Sarjana muda dalam bidang ekonomi

Umum

Penerangan Program

masyarakat hari ini mempunyai pelbagai masalah ekonomi seperti ketidaksamaan pendapatan, perbezaan di antara tahap pembangunan ekonomi di seluruh negara, krisis ekonomi dari semasa ke semasa, pengangguran dan inflasi. Terdapat sentiasa menjadi keperluan untuk memahami dan menjelaskan sebab-sebab dan kesan masalah ini. Oleh itu, terdapat minat yang kukuh dalam sains ekonomi. Di samping itu, pelbagai isu yang berkaitan dengan keputusan ekonomi individu seperti penggunaan dan penjimatan juga antara isu yang ekonomi mengkaji.

Di Jabatan Ekonomi, kami berhasrat untuk mendidik individu yang boleh memahami pelbagai fenomena ekonomi dalam ekonomi, dan menggunakan data ekonomi dan maklumat mengulas dan menganalisis pada fenomena ini. Salah satu matlamat utama pendidikan adalah untuk menyediakan pelajar-pelajar kita dengan perlu kemahiran menyelesaikan masalah supaya mereka dapat membangunkan penyelesaian kepada masalah ekonomi individu dan masyarakat dengan menggunakan pengetahuan mereka mengenai ekonomi. Untuk tujuan ini, pelajar-pelajar kita dikurniakan dengan teori bukan sahaja ekonomi, matematik, analisis statistik dan ekonometrik, tetapi dengan ekonomi politik dan sejarah ekonomi juga. Sebagai tiang penting dalam strategi pendidikan, kami terutama menekankan membangunkan kemahiran pelajar kami untuk menyediakan mereka untuk kerja-kerja bebas. Kedekatan dan kekerapan interaksi fakulti-pelajar dan kekerapan, permohonan dalam proses pendidikan dan kaunseling yang diberikan kepada pelajar adalah penting untuk falsafah kami.

Kebanyakan graduan mencari peluang pekerjaan di syarikat-syarikat sektor swasta dalam negeri dan asing. kurikulum kami menawarkan pengetahuan yang diperlukan dan keupayaan untuk matlamat kerjaya pelajar-pelajar kita. Kursus kami diajar dalam bahasa Inggeris dan pelajar-pelajar kita mencari peluang untuk mengembangkan kemahiran bahasa asing dan menggunakannya secara berkesan, yang perlu dan penting dalam ekonomi Turki yang sedang pengantarabangsaan. graduan kita juga mencari peluang untuk bekerja sebagai perunding, pengajar, dan pengurus kanan dalam sektor perkilangan, perbankan, insurans, dan bursa saham, dan dengan organisasi antarabangsa. Banyak graduan kita juga telah pergi untuk melanjutkan pengajian di peringkat ijazah di Turki dan di luar negara.

Satu ciri penting program kami adalah bahawa ahli-ahli fakulti kami mempunyai ijazah kedoktoran dari universiti terkenal di Turki dan luar negara, dan telah menerbitkan hasil penyelidikan mereka dalam dihormati penerbitan saintifik antarabangsa. Kita meletakkan penekanan khas kepada aktiviti penyelidikan di jabatan kami.

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

Kadir Has University (KHU) was founded in 1997, in Istanbul. The university, with its five faculties of Engineering and Natural Sciences, Economics and Administrative Sciences, Communication, Law and ... Baca lebih lanjut

Kadir Has University (KHU) was founded in 1997, in Istanbul. The university, with its five faculties of Engineering and Natural Sciences, Economics and Administrative Sciences, Communication, Law and Fine Arts, as well as its several vocational schools, is dedicated to becoming a leader in educational and cultural fields in Turkey, as well as establishing itself as an international center for research and scientific development. Baca Ringkas