Sarjana muda dalam bidang ekonomi

Umum

Penerangan Program

Jurusan ekonomi di Northwest mengembangkan analitik, pemikiran kritis dan kemahiran membuat keputusan dalam persediaan menilai keputusan yang dibuat oleh perniagaan, pengguna dan kerajaan. Matlamat ijazah ini adalah untuk menilai maklumat dan keputusan untuk memahami struktur, operasi dan penyiasatan keputusan.

Sebagai tambahan kepada saiz kelas kecil, pelajar Northwest menerima arahan dari fakulti yang telah menerima Anugerah Dekan untuk Pengajaran Cemerlang dan Anugerah Gabenor untuk Kecemerlangan dalam Pengajaran. Kelas adalah kursus kecil dan peringkat atas mempunyai purata kurang daripada 10 orang pelajar.

Kampus october fall2016 tw 05225

Peluang kerjaya

100% pelajar yang lulus dengan ijazah dalam bidang ekonomi memperoleh pekerjaan atau meneruskan pendidikan mereka dalam tempoh enam bulan selepas tamat pengajian.

Berikut adalah senarai jawatan yang sama untuk graduan dengan major ekonomi:

  • Penganalisis ekonomi
  • Penganalisis sekuriti
  • Perniagaan forecaster
  • Bidang perbankan dan kewangan yang berkaitan
  • Penyelidik pasaran
  • Pegawai pembangunan ekonomi
  • Pengaturcara penganalisis

* Berdasarkan data yang dilaporkan sendiri dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Pengalaman Pembelajaran Berasaskan Profesi

Pertandingan Pitch Venture Baru Direka untuk pelajar yang bercita-cita tinggi dan usahawan yang bercita-cita untuk membentangkan idea kepada profesional perniagaan, pemilik perniagaan kecil dan pelabur yang berpotensi. Pelajar membentangkan idea mereka kepada hakim yang pada masa hadapan dapat mewakili bos mereka atau pelanggan.

Belajar di luar negara Adalah peluang bagi pelajar untuk mengaplikasikan pengalaman antarabangsa ke perkembangan akademik mereka sendiri. Ahli fakulti menyelia program pengajian jangka pendek di luar negara yang menyediakan pelajar sebelum, semasa dan selepas program. Terdapat dua jenis program pengajian luar negara - pengajian fakulti dan pengajaran tradisional di luar negara.

Program tradisional ini boleh menjadi program semester, musim panas atau setahun dan diajar oleh institusi rakan kongsi antarabangsa Northwest. Pelajar dari sekolah perniagaan baru-baru ini mengembara dan belajar di China, Afrika dan Eropah Timur termasuk Hungary, Austria dan Republik Czech.

Omicron Delta Epsilon Adalah masyarakat kehormatan antarabangsa untuk jurusan ekonomi. Untuk diterima, pelajar mesti menghabiskan minimum 12 jam ekonomi dengan 3.0 IPK.

Persatuan Pengurusan Kewangan Adalah organisasi nasional dengan ahli dari semua jurusan dalam Jabatan Perniagaan. Organisasi ini menjadi tuan rumah speaker dan mengambil perjalanan lapangan ke lokasi yang berkaitan dengan perniagaan.

Latihan

Walaupun latihan magang tidak diperlukan dalam bidang ekonomi, mereka sangat digalakkan untuk mendapatkan pengalaman dunia nyata.

Carol spradling class2011 056

KEPERLUAN

Pelajar yang memilih Ekonomi utama mesti mengambil dan mendapat gred minimum "C" dalam kursus berikut:

The Northwest Core (48-52 jam)

Mesti termasuk perkara berikut: MATH 17114 Statistik Umum3

Kursus ini memenuhi keperluan Core Northwest dan tidak dikira dengan keperluan utama.

Kursus Diperlukan

MATH 17118 Aljabar Kolej
ECON 52150 Prinsip Makroekonomi
ECON 52151 Prinsip-prinsip Mikroekonomi
ECON 52351 Teori Makroekonomi
ECON 52352 Wang, Kredit, dan Perbankan
ECON 52353 Teori Ekonomi Mikro
ECON 52450 Ekonomi Antarabangsa
ECON 52150: Tidak boleh digunakan untuk memenuhi sebarang keperluan Core Northwest.
3
3
3
3
3
3
3

Pilihan (12 jam minimum) dari Kawasan Konsentrasi yang Diarahkan di bawah

Konsentrasi yang Diarahkan: Kursus Bahagian Atas

  • Kursus ekonomi (minimum enam jam)


Pilihan yang diluluskan penasihat dari kawasan berikut:

Matematik (Kalkulus atau kursus lanjutan)
KEWANGAN
pemasaran
Pengurusan
Sains Politik

NOTA: Perniagaan kecil digalakkan, tetapi pelajar perlu berhati-hati untuk tidak mengira bilangan kursus kecil dan kursus elektif dalam kepekatan yang diarahkan. Lihat penasihat anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Originally established in 1905, Northwest Missouri State University is a state-assisted, four-year regional university that also offers graduate degree programs. Northwest Missouri State University fo ... Baca lebih lanjut

Originally established in 1905, Northwest Missouri State University is a state-assisted, four-year regional university that also offers graduate degree programs. Northwest Missouri State University focuses on student success - every student, every day. It will be THE university of choice for a comprehensive, exceptional student experience. Baca Ringkas