Sarjana Muda dalam Keusahawanan

Umum

Penerangan Program

Majoriti keusahawanan menyediakan pelajar untuk selok-belok perancangan, melancarkan dan memimpin perniagaan baru dengan fokus pada kreativiti dan inovasi, perancangan usaha baru, kewangan keusahawanan dan mengurus dan mengembangkan perniagaan baru. Kurikulum ini direka bentuk di sekeliling dua tema: penyaringan dan pengiktirafan peluang untuk mencipta nilai, dan inovasi peribadi walaupun terdapat sumber organisasi yang terhad.

Pelajar program ini, dalam kursus pertama mereka yang diperlukan, membangunkan kajian kebolehlaksanaan untuk usaha baru, yang kemudiannya digunakan dalam kursus seterusnya. Kajian ini dijalankan ke dalam pelan perniagaan dalam kursus batu kapur program, ENT 487 Development Plan Business. Usahawan Tampa Bay mengkritik rancangan perniagaan ini dalam pertandingan tempatan dan yang terbaik dikemukakan kepada pertandingan kebangsaan.

Program keusahawanan UT menggalakkan pemikiran luar-kotak yang mempersiapkan jurusan untuk berjaya dalam pelbagai usaha. Self-employment adalah hanya satu pilihan kerjaya untuk graduan keusahawanan. Graduan telah memulakan perniagaan baru, membeli usaha sedia ada, dan pergi ke kedudukan keusahawanan dalam usaha untung dan bukan keuntungan di seluruh dunia. Pilihan kerjaya lain adalah intrapreneurship (inovasi dalam organisasi besar), modal teroka, dan keusahawanan sosial.

Banyak graduan keusahawanan juga meneruskan pendidikan mereka melalui program MBA UT, yang menawarkan tumpuan dalam keusahawanan, dan di universiti di seluruh negara.

Apa yang akan anda pelajari?

Majoriti keusahawanan UT menyediakan pelajar untuk melancarkan dan mengetuai usaha perniagaan baru, dengan tumpuan terhadap inovasi, perancangan, kewangan keusahawanan, pengurusan dan pertumbuhan. Kurikulum ini dibentuk di sekitar dua tema: penyaringan dan pengiktirafan peluang untuk mencipta nilai, dan mempromosikan inovasi peribadi walaupun terdapat sumber yang terhad. Utama ini boleh digunakan sama ada memulakan perniagaan atau bekerja di firma sedia ada di mana kreativiti adalah kelebihan strategik.

Topik kajian termasuk:

 • Membangunkan minda keusahawanan
 • Mengenal pasti peluang perniagaan
 • Mengendalikan penyelidikan pemasaran
 • Mengenal pasti keperluan kewangan dan memperoleh pembiayaan
 • Mengekalkan kecairan dan mengurus aliran tunai
 • Memahami peranan keusahawanan dalam perniagaan antarabangsa

Pelajar juga boleh menjadi major dalam perniagaan dan keusahawanan antarabangsa. Pilihan ini pasangan BS dalam Keusahawanan dengan kurikulum perniagaan antarabangsa, menyediakan pelajar dengan kemahiran dan kesedaran multikultural untuk berkembang dalam persekitaran perniagaan global. Orang muda dalam keusahawanan juga mengajar kecekapan keusahawanan yang berguna untuk kerjaya merentasi pelbagai bidang.

MS dalam Keusahawanan UT membina kemahiran perniagaan dan keusahawanan kritikal sambil menekankan pembelajaran pengalaman. Pelajar boleh memberi tumpuan kepada projek mereka sendiri sepanjang program atau pasukan dengan syarikat-syarikat di Incubator UT atau Spartan Accelerator. MBA dengan tumpuan dalam keusahawanan juga ditawarkan.

Semua pelajar keusahawanan UT menerapkan apa yang mereka pelajari di bilik darjah dengan pengalaman dunia nyata, menjalankan kajian kemungkinan, berunding dengan profesional dan membangunkan rancangan perniagaan mereka sendiri. Latihan praktek menyediakan satu lagi pengalaman penting yang boleh menyebabkan pekerjaan sepenuh masa dan membolehkan pelajar untuk memulakan membina rangkaian hubungan. Lokasi UT di tengah-tengah Tampa bererti pelatih sering ditempatkan dalam jarak berjalan kaki dari kampus.

Pembiayaan Perniagaan Pelajar

Adakah anda mempunyai idea perniagaan yang berskala? Pelajar berprofil Spartan Accelerator UT yang berpengalaman dengan pasukan pelancaran profesional untuk merumuskan pembentangan rancangan perniagaan dan pelaburan yang berjaya. Pelajar menerima nasihat undang-undang dan akses ke kem boot berdasarkan kaedah Model Perniagaan Permulaan Lean. Bahagian persaingan program menawarkan pembiayaan benih dan geran untuk membantu pelajar mengembangkan syarikat mereka.

Akreditasi Teratas

The Sykes College of Business diiktiraf di peringkat sarjana muda dan siswazah oleh AACSB International (Persatuan untuk Advance Collegiate Schools of Business), satu kehormatan yang dipegang hanya enam peratus sekolah perniagaan di seluruh dunia. Ia dinilai sebagai sekolah perniagaan siswazah terbaik di Amerika Syarikat oleh Bloomberg Businessweek, dan sejak tahun 2007 telah dinamakan di antara sekolah perniagaan terbaik di dunia oleh The Princeton Review.

Pusat Keusahawanan Rendah

Terletak di tingkat kelapan Bangunan Inovasi dan Kerjasama Daly, Pusat Keusahawanan Rendah terkini adalah ruang keusahawanan model yang menyatukan calon usahawan pelajar, pendidik dan usahawan berpengalaman untuk menjana, memperbaiki dan mengembangkan konsep dan pelancaran perniagaan usaha baru.

Sorotan ruang yang unik ini termasuk Pusat Inspirasi yang memaparkan stesen kerja, kawasan padang pop timbul dan dua buah pemikir; ruang kosong bertingkat untuk menyampaikan idea perniagaan; empat bilik besar untuk usahawan pelajar untuk bekerja pada permulaan mereka; sebuah makmal pembelajaran langsung sehingga sembilan perniagaan masyarakat peringkat awal; sebuah bilik seminar eksekutif dengan tempat duduk untuk 84; sebuah "dapur kolaborasi" untuk berehat dan brainstorming; dan bilik persidangan video.

Tumpuan Pusat Keusahawanan Rendah adalah untuk melibatkan pelajar dan komuniti perniagaan Florida dalam pengalaman yang saling menguntungkan, dengan tumpuan kepada usahawan latihan untuk berjaya. Melalui kombinasi pembelajaran kelas dan pengajaran yang digunakan, pusat ini memupuk pemimpin perniagaan yang inovatif dan berkelayakan dengan kemahiran untuk menjadikan visi mereka menjadi kenyataan. Dari hari pertama mereka di kampus hingga tamat pengajian dan seterusnya, pelajar mempunyai akses kepada pelbagai program. Peluang-peluang ini termasuk:

 • UT CREATE business idea kompetisi padang dan boot boot terbuka kepada pelajar di semua disiplin.
 • Pertandingan Majlis Ketua Pegawai Eksekutif memberikan maklum balas profesional kepada pelajar dalam kursus keusahawanan capstone; pelan perniagaan terbaik menerima $ 1,000.
 • Persidangan tahunan Persidangan Keusahawanan Tenggara (SEEC) untuk pelajar mempunyai dua hari pembicara dan bengkel.
 • Spartan Accelerator menyediakan permulaan pelajar dengan bimbingan yang intensif.
 • Inkubator Komuniti membolehkan pelajar belajar dan bekerja dengan perniagaan peringkat awal.
 • Forum Wanita Keusahawanan hari ini menyatukan usahawan wanita untuk pembentangan dan perbincangan panel.

Apa yang Boleh Anda Lakukan Dengan Major Ini?

Tidak pernah ada masa yang lebih baik untuk menjadi seorang usahawan. Dalam beberapa tahun akan datang, pertumbuhan ekonomi terbesar dijangka datang dari perniagaan kecil. Ekonomi hari ini mesra untuk permulaan, dan modal tersedia untuk usahawan yang berkelayakan dan perusahaan imajinatif. Pengalaman praktikal yang diperolehi oleh para pelajar juga merupakan latihan berharga bagi karier di dunia korporat.

Program keusahawanan UT memupuk jenis pemikiran luar kotak yang mempersiapkan para usahawan untuk berjaya dalam banyak usaha. Graduan UT telah memulakan perniagaan baru membeli usaha sedia ada dan pergi ke kedudukan keusahawanan dalam usaha untung dan bukan keuntungan di seluruh dunia. Pilihan kerjaya lain adalah intrapreneurship (inovasi dalam organisasi besar), modal teroka dan keusahawanan sosial.

Ramai graduan meneruskan pendidikan perniagaan mereka di universiti-universiti di seluruh negara, termasuk Boston College, Indiana University dan University of Maryland, dan melalui UT's MS in Entrepreneurship atau program MBA, yang menawarkan tumpuan dalam keusahawanan. Semasa membangunkan kemahiran maju dalam analisis, kepimpinan, dan pengurusan, pelajar siswazah UT mendapat luas pengetahuan dan sambungan.

Melalui perkongsian unik antara Pusat Keusahawanan Rendah dan Pusat Kanser Moffitt, pelajar siswazah UT bekerja dengan pakar perubatan untuk menilai kebolehlaksanaan membangunkan perniagaan di sekitar produk dan perkhidmatan penyelidikan dan kanser yang inovatif. Pelajar telah memainkan peranan dalam beberapa usul bioteknologi baru yang dilancarkan oleh ahli sains dan doktor Moffitt.

Pelajar juga mempunyai pilihan untuk berpartisipasi dalam Program Pengajaran Kepimpinan MBA UT, yang berpasangan pelajar dengan eksekutif perniagaan untuk mempelajari strategi baru untuk rundingan, rangkaian dan banyak lagi.

Kemasukan

Kemasukan Pengguna Baharu Tempatan

 • Transkrip sekolah menengah atau transkrip sekolah menengah atau keputusan GED
 • $ 40 yuran permohonan yang tidak dapat ditebus
 • Skor SAT dan / atau ACT
 • Selesai borang cadangan kaunselor atau surat cadangan dari guru (tidak diperlukan jika anda lulus dari sekolah menengah lebih dari dua tahun yang lalu)
 • Esei
 • Transkrip kolej / universiti rasmi untuk sebarang kredit selesai

Kemasukan Antarabangsa Sarjana

Dengan pelajar yang mendaftar dari lebih dari 100 buah negara, UT dengan bangga mempertimbangkan pelajar dari seluruh dunia untuk pelajar baru atau memindahkan kemasukan. Bukti penguasaan bahasa Inggeris diperlukan. (Ini dikecualikan untuk pelajar antarabangsa dari Commonwealth Caribbean, Bermuda, Kanada, United Kingdom, Republik Ireland, Australia dan New Zealand.)

Pelajar perlu memohon melalui aplikasi dalam talian UT. Untuk mengkaji semula permohonan pelajar, Universiti mesti menerima yang berikut:

 • Transkrip rasmi untuk semua kursus sekolah menengah atau kolej, dengan gred yang diterjemahkan ke dalam Bahasa Inggeris ("Rasmi" bermakna bahawa anda mesti meminta sekolah anda untuk menghantar transkrip anda terus ke Pejabat Kemasukan UT.Jika itu mustahil, hantar salinan yang telah disahkan oleh sekolah anda sebagai "salinan sebenar" asal selepas ia disalin. Seorang pegawai di sekolah anda harus menandatangani dokumen itu sebagai "salinan asli asal").
 • $ 40 yuran permohonan yang tidak dapat ditebus
 • Essay, ditulis dalam bahasa Inggeris (tidak diperlukan jika anda sudah lulus dari sekolah menengah dan telah menyelesaikan beberapa kredit kolej)
 • Borang cadangan kaunselor bimbingan (pelajar tahun pertama sahaja)
 • Bukti penguasaan Bahasa Inggeris (sila serahkan salah satu daripada berikut):
  • TOEFL: skor yang boleh diterima minimum adalah 550 atau 213 (berasaskan komputer) atau 79 (berasaskan Internet)
  • IELTS: Sistem Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa - gred minimum 6.5
  • Menyempurnakan sijil Bahasa Inggeris 112 yang ditawarkan oleh Pusat Bahasa ELS disertai dengan surat cadangan daripada pentadbir dan sampel bahasa Inggeris yang terdiri daripada 500 perkataan
 • Bukti dana yang ada untuk menampung perbelanjaan untuk tahun pertama pengajian
 • Esei (pelajar tahun pertama sahaja)
 • Salinan halaman biografi pasport anda (jika ada)
 • Borang Pelepasan Pelajar Antarabangsa (jika sedang belajar di Amerika Syarikat)

Pelajar antarabangsa yang memenuhi syarat kemasukan tetapi memerlukan latihan Bahasa Inggeris tambahan sebelum memasuki sebagai pelajar ijazah sepenuh masa boleh mendaftar di salah satu daripada beberapa program ESL.

Pelajar antarabangsa juga mesti memberikan bukti dana yang ada untuk menampung tahun pertama pengajian mereka dan setiap tahun berikutnya. Pelajar baru yang luar biasa yang cemerlang dengan pencapaian akademik yang cemerlang menerima biasiswa separa ($ 4,000- $ 7,000 setiap tahun akademik) yang merangkumi hanya sebahagian kecil daripada jumlah kos. Pelajar boleh bekerja di kampus sehingga 20 jam seminggu.

Selepas kemasukan ke Universiti dan penyempurnaan penyata kewangan yang memuaskan, borang I-20 akan dihantar kepada pemohon dari pejabat kemasukan UT. Pemohon mesti mengambil borang I-20, salinan surat penerimaan dan penyata kewangan mereka ke kedutaan atau konsulat AS terdekat. Selepas temubual, kedutaan atau konsulat akan membuat keputusan jika visa pelajar F-1 boleh dikeluarkan. Untuk memasuki Amerika Syarikat, pelajar memerlukan visa ini dalam pasport mereka dan borang I-20. Pelajar tidak boleh memasuki negara ini dalam visa pelancong dengan niat untuk belajar di Amerika Syarikat

Kakitangan di Pejabat Program Antarabangsa membantu pelajar dengan maklumat, orientasi, dan nasihat pra-ketibaan mengenai perkara akademik, sosial, budaya dan pekerjaan.

Nota: Untuk keadaan khas, dokumentasi tambahan mungkin diperlukan dalam semua kategori.

Tarikh akhir kemasukan

Tarikh akhir untuk Sarjana Muda adalah seperti berikut:

 • 15 November - Tindakan Awal Saya tarikh akhir; keputusan pada 15 Disember.
 • 15 Januari - Tarikh tutup Tindakan Awal II; keputusan pada 15 Februari.
 • 1 Mac - Tarikh akhir keputusan tetap; keputusan pada 1 April.
 • 2 Mac - Permohonan yang selesai selepas 1 Mac dinilai berdasarkan penggulungan.

Kos purata untuk pelajar sarjana sepenuh masa

Tuisyen (12-18 jam kredit setiap semester):

Jumlah:

$ 19,584
Tarikh Akhir Kemaskini Og 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Tampa’s Sykes College of Business is a leading private institution focused on the development of tomorrow’s global leaders. Our commitment to excellence is reflected in our AACSB acc ... Baca lebih lanjut

The University of Tampa’s Sykes College of Business is a leading private institution focused on the development of tomorrow’s global leaders. Our commitment to excellence is reflected in our AACSB accreditation — a recognition that places us among the top 5 percent of graduate business schools worldwide. Baca Ringkas

Akreditasi

AACSB Accredited