Sarjana muda dalam bidang kejuruteraan elektroteknikal dan komputer

Umum

Penerangan Program

Politeknik Institut Tomar Electrotechnical dan Kejuruteraan Komputer

Electrotechnical dan Kejuruteraan Komputer

Objektif

Tahap Electrotechnical dan Kejuruteraan Komputer (LEEC) telah direka untuk menyediakan pelajar dengan asas-asas sains dan teknologi bunyi supaya dapat memenuhi keperluan semasa dan masa hadapan pasaran buruh. Graduan Muda ini ditawarkan pelbagai peluang kerjaya yang diterjemahkan ke dalam kadar pekerjaan yang tinggi.

Yang terdiri daripada dua kawasan utama (Industri Automasi dan Tenaga), tahap yang bertujuan menyampaikan pertama kitaran profesional tahap bersedia untuk melaksanakan tugas dengan ketepatan saintifik dan ketepatan masa teknologi dalam pelbagai domain elektrik dan elektronik yang berkaitan itu. Graduan Muda ini memperoleh kemahiran pelbagai dan serba boleh untuk hamil, reka bentuk, merancang dan melaksanakan sistem dalam bidang seperti kawalan, automasi, robotik, tenaga, jentera, kenderaan elektrik, pemasangan elektrik, Automasi, elektronik, telekomunikasi dan pengeluaran dan penggunaan kuasa elektrik .

Sepanjang setiap tahun akademik, aktiviti kelas tambahan itu dilaksanakan, iaitu seminar, persidangan dan lawatan lapangan yang banyak menyumbang kepada latihan saintifik pelajar dan hubungan mereka dengan realiti industri.

Garis panduan program memberi penekanan khas kepada R & D projek gunaan dengan kerjasama syarikat-syarikat, persatuan perniagaan (Nersant), persatuan perniagaan (Acitofeba), makmal inovasi industri (Line.ipt) dan institusi penyelidikan (TI - Telekomunikasi Institut, dan ISR - Institut sistem dan Robotik) sebagai motor strategik pembangunan ekonomi, inovasi dan pertumbuhan kapasiti produktif.

matlamat profesional

Graduan daripada program ini akan bersedia untuk membangunkan aktiviti profesional mereka dalam pelbagai sektor:

 • syarikat-syarikat telekomunikasi dan kuasa;
 • pengendali kawalan dan sistem pengeluaran automatik;
 • Syarikat yang berurusan dengan tenaga boleh diperbaharui dan audit tenaga;
 • industri barangan pengguna pemprosesan makanan, pengangkutan dan;
 • sistem perindustrian pengendali penyelenggaraan;
 • Pengeluar dan pembekal peralatan elektrik dan elektronik;
 • Pemasangan, reka bentuk dan pembangunan teknologi syarikat;
 • pengeluaran perisian dan penyelenggaraan syarikat;
 • Kajian, projek dan perunding unit;
 • Penyeliaan dan piawaian badan-badan;
 • institusi pendidikan, penyelidikan dan latihan.

Hasil pembelajaran

Major / Cawangan Tenaga: Graduan Elektronik dan Kejuruteraan Komputer dengan pengkhususan dalam Tenaga harus mampu untuk mereka bentuk, melaksana, meneroka, mengurus dan menyelenggara kemudahan untuk membekal, transformasi dan penggunaan tenaga mematuhi peraturan keselamatan serta reka bentuk, pilih dan menyelenggara peralatan tenaga unit industri dan sistem elektronik, elektromekanik dan automasi dari ekstraktif, pemprosesan dan pemasangan teknikal. Mereka juga akan mempunyai kecekapan dalam bidang-bidang seperti tenaga boleh diperbaharui, pengurusan tenaga dan kualiti dan pengurusan projek.

Major / Cawangan Automasi Industri: Graduan Elektronik dan Kejuruteraan Komputer jurusan Automation harus reka bentuk dapat, mengurus, mengawal dan mengekalkan sistem perindustrian, sistem pengeluaran iaitu automatik, proses kawalan dan pengawasan automatik, sistem kawalan robot dan sistem komunikasi. Mereka juga akan menjadi biasa dengan sistem elektronik, sistem memandu elektro-mekanikal, sistem elektrik dan telekomunikasi dan pengurusan projek.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Institute is an polytechnic institution of higher education in the European area of higher education, provided of skills in the areas of science, technology, arts and humanities, from the outset, ... Baca lebih lanjut

The Institute is an polytechnic institution of higher education in the European area of higher education, provided of skills in the areas of science, technology, arts and humanities, from the outset, compete complementarily for higher education of their students, producing useful knowledge, skills, competencies and skills, preparing them for the labor market and for the exercise of active citizenship in a democratic society. Baca Ringkas