Maklumat Am

  • Syarat-syarat: Baccalaureate (atau setara)
  • Jangka masa: 4 tahun (8 semester)
  • pengajaran bahasa: English
  • Bentuk kajian: Sepenuh masa
  • tajuk profesional untuk graduan: Diploma Sarjana Muda dan tajuk Engineer

Pengenalan ringkas

Kejuruteraan Awam adalah profesion antarabangsa yang melibatkan reka bentuk, pembinaan bangunan baru, serta peningkatan pembinaan yang sedia ada. The program Sarjana Muda Kejuruteraan Awam Adalah program sepenuh masa 4 tahun yang diajar dalam bahasa Inggeris, yang memberikan anda kemahiran dan pengetahuan berikut: kerja-kerja reka bentuk dan penyelenggaraan, kajian geologi dan geoteknik, kaedah pembinaan dan bahan binaan, organisasi tapak pembinaan, serta penggunaan program komputer tertentu . Pengetahuan dan pemahaman khusus teknikal dan subjek yang diperoleh oleh pelajar kami memberi mereka peluang kerjaya yang dipertingkatkan, baik di Romania maupun di luar negeri. Dalam dunia yang sentiasa berubah dan globalisasi, ini merupakan alasan yang sangat kuat untuk memilih Kejuruteraan Awam dari Universiti Politehnica Timisoara.

Jurutera awam adalah pakar yang sangat diperlukan dalam masyarakat moden. Tidak kira konteks ekonomi umum, graduan Kejuruteraan Awam mempunyai tempat yang jelas di pasaran pekerjaan. Terdapat banyak peluang kerjaya di sektor awam, dengan pihak berkuasa tempatan, jabatan kerajaan dan organisasi alam sekitar, di mana mereka sering terlibat dalam menetapkan spesifikasi projek dan merangka dokumen tender. Di sektor swasta mereka bekerja di bidang pembinaan, di bangunan semua jenis, pengangkutan dan infrastruktur komunikasi.

Kursus

Matematik I, II, III, IV, Kimia Am, Pengantar Pemrograman Komputer, Budaya dan Tamadun, Bahasa Kedua, Sukan, Pemprosesan Data Eksperimen, Latihan Praktikal, Sains Bahan1, 2, Mekanik, Fizik, Pemrograman Komputer Gunaan, Mekanik Bahan 1.2, Asas Kejuruteraan Elektrik dan Pengenalan Thermodinamik, Mekanik dan Mesin Fluida, Geologi Kejuruteraan, Grafik Kejuruteraan, Senibina untuk Jurutera, Mikroekonomi, Asas Reka Bentuk Struktur, Pengenalan Kejuruteraan Alam Sekitar, Fizik Bangunan, Analisis Struktur 1,2, Lebuhraya Dan Kejuruteraan Lalu Lintas, Etika dan Komunikasi Kejuruteraan, Konkrit 1,2, Pembinaan Logam 1,2, Asas, Struktur Kayu, Mekanik Tanah dan Batu, Perundangan Pemasaran dan Bangunan, Kejuruteraan Dinamik dan Gempa Bumi, Bangunan 1,2, Teknologi 1,2, Pengenalan di FEA, Pengurusan, Perkhidmatan Bangunan, Struktur konkrit bertetulang dan prategasan, Struktur logam, Pengurusan constru Struktur dan struktur komposit, Struktur Logam Khas, Perkhidmatan Bangunan Kaca Struktur, Jambatan, Masonry dan struktur bahan tempatan, Bahan dan teknologi untuk bangunan lestari, Teknologi untuk struktur keluli dan komposit, Struktur Konkrit Keluli Komposit , Teknologi 2, Teknik khas dalam kejuruteraan asas

Kejuruteraan Awam di Politehnica University Timisoara

Program kajian ini ditubuhkan pada tahun 1991 sebagai akibat semula jadi penggunaan bahasa Inggeris secara meluas di peringkat antarabangsa dan khususnya dalam pendidikan tinggi, sains dan penyelidikan. Dari awal lagi, sebuah kurikulum moden telah dilaksanakan, serasi dengan program pendidikan kejuruteraan awam universiti utama lain yang mana Politehnica University Timisoara berkolaborasi dalam penyelidikan sejak tahun 1990 (iaitu Universiti Edinburgh, Manchester, Nottingham dan Sheffield di UK, Universiti Dari Liege di Belgium, ENS Cachan dan INSA-Rennes di Perancis, Universiti Federico II dari Naples di Itali, Universiti Teknikal Athens di Greece, dan lain-lain). Sampai sekarang, lebih 500 graduan berbahasa Inggeris di Kejuruteraan Awam telah dibekalkan kepada syarikat pembinaan Romania, Eropah dan pejabat perundingan dan reka bentuk serta aktiviti komersil berikutnya.

Politehnica University Timisoara telah disenaraikan sebagai universiti penyelidikan dan pendidikan lanjutan, gelaran yang dianugerahkan kepada universiti terkemuka di Romania. Program pengajian kejuruteraan awam yang ditawarkan oleh UPT telah diklasifikasikan sebagai program pengajian peringkat A.

yuran pengajian, biasiswa dan tarikh akhir:

Yuran tuisyen:

  • Warganegara Kesatuan Eropah, EEA (Iceland, Liechtenstein, Norway) dan Gabungan Switzerland: 3600 RON (. Lebih kurang 800 EUR) / tahun akademik
  • Rakyat semua negara-negara lain: 2430 EUR / tahun akademik

biasiswa:

Senarai program biasiswa untuk pelajar prospek dan semasa boleh didapati atas permintaan.

TARIKH TUTUP:

  • Warga Kesatuan Eropah, EEA (Iceland, Liechtenstein, Norway) dan Gabungan Swiss: pusingan pertama pendaftaran antara 17 Julai dan 25 Julai 2017; Pusingan kedua - September 2017.
  • Rakyat negara-negara lain: permohonan tarikh akhir pada 30 Julai;
Program diajar dalam:
English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh Politehnica University Timisoara »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
2,430 EUR
setiap tahun.
Ikut lokasi
Ikut tarikh