Ijazah Sarjana Muda Sains adalah program tiga tahun yang terdiri daripada dua puluh empat kursus; yang mana lapan kursus adalah pada 100 peringkat, lapan kursus pada 200 peringkat, dan lapan kursus di 300-peringkat. Disiplin dibenarkan sebagai besar atau kecil bagi ijazah Sarjana Muda Sains pada tahun 2017 adalah:

Sarjana Muda Sains Komputer

sains pengkomputeran (CS) menjangkau julat dari teori melalui pengaturcaraan untuk pembangunan canggih penyelesaian pengkomputeran. sains komputer menawarkan asas yang membolehkan graduan menyesuaikan diri dengan teknologi baru dan idea-idea baru. Kerja-kerja saintis komputer jatuh ke dalam tiga kategori: a) perisian mereka bentuk dan membina;
b) membangunkan cara-cara yang berkesan untuk menyelesaikan masalah komputer, seperti menyimpan maklumat dalam pangkalan data, menghantar data melalui rangkaian atau menyediakan pendekatan baru untuk masalah keselamatan; dan
c) merangka cara-cara baru dan lebih baik untuk menggunakan komputer dan menangani cabaran-cabaran tertentu dalam bidang seperti kecerdasan buatan. Kebanyakan program sains komputer memerlukan beberapa latar belakang matematik.

Computing_startup-photos

A utama dalam Computing Science melengkapkan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran untuk menghadapi kepala-on pelbagai cabaran dalam kedua-dua industri IT serta ahli akademik penting. Prospek kerjaya termasuk tetapi tidak terhad kepada:

  • Programmer
  • Sistem Penganalisis
  • pemaju pangkalan data
  • Pentadbir RangkaianUSP menawarkan sijil, diploma, BSS, MSc dan PhD dalam bidang Pengkomputeran Sains. Berunding dengan USP Buku Panduan untuk senarai terkini darjah.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 20 lagi program yang ditawarkan oleh University of the South Pacific USP »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Feb 2020
Sep 2020
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Feb 2020, Sep 2020
Tarikh tutup permohonan

Feb 2020, Sep 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date