Sarjana muda dalam bidang kejuruteraan kimia dan biokimia

Umum

Penerangan Program

Politeknik Institut Tomar Kejuruteraan Kimia dan Biokimia

Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Kimia dan Biokimia

Objektif

Kimia dan Biokimia program adalah ijazah sarjana muda yang direka untuk menyediakan latihan pendidikan yang lebih tinggi dalam bidang tertentu kimia. Ia direka bentuk untuk membolehkan akses mudah ke pasaran buruh kerana ia memberi penekanan yang kuat kepada bidang yang baru muncul dalam bidang ini ilmu. Dapat menyesuaikan diri dengan proses dan kaedah serta masalah konkrit menyelesaikan objektif utama dapat dicapai dengan program ini.

Program ini sentiasa bertujuan untuk menjalin hubungan dengan aktiviti ekonomi melalui projek-projek tertentu.

Oleh itu dan dalam usaha untuk mengukuhkan pautan ini dan mengintegrasikan graduan dalam pasaran buruh, tahap termasuk Projek Akhir pada tahun ketiga yang dibangunkan dengan kerjasama perusahaan atau organisasi sektor ini menyediakan pelajar dengan peluang untuk benar-benar hubungi dengan industri dan perkhidmatan.

serba boleh Ijazah membolehkan integrasi pelajar dalam beberapa sektor industri iaitu pulpa dan kertas, petrokimia, papan gentian, pembungkusan, makanan pertanian, industri dakwat dan lain-lain. Kurikulum kursus ini dianjurkan bagi membolehkan pelaksanaan aktiviti-aktiviti seperti kawalan proses dan pemantauan, kawalan kualiti dan audit, latihan dan penyelidikan.

matlamat profesional

Struktur kurikulum membolehkan pemilihan kecekapan berikut dan profil profesional:

  • Proses kimia
  • Pulp dan Kertas
  • BIOTEKNOLOGI
  • Agri-Food

yang boleh dibangunkan dalam industri dan perkhidmatan dalam bidang seperti: kimia, petrochemistry, pulpa dan kertas, grafik, makanan pertanian, kulit, farmaseutikal, bioteknologi, polimer, simen dan seramik, perundingan, kualiti dan kawalan.

... Dan dalam pentadbiran awam: Laboratories, Latihan dan Penyelidikan, Persijilan dan Pengauditan, Pihak Berkuasa Pengawalseliaan.

Hasil pembelajaran

Objektif utama Kimia dan ijazah biokimia adalah:

  • untuk menyampaikan peringkat tinggi kakitangan teknikal mahir untuk melaksanakan fungsi-fungsi dalam industri, perkhidmatan dan pentadbiran awam;
  • mewujudkan kecekapan bagi aktiviti yang berkaitan dengan pembangunan projek dan penyelidikan.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Institute is an polytechnic institution of higher education in the European area of higher education, provided of skills in the areas of science, technology, arts and humanities, from the outset, ... Baca lebih lanjut

The Institute is an polytechnic institution of higher education in the European area of higher education, provided of skills in the areas of science, technology, arts and humanities, from the outset, compete complementarily for higher education of their students, producing useful knowledge, skills, competencies and skills, preparing them for the labor market and for the exercise of active citizenship in a democratic society. Baca Ringkas