sarjana muda dalam bidang sains alam sekitar untuk tenaga dan teknologi mampan

Isu-isu seperti pemanasan global, pencemaran dan buaian untuk buaian menarik minat anda. Sains Alam Sekitar untuk Tenaga Lestari dan program Teknologi akan mengembalikan kamu menjadi seorang profesional alam sekitar.
Pihak berkuasa tempatan di bandar yang mahu menjadi CO2 neutral menjelang 2040. Anda adalah sebahagian daripada pasukan perundingan. Anda mencari cara-cara untuk mengurangkan penggunaan tenaga dan menggunakan sumber tenaga mampan yang sesuai. Anda penyelidikan adanya kuasa solar, kuasa hidro, kuasa haba bumi, kuasa angin dan biomass. Penyelesaian anda adalah kewangan yang berdaya maju dan diterima oleh kedua-dua industri dan orang ramai. Anda mengambil kira perkembangan masa depan, teknik dan dasar.

Anda

Anda ingin menjaga planet ini selamat untuk generasi akan datang. Anda berminat dalam mata pelajaran sains dan anda mempunyai fikiran yang terbuka terhadap budaya lain. Anda seorang pemain pasukan, dan pada masa yang sama, motivasi diri. Dan anda sukakan cabaran dan bebas.

Program Sains Alam Sekitar untuk Tenaga Lestari dan Teknologi

Melalui beberapa projek dan kursus, anda akan mempelajari tentang teknik tenaga lestari, kesesuaian mereka dalam keadaan tertentu, pengurusan sisa berasaskan bio, pencemaran alam sekitar dan teknologi pembersihan, analisis kos faedah, pemegang kepentingan analisis dan juga dasar alam sekitar dan undang-undang. Memandangkan sifat antarabangsa kumpulan pelajar, anda akan belajar tentang mata pelajaran ini berhubung dengan bahagian-bahagian yang berlainan di dunia.

Ciri-ciri program kajian ini

Pensyarah dan kakitangan yang berkelayakan tinggi. Pendekatan kami adalah peribadi. Anda akan bekerja dalam kumpulan kecil. Jurulatih dan kajian peribadi kaunselor akan memberikan anda banyak petunjuk. Pada tahun 2012, program ini berada di kedudukan nombor 1 dalam dua tinjauan pengajian tinggi utama di Belanda. Suasana yang ramah dan terbuka. Komposisi kumpulan pelajar bermula dari Eropah ke Afrika dan Asia. Projek-projek yang datang dari persekitaran kerja, jadi anda akan mengendalikan masalah realistik dan data.

KEPERLUAN

Program kajian telah dipilih Sains Alam Sekitar terbaik Tenaga Lestari dan program kajian Teknologi oleh Full-time Tinggi Pendidikan Profesional Pilihan Panduan pada tahun 2013, 2014 dan 2016 dan oleh majalah mingguan Elsevier selama empat tahun berturut-turut 2013-2016.

keperluan Bahasa Inggeris untuk pelajar antarabangsa

  • Peperiksaan - skor minimum
  • IELTS band keseluruhan: 6
  • Komputer TOEFL berasaskan: 213
  • TOEFL Internet berasaskan: 80

Keperluan tambahan

Tahap pendidikan sebelum anda harus bersamaan dengan Belanda havo, VWO atau tahap MBO 4 dengan kursus-kursus berikut:

  • Bahasa Inggeris
  • Ekonomi dan Sains Sosial
  • Kimia atau
  • Sains Asli dan Teknologi atau Kesihatan

Jika kita tidak biasa dengan diploma asing anda, NUFFIC, organisasi Belanda untuk pengiktirafan antarabangsa diploma, akan memeriksa tahap untuk kita. Semua pelajar boleh memilih untuk program ijazah berganda.

Matematik dan Sains

Selain daripada keperluan minimum diploma, pengetahuan yang memadai dalam Matematik dan Sains subjek seperti kimia, biologi dan fizik adalah penting.

Permulaan program kajian

Bulan: September

Tarikh akhir EU: Jun 1

Tarikh akhir bukan EU: Ogos 1

Program diajar dalam:
English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Avans University of Applied Sciences - Undergraduate programs »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh