Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Sains Marin-Biologi

Sains Marin ijazah Biologi adalah salah satu darjah penentunya di The University of Tampa dan utama dua penting kepada Jabatan Biologi. Lukisan daripada prinsip biologi am dan isu-isu berkaitan marin yang sangat khusus, kursus pengajian termasuk pendedahan yang banyak kepada aspek fizikal sains marin biologi, kimia dan. Kursus yang menjurus ke arah pembelajaran berasaskan pengalaman, dengan pengalaman yang kaya makmal, lawatan lapangan hujung minggu ke lokasi terpencil seperti Florida Keys, dan kursus perjalanan juga antarabangsa.

Selain itu, hampir separuh daripada fakulti biologi yang menjalankan penyelidikan mengenai organisma marin atau sistem, menyediakan pelbagai peluang untuk penyelidikan pelajar dan lain-lain pengalaman dunia sebenar. Pelajar menamatkan pengajian dengan ijazah ini adalah sangat baik bersedia untuk memasuki pasaran kerja atau melanjutkan latihan siswazah dalam mana-mana bidang tertentu sains marin, dari asas untuk digunakan.

Oleh kerana ini adalah salah satu darjah UT yang paling menonjol, pelbagai besar kemudahan dan peralatan disediakan untuk fakulti dan pelajar untuk kerja kursus, pembelajaran berasaskan pengalaman dan penyelidikan fakulti yang dipimpin. Stesen Bidang Sains Marin mempunyai kedua-dua makmal basah dan yang kering-makmal serta akses terus ke Tampa Bay. Bersama-sama dengan kanu, kayak dan peralatan lain, empat kapal penyelidikan yang berbeza berkuasa boleh didapati di stesen, termasuk bot sangkut 17-kaki di treler, dua indah bot Grady White (tengah konsol 21 kaki dan 27 kaki dengan yang tertutup tunduk), dan BIOS, yang, selesa, stabil, kapal penyelidikan SCUBA sedia 44 kaki.

Ini adalah program ijazah agak ditetapkan, tanpa kawasan tertentu pengajian, atau "kepekatan" dari mana pelajar memilih kursus. Walau bagaimanapun, pelajar dapat memilih daripada pelbagai kursus untuk mengisi ijazah atau menyesuaikan dengan keperluan khusus mereka.

Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Sains Marin-Kimia Ijazah

Marin Muda Sains-Kimia telah menjadi komponen penting Jabatan Biologi selama beberapa dekad, dan fakulti yang berbakat di Jabatan Kimia dan Fizik menawarkan asas yang kukuh dalam bidang kimia. Ini ketat dua utama menggabungkan yang terbaik daripada kedua-dua program, menyediakan pelbagai peluang kepada saintis marin tunas atau oceanographer. Ijazah ini menarik dari isu-isu berkaitan marin dan prinsip-prinsip tertentu kimia untuk memberi siswazah kursus sangat ditetapkan pengajian yang akan membuka pintu untuk program siswazah dan peluang pekerjaan dalam kerajaan dan industri sama.

Kursus pengajian dalam program ini termasuk pendedahan yang banyak kepada aspek kimia dan fizikal biologi marin. Kursus biologi yang menjurus ke arah pembelajaran berasaskan pengalaman, dengan pengalaman yang kaya makmal, lawatan lapangan hujung minggu di lokasi terpencil seperti Florida Keys, dan kursus perjalanan juga antarabangsa. Makmal kimia menyediakan banyak tangan-peluang juga. Selain itu, hampir separuh daripada fakulti biologi yang menjalankan penyelidikan mengenai organisma marin atau sistem, dan semua fakulti kimia adalah penyelidik yang aktif, menyediakan pelajar dengan pelbagai peluang untuk penyelidikan pelajar dan lain-lain pengalaman dunia sebenar.

Oleh kerana ini adalah salah satu darjah UT yang paling menonjol, pelbagai besar kemudahan dan peralatan disediakan untuk fakulti dan pelajar untuk kerja kursus, pembelajaran berasaskan pengalaman dan penyelidikan fakulti yang dipimpin. Stesen Bidang Sains Marin mempunyai kedua-dua makmal basah dan yang kering-makmal, akses terus ke Tampa Bay, dan kanu, kayak, dan empat kapal penyelidikan berkuasa yang berbeza, termasuk BIOS, yang SCUBA sedia kapal penyelidikan 44 kaki. Jabatan Kimia dan Fizik juga menempatkan state-of-the-art peralatan dalam makmal dan kemudahannya.

Ini adalah program ijazah agak ditetapkan, tanpa kawasan tertentu pengajian, atau "kepekatan" dari mana pelajar memilih kursus. Walau bagaimanapun, pelajar dapat memilih daripada pelbagai kursus dalam biologi, sains marin, dan kimia untuk mengisi ijazah atau menyesuaikan dengan keperluan khusus mereka.

Kemasukan Antarabangsa sarjana muda

Dengan pelajar yang mendaftar dari lebih 100 buah negara, UT bangganya menganggap pelajar dari seluruh dunia untuk bayat atau kemasukan pemindahan. Bukti penguasaan bahasa Inggeris diperlukan. (Ini dikecualikan bagi pelajar antarabangsa dari Caribbean Komanwel, Bermuda, Kanada, United Kingdom, Republik Ireland, Australia dan New Zealand.)

Pelajar perlu memohon melalui aplikasi dalam talian UT ini. Untuk menyemak permohonan pelajar, Universiti mesti menerima yang berikut:

 • Transkrip rasmi semua kerja kursus sekolah menengah dan gred diterjemahkan dalam bahasa Inggeris ("Rasmi" bermakna anda mesti meminta sekolah anda untuk menghantar transkrip terus kepada kemasukan pejabat UT. Jika itu tidak mungkin, menghantar salinan yang telah disahkan oleh pihak sekolah anda sebagai "salinan" dokumen asalnya selepas ia disalin. Seorang pegawai di sekolah anda harus menandatangani dokumen itu sebagai "salinan benar asal.")
 • Esei yang ditulis dalam Bahasa Inggeris
 • Satu cadangan ditulis oleh kaunselor, guru atau guru besar.

Pemohon perlu mengemukakan satu daripada yang berikut:

 • TOEFL: skor minimum yang boleh diterima adalah 550 atau 213 (komputer berdasarkan) atau 79 (berasaskan Internet) peperiksaan.
 • IELTS: International English Language Testing System - sekurang-kurangnya gred 6.5.
 • CPE: Sijil Kemahiran dalam Bahasa Inggeris - gred "C" atau lebih baik
 • Pearson Ujian Bahasa Inggeris (PTE): skor minimum 58.
 • Berjaya menyelesaikan sijil Bahasa Inggeris 112 yang ditawarkan oleh Pusat Bahasa ELS disertakan surat sokongan daripada pentadbir dan 500-perkataan penulisan Bahasa Inggeris sampel.

Pelajar antarabangsa yang memenuhi syarat kemasukan tetapi memerlukan latihan bahasa Inggeris tambahan sebelum penyertaan sebagai sepenuh masa pelajar ijazah boleh mendaftar dalam salah satu daripada beberapa program ESL.

Pelajar antarabangsa juga perlu mengemukakan bukti dana yang ada untuk menutup tahun pertama pengajian dan setiap tahun berikutnya. Luar biasa pelajar kemasukan baru dengan pencapaian akademik yang cemerlang menerima biasiswa separa ($ 4,000- $ 7,000 setiap tahun akademik) yang meliputi hanya sebahagian kecil daripada jumlah kos. Pelajar boleh bekerja di kampus sehingga 20 jam seminggu.

Selepas kemasukan ke Universiti dan disiapkan dengan memuaskan penyata kewangan, borang I-20 akan dihantar kepada pemohon daripada kemasukan pejabat UT ini. Pemohon mestilah dalam bentuk I-20, satu salinan surat penerimaan mereka dan penyata kewangan kepada kedutaan Amerika yang paling hampir atau konsulat. Selepas temu bual, kedutaan atau konsulat akan memutuskan jika F-1 visa pelajar boleh dikeluarkan. Untuk memasuki Amerika Syarikat, pelajar perlu visa ini dalam pasport mereka dan bentuk I-20. Pelajar dilarang masuk ke negara ini dengan visa pelancong dengan niat untuk belajar di Amerika Syarikat

Kakitangan di Pejabat Program International membantu pelajar dengan maklumat sebelum ketibaan, orientasi dan nasihat mengenai akademik, sosial, budaya dan pekerjaan perkara.

Kos purata bagi pelajar sepenuh masa ijazah untuk 2013-2014 tahun akademik (musim gugur dan musim bunga).

 • Tuisyen (12-18 jam kredit setiap semester): $ 23,990
 • Bayaran wajib (diperlukan): $ 1,782
 • Bilik dan Makan (bilik double, 15 makanan seminggu): $ 9,388
 • Jumlah: $ 35,160
Program diajar dalam:
English

Lihat 6 lagi program yang ditawarkan oleh University of Tampa College of Natural and Health Sciences »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
35,160 USD
setahun
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date