Sarjana Muda dalam Biologi Sains Marin

Umum

Penerangan Program

Ijazah Sains Biologi Laut adalah salah satu darjah yang mendefinisikan di The University of Tampa dan major dua utama kepada Jabatan Biologi. Melukis daripada prinsip-prinsip biologi umum dan isu-isu yang berkaitan dengan marin yang sangat spesifik, kursus pengajian termasuk pendedahan yang ketara kepada aspek sains biologi, kimia dan fizikal sains marin. Kursus ditujukan ke arah pengalaman pembelajaran, dengan pengalaman makmal yang kaya, perjalanan lapangan hujung minggu ke lokasi terpencil seperti Florida Keys, dan juga kursus perjalanan antarabangsa.

Selain itu, hampir separuh daripada fakulti biologi sedang menjalankan penyelidikan mengenai organisma atau sistem marin, menyediakan pelbagai peluang untuk penyelidikan pelajar dan pengalaman dunia yang lain. Pelajar yang menamatkan pengajian dengan ijazah ini sangat bersedia untuk memasuki pasaran kerja atau mengikuti latihan siswazah dalam mana-mana bidang sains marin tertentu, dari asas hingga diterapkan.

Kerana ini adalah salah satu darjah UT yang paling menonjol, pelbagai kemudahan dan peralatan yang luas tersedia untuk fakulti dan pelajar untuk kerja kursus, pembelajaran pengalaman, dan penyelidikan fakulti. Stesen Lapangan Sains Laut mempunyai kedua-dua wet-lab dan sebuah makmal kering serta akses terus ke Tampa Bay. Bersama dengan bot-bot, kayak, dan peralatan lain, empat kapal penyelidikan bertenaga yang berlainan boleh didapati di stesen, termasuk bot luar bot 17 kaki di sebuah treler, dua bot Grady White yang cantik (konsol pusat 21 kaki dan 27 kaki dengan tertutup tunduk), dan BIOS II, sebuah kapal penyelidikan siap sedia, stabil, stabil, berukuran 46 kaki.

Ini adalah program ijazah yang agak teratur, tanpa bidang pengajian tertentu, atau "kepekatan" dari mana pelajar memilih kursus. Walau bagaimanapun, pelajar dapat memilih dari pelbagai kursus untuk melengkapkan tahap mereka atau menyesuaikannya dengan keperluan khusus mereka.

Apa yang akan anda pelajari?

Program sains marin adalah salah satu darjah yang menentukan di The University of Tampa. Melukis daripada prinsip biologi dan kimia umum dan isu-isu berkaitan marin yang sangat khusus, kursus pengajian termasuk pendedahan yang ketara kepada aspek sains biologi, kimia dan fizikal sains marin.

Pelajar berganda dalam dua sains biologi sains atau sains-kimia marin dan menyelesaikan satu set kursus yang dirancang untuk membangunkan kemahiran saintifik dan analisis mereka dan menyediakan mereka untuk pekerjaan masa depan dan / atau pengajian siswazah. Mereka juga mempunyai keupayaan untuk meneruskan kepentingan masing-masing melalui pelbagai pilihan.

Melalui pembelajaran dan bimbingan pengalaman, pelajar diperkenalkan kepada topik dan teknik sejarah dan kontemporari dalam sains biologi. Asas ini menyediakan mereka untuk melibatkan diri dalam proses inovasi saintifik. Kemudahan makmal state-of-the-art UT membantu pelajar memperoleh kemahiran teknikal yang diperlukan untuk berjaya dalam bidang sains marin.

Kursus Sampel

 • Ekologi Marin
 • Zoologi Marin
 • Zoologi Invertebrate
 • Zoologi Vertebrate
 • Anatomi Vertebrata Perbandingan
 • Botani Marin
 • Geologi Fizikal
 • Oseanografi Fizikal
 • Kimia Alam Sekitar
 • Terumbu karang
 • Kimia Analisis
 • Ichthyology
 • Kimia Organik I
 • Chemistry Inorganic Advanced

Peluang Penyelidikan

Universiti Tampa mengekalkan hubungan rasmi dengan Makmal Penyelidikan Pantai Gulf (GCRL), sebuah institusi pendidikan dan penyelidikan marin / pantai yang terletak di Ocean Springs, Mississippi. Kerja multidisiplin GCRL memberi tumpuan kepada sumber pesisir dan marin yang mampan serta pembangunan teknologi marin baru. Universiti junior dan senior di Tampa boleh mengambil kursus bidang sains marin di GCRL semasa musim panas. Kredit kursus diberikan melalui Universiti Southern Mississippi dan diterima sebagai kredit pemindahan di UT.

Pengalaman praktikal

Kursus sains marin ditujukan ke arah pengalaman pembelajaran, dengan pengalaman makmal yang kaya, perjalanan lapangan hujung minggu ke lokasi terpencil seperti Florida Keys dan Everglades dan juga kursus perjalanan antarabangsa ke Costa Rica, Honduras, dan negara-negara lain.

Kemudahan

Oleh kerana sains marin adalah salah satu darjah UT yang paling menonjol, pelbagai kemudahan dan peralatan yang luas tersedia untuk fakulti dan pelajar untuk kursus, pembelajaran pengalaman, dan penyelidikan.

Kira-kira 20 minit dari kampus di Pelabuhan Tampa Marina, 3,000 kaki persegi UT. Stesen Lapangan Terbang Marine Science dilengkapi dengan baik untuk berkhidmat kepada pelajar dan fakulti sains marin. Kemudahan ini termasuk makmal basah dan makmal / kelas kering, kawasan simpanan SCUBA, loker dan slip bot khusus dengan akses langsung ke Tampa Bay. Makmal basah mempunyai sistem air laut yang mengalir / mengalir dengan takungan di aras tanah.

Bersama dengan kanu, kayaks dan peralatan lain, tiga kapal penyelidikan bertenaga yang berlainan tersedia di stesen. Di tepi selatan dan timur harta marina, adalah mosaik habitat supratidal dan cetek yang digunakan untuk penyelidikan. Hutan bakau / garam / terumbu karang / lumpur rata / habitat rumput laut ini menjadikan lokasi yang sesuai untuk projek alam sekitar untuk pelajar dan fakulti.

Sebuah 30,000 kaki persegi baru. Sayap sains ke Bangunan Cass termasuk 20 makmal pengajaran dan penyelidikan, yang menampilkan makmal video berkelajuan tinggi, penyelidikan air garam dan makmal pengajaran, kemudahan penyelidikan perilaku dan peralatan pengawasan fisiologi masa nyata.

Latihan

Latihan magang menawarkan kredit akademik dan pengalaman kerja yang tidak ternilai yang boleh menyebabkan pekerjaan dan peluang lain selepas tamat pengajian. Latihan sains marin berleluasa di seluruh kawasan Tampa Bay dan di tempat lain dalam industri swasta, pertubuhan bukan untung dan agensi kerajaan. Pelatih terkenal termasuk menolong memulihkan manatee di Zoo Lowry Park dan bekerja dengan Institut Penyelidikan Ikan Ikan dan Hidupan Liar untuk memulihkan dan memelihara habitat marin.

Contoh peluang latihan lain termasuk:

 • Pusat Penyelidikan Atlantik Cetacean
 • Akuarium Marin Clearwater
 • Pusat Penyelidikan Dolphin
 • Dolphin Plus
 • EPCOT - The Living Seas
 • Florida Aquarium
 • Institusi Oceanografi Pelabuhan Harbour
 • Makmal Marin Mote
 • Dunia laut
 • Ladang ikan tropika tempatan

Penyelidikan Pelajar

Penyelidikan adalah bahagian penting dalam program sains marin. Jurusan Sains Marin telah memainkan peranan penting dalam penyelidikan berpengaruh yang berkaitan dengan ekologi marin di Tampa Bay, pertumbuhan karang dan parasit kelangsungan hidup organisma marin dan spesies laut invasif. Pelajar bukan sahaja menerima kredit akademik untuk penglibatan mereka, tetapi ramai yang hadir dalam penemuan saintifik dan di persidangan antarabangsa dan kebangsaan.

Apa yang Boleh Anda Lakukan Dengan Derajat Ini?

Sains marin adalah bidang yang luas dengan banyak laluan kerjaya dan pengkhususan. Ahli biologi marin mempelajari tumbuh-tumbuhan dan haiwan lautan, estuari dan pantai kami. Mereka berurusan dengan banyak isu penting - dari perubahan iklim, perikanan yang merosot dan pantai yang meresap ke pembangunan ubat-ubatan baru dari sumber laut dan penemuan teknologi baru untuk meneroka lautan. Sekitar 40 peratus diambil bekerja oleh kerajaan negeri dan persekutuan, 30 peratus oleh universiti dan kolej dan 30 peratus oleh industri swasta (di mana gaji cenderung lebih tinggi).

Terdapat potensi besar untuk berkembang dalam bidang ini apabila para penyelidik mempelajari lebih lanjut tentang lautan global dan interaksinya dengan tanah dan suasana, serta kesan manusia di lautan dan sumber dayanya. Kedudukan yang lebih rendah disediakan untuk mereka yang ingin belajar ikan lumba-lumba dan ikan paus. Pelajar digalakkan untuk meneruskan impian mereka dan mengekalkan pandangan yang realistik dan pelan cadangan. Bidang kerja lain yang diikuti oleh graduan sains sains termasuk:

 • Akuakultur
 • Oseanografi
 • Bioteknologi marin
 • Advokasi alam sekitar
 • Pendidikan
 • Penyelidikan
 • Pemuliharaan
 • Pembangunan produk biologi

Majoriti sains UT marin telah mendaftar di pelbagai program di banyak sekolah siswazah yang berbeza, termasuk Universiti Emory, University of Cincinnati, University of Kentucky, Universiti Drexel, Washington State University, Florida State University, University of South Florida, Hofstra University dan James Cook University (Australia), untuk menamakan beberapa.

Beasiswa

Jurusan Sains Marin boleh layak untuk Biasiswa Sains Hayat - biasiswa tahunan sehingga $ 3,000 untuk pelajar tahun pertama (kejatuhan sahaja), boleh diperbaharui selama empat tahun. Kelayakan termasuk IPK sekolah berprestasi tinggi 3,25 dan 1,200 SAT atau 26 ACT, menyelesaikan permohonan penerimaan dan penerimaan untuk studi sepenuh masa. Tarikh tutup permohonan adalah 1 Februari.

Kemasukan

Kemasukan Pengguna Baharu Tempatan

 • Transkrip sekolah menengah atau transkrip sekolah menengah atau keputusan GED
 • $ 40 yuran permohonan yang tidak dapat ditebus
 • Skor SAT dan / atau ACT
 • Selesai borang cadangan kaunselor atau surat cadangan dari guru (tidak diperlukan jika anda lulus dari sekolah menengah lebih dari dua tahun yang lalu)
 • Esei
 • Transkrip kolej / universiti rasmi untuk sebarang kredit selesai

Kemasukan Antarabangsa Sarjana

Dengan pelajar yang mendaftar dari lebih dari 100 buah negara, UT dengan bangga mempertimbangkan pelajar dari seluruh dunia untuk pelajar baru atau memindahkan kemasukan. Bukti penguasaan bahasa Inggeris diperlukan. (Ini dikecualikan untuk pelajar antarabangsa dari Commonwealth Caribbean, Bermuda, Kanada, United Kingdom, Republik Ireland, Australia dan New Zealand.)

Pelajar perlu memohon melalui aplikasi dalam talian UT. Untuk mengkaji semula permohonan pelajar, Universiti mesti menerima yang berikut:

 • Transkrip rasmi untuk semua kursus sekolah menengah atau kolej, dengan gred yang diterjemahkan ke dalam Bahasa Inggeris ("Rasmi" bermakna bahawa anda mesti meminta sekolah anda untuk menghantar transkrip anda terus ke Pejabat Kemasukan UT.Jika itu mustahil, hantar salinan yang telah disahkan oleh sekolah anda sebagai "salinan sebenar" asal selepas ia disalin. Seorang pegawai di sekolah anda harus menandatangani dokumen itu sebagai "salinan asli asal").
 • $ 40 yuran permohonan yang tidak dapat ditebus
 • Essay, ditulis dalam bahasa Inggeris (tidak diperlukan jika anda sudah lulus dari sekolah menengah dan telah menyelesaikan beberapa kredit kolej)
 • Borang cadangan kaunselor bimbingan (pelajar tahun pertama sahaja)
 • Bukti penguasaan Bahasa Inggeris (sila serahkan salah satu daripada berikut):
  • TOEFL: skor yang boleh diterima minimum adalah 550 atau 213 (berasaskan komputer) atau 79 (berasaskan Internet)
  • IELTS: Sistem Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa - gred minimum 6.5
  • Menyempurnakan sijil Bahasa Inggeris 112 yang ditawarkan oleh Pusat Bahasa ELS disertai dengan surat cadangan daripada pentadbir dan sampel bahasa Inggeris yang terdiri daripada 500 perkataan
 • Bukti dana yang ada untuk menampung perbelanjaan untuk tahun pertama pengajian
 • Esei (pelajar tahun pertama sahaja)
 • Salinan halaman biografi pasport anda (jika ada)
 • Borang Pelepasan Pelajar Antarabangsa (jika sedang belajar di Amerika Syarikat)

Pelajar antarabangsa yang memenuhi syarat kemasukan tetapi memerlukan latihan Bahasa Inggeris tambahan sebelum memasuki sebagai pelajar ijazah sepenuh masa boleh mendaftar di salah satu daripada beberapa program ESL.

Pelajar antarabangsa juga mesti memberikan bukti dana yang ada untuk menampung tahun pertama pengajian mereka dan setiap tahun berikutnya. Pelajar baru yang luar biasa yang cemerlang dengan pencapaian akademik yang cemerlang menerima biasiswa separa ($ 4,000- $ 7,000 setiap tahun akademik) yang merangkumi hanya sebahagian kecil daripada jumlah kos. Pelajar boleh bekerja di kampus sehingga 20 jam seminggu.

Selepas kemasukan ke Universiti dan penyempurnaan penyata kewangan yang memuaskan, borang I-20 akan dihantar kepada pemohon dari pejabat kemasukan UT. Pemohon mesti mengambil borang I-20, salinan surat penerimaan dan penyata kewangan mereka ke kedutaan atau konsulat AS terdekat. Selepas temubual, kedutaan atau konsulat akan membuat keputusan jika visa pelajar F-1 boleh dikeluarkan. Untuk memasuki Amerika Syarikat, pelajar memerlukan visa ini dalam pasport mereka dan borang I-20. Pelajar tidak boleh memasuki negara ini dalam visa pelancong dengan niat untuk belajar di Amerika Syarikat

Kakitangan di Pejabat Program Antarabangsa membantu pelajar dengan maklumat, orientasi, dan nasihat pra-ketibaan mengenai perkara akademik, sosial, budaya dan pekerjaan.

Nota: Untuk keadaan khas, dokumentasi tambahan mungkin diperlukan dalam semua kategori.

Tarikh akhir kemasukan

Tarikh akhir untuk Sarjana Muda adalah seperti berikut:

 • 15 November - Tindakan Awal Saya tarikh akhir; keputusan pada 15 Disember.
 • 15 Januari - Tarikh tutup Tindakan Awal II; keputusan pada 15 Februari.
 • 1 Mac - Tarikh akhir keputusan tetap; keputusan pada 1 April.
 • 2 Mac - Permohonan yang selesai selepas 1 Mac dinilai berdasarkan penggulungan.

Kos purata untuk pelajar sarjana sepenuh masa

Tuisyen (12-18 jam kredit setiap semester):

Jumlah:

$ 19,584
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The sciences afford the opportunity for exploration and discovery in the pursuit of new knowledge, understanding systems in the physical and natural world, and for bettering the human condition. With ... Baca lebih lanjut

The sciences afford the opportunity for exploration and discovery in the pursuit of new knowledge, understanding systems in the physical and natural world, and for bettering the human condition. With the challenges the world faces, there has never been a better time to pursue an education in the sciences, health care or sport studies. Baca Ringkas