)
 • Royal College of Surgeons
 • Universiti Auburn (kimia)
 • Kolej Optometri Selatan Memphis
 • Institut Teknologi Illinois (kejuruteraan)
 • Universiti Iowa (farmasi)
 • North Carolina Central School of Law
 • Universiti Perubatan dan Pergigian New Jersey (perubatan)
 • Cummings School, Tufts University (perubatan veterinar)

Dengan ijazah sarjana muda, pekerjaan peringkat kemasukan untuk mahasiswa kimia kerap sama ada kerja kawalan kualiti perindustrian (kerja analisis kimia) atau pekerjaan penolong penyelidikan (membantu untuk membangunkan produk baru atau memperbaiki yang sedia ada).

Biokimia merupakan salah satu bidang pertumbuhan utama dalam bidang kimia, dan pengembangan syarikat bioteknologi permulaan mencipta peluang baru untuk graduan.

Beasiswa

Jurusan biokimia layak mendapat Beasiswa Sains Biasiswa, yang merupakan biasiswa tahunan sehingga $ 5,000 (boleh diperbaharui selama empat tahun) untuk pelajar tahun pertama (kejatuhan sahaja).

Kelayakan termasuk IPK sekolah berprestasi tinggi 3.25, 1200 SAT (bacaan kritis dan matematik) atau 26 ACT, permohonan kemasukan lengkap dan penerimaan untuk pengajian sepenuh masa. Tarikh akhir tahunan untuk pertimbangan biasiswa adalah 1 Februari.

Jabatan ini juga menawarkan bilangan Fellowship Summer yang kompetitif untuk juniors dan senior untuk menjalankan penyelidikan dengan fakulti.

Program ROTC boleh membantu pelajar profesional pra-pakar dengan program program profesional mereka melalui Program Biasiswa Profesion Kesihatan.

Kemasukan

Kemasukan Pengguna Baharu Tempatan

 • Transkrip sekolah menengah atau transkrip sekolah menengah atau keputusan GED
 • $ 40 yuran permohonan yang tidak dapat ditebus
 • Skor SAT dan / atau ACT
 • Selesai borang cadangan kaunselor atau surat cadangan dari guru (tidak diperlukan jika anda lulus dari sekolah menengah lebih dari dua tahun yang lalu)
 • Esei
 • Transkrip kolej / universiti rasmi untuk sebarang kredit selesai

Kemasukan Antarabangsa Sarjana

Dengan pelajar yang mendaftar dari lebih dari 100 buah negara, UT dengan bangga mempertimbangkan pelajar dari seluruh dunia untuk pelajar baru atau memindahkan kemasukan. Bukti penguasaan bahasa Inggeris diperlukan. (Ini dikecualikan untuk pelajar antarabangsa dari Commonwealth Caribbean, Bermuda, Kanada, United Kingdom, Republik Ireland, Australia dan New Zealand.)

Pelajar perlu memohon melalui aplikasi dalam talian UT. Untuk mengkaji semula permohonan pelajar, Universiti mesti menerima yang berikut:

 • Transkrip rasmi untuk semua kursus sekolah menengah atau kolej, dengan gred yang diterjemahkan ke dalam Bahasa Inggeris ("Rasmi" bermakna bahawa anda mesti meminta sekolah anda untuk menghantar transkrip anda terus ke Pejabat Kemasukan UT.Jika itu mustahil, hantar salinan yang telah disahkan oleh sekolah anda sebagai "salinan sebenar" asal selepas ia disalin. Seorang pegawai di sekolah anda harus menandatangani dokumen itu sebagai "salinan asli asal").
 • $ 40 yuran permohonan yang tidak dapat ditebus
 • Essay, ditulis dalam bahasa Inggeris (tidak diperlukan jika anda sudah lulus dari sekolah menengah dan telah menyelesaikan beberapa kredit kolej)
 • Borang cadangan kaunselor bimbingan (pelajar tahun pertama sahaja)
 • Bukti penguasaan Bahasa Inggeris (sila serahkan salah satu daripada berikut):
  • TOEFL: skor yang boleh diterima minimum adalah 550 atau 213 (berasaskan komputer) atau 79 (berasaskan Internet)
  • IELTS: Sistem Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa - gred minimum 6.5
  • Menyempurnakan sijil Bahasa Inggeris 112 yang ditawarkan oleh Pusat Bahasa ELS disertai dengan surat cadangan daripada pentadbir dan sampel bahasa Inggeris yang terdiri daripada 500 perkataan
 • Bukti dana yang ada untuk menampung perbelanjaan untuk tahun pertama pengajian
 • Esei (pelajar tahun pertama sahaja)
 • Salinan halaman biografi pasport anda (jika ada)
 • Borang Pelepasan Pelajar Antarabangsa (jika sedang belajar di Amerika Syarikat)

Pelajar antarabangsa yang memenuhi syarat kemasukan tetapi memerlukan latihan Bahasa Inggeris tambahan sebelum memasuki sebagai pelajar ijazah sepenuh masa boleh mendaftar di salah satu daripada beberapa program ESL.

Pelajar antarabangsa juga mesti memberikan bukti dana yang ada untuk menampung tahun pertama pengajian mereka dan setiap tahun berikutnya. Pelajar baru yang luar biasa yang cemerlang dengan pencapaian akademik yang cemerlang menerima biasiswa separa ($ 4,000- $ 7,000 setiap tahun akademik) yang merangkumi hanya sebahagian kecil daripada jumlah kos. Pelajar boleh bekerja di kampus sehingga 20 jam seminggu.

Selepas kemasukan ke Universiti dan penyempurnaan penyata kewangan yang memuaskan, borang I-20 akan dihantar kepada pemohon dari pejabat kemasukan UT. Pemohon mesti mengambil borang I-20, salinan surat penerimaan dan penyata kewangan mereka ke kedutaan atau konsulat AS terdekat. Selepas temubual, kedutaan atau konsulat akan membuat keputusan jika visa pelajar F-1 boleh dikeluarkan. Untuk memasuki Amerika Syarikat, pelajar memerlukan visa ini dalam pasport mereka dan borang I-20. Pelajar tidak boleh memasuki negara ini dalam visa pelancong dengan niat untuk belajar di Amerika Syarikat

Kakitangan di Pejabat Program Antarabangsa membantu pelajar dengan maklumat, orientasi, dan nasihat pra-ketibaan mengenai perkara akademik, sosial, budaya dan pekerjaan.

Nota: Untuk keadaan khas, dokumentasi tambahan mungkin diperlukan dalam semua kategori.

Tarikh akhir kemasukan

Tarikh akhir untuk Sarjana Muda adalah seperti berikut:

 • 15 November - Tindakan Awal Saya tarikh akhir; keputusan pada 15 Disember.
 • 15 Januari - Tarikh tutup Tindakan Awal II; keputusan pada 15 Februari.
 • 1 Mac - Tarikh akhir keputusan tetap; keputusan pada 1 April.
 • 2 Mac - Permohonan yang selesai selepas 1 Mac dinilai berdasarkan penggulungan.

Kos purata untuk pelajar sarjana sepenuh masa

Tuisyen (12-18 jam kredit setiap semester):

Jumlah:

$ 19,584
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The sciences afford the opportunity for exploration and discovery in the pursuit of new knowledge, understanding systems in the physical and natural world, and for bettering the human condition. With ... Baca lebih lanjut

The sciences afford the opportunity for exploration and discovery in the pursuit of new knowledge, understanding systems in the physical and natural world, and for bettering the human condition. With the challenges the world faces, there has never been a better time to pursue an education in the sciences, health care or sport studies. Baca Ringkas