Program ijazah ini mengandungi empat disiplin yang menumpukan kepada isu-isu yang berkaitan dengan kajian filologi bahasa Inggeris : kemahiran bahasa, linguistik dan terjemahan, kajian sastera, dan kajian budaya.

Di dalam setiap bidang ini, pelajar mengambil beberapa jenis kursus A / yang dikehendaki diikuti dengan pilihan kursus B / selektif dan jenis C / elektif. Kursus jenis A / yang diperlukan memberikan pengenalan umum dan latar belakang teoritis yang diperlukan untuk bekerja dalam disiplin khusus yang dipersoalkan.

Jenis B / kursus terpilih memberi tumpuan kepada topik tertentu dalam setiap disiplin. Di samping itu, pelajar mempunyai peluang untuk mengambil beberapa jenis kursus C / elektif yang dipilih sendiri. Dengan pengecualian beberapa kursus dalam terjemahan, semua pengajaran, kursus, dan peperiksaan dalam program ijazah ini dijalankan dalam bahasa Inggeris.

Lulusan yang berjaya dapat

 • menghasilkan ungkapan bertulis dan lisan yang kompleks dalam bahasa Inggeris
 • mempunyai pengetahuan mendalam mengenai kesusasteraan, budaya, dan sejarah negara-negara berbahasa Inggeris utama, termasuk United Kingdom, Amerika Syarikat, Ireland, dan negara-negara Komanwel

Pekerjaan Lepasan

Graduan dengan ijazah ini mampu berwawasan bertulis dan lisan yang kompleks dalam bahasa Inggeris. Mereka mempunyai pengetahuan mendalam tentang literatur, budaya, dan sejarah negara-negara berbahasa Inggeris utama, termasuk United Kingdom, Amerika Syarikat, Ireland, dan negara-negara Komanwel. Selain bekerja dalam bidang penterjemahan, pentafsiran, pengeditan, kewartawanan, pelancongan, dan pengajaran (di peringkat kedua dan peringkat tinggi), graduan sesuai untuk profesion yang menuntut keupayaan untuk berfikir dan menyatakan diri mereka secara bebas dan kritis .

Syarat Kemasukan

Kriteria Kelayakan

Program bayaran yuran ini terbuka kepada graduan sekolah menengah yang memegang maturita Czech (peperiksaan meninggalkan sekolah menengah) atau setara yang diiktiraf secara rasmi dari negara lain.

Syarat Kemasukan

 1. Penyerahan permohonan elektronik di Sistem Maklumat Universiti Masaryk.
 2. Memenuhi kriteria kelayakan yang dinyatakan di atas di Bahagian A.
 3. Penyerahan dua surat cadangan, salah satunya adalah dari seorang guru.
 4. Penyerahan Pernyataan Tujuan (500 kata maksimum) dalam Bahasa Inggeris, menjelaskan mengapa pemohon ingin belajar dalam program ijazah ini yang diiktiraf dalam Bahasa Inggeris dan mengapa pemohon ingin belajar di Jabatan ini.
 5. Menunjukkan kemahiran berbahasa Inggeris di peringkat B2 Rangka Kerja Rujukan Bahasa Bersama Eropah dengan menyerahkan salah satu sijil berikut (tidak lebih dari satu tahun pada masa penyerahan permohonan itu):
 • IELTS dengan skor 6.5 atau lebih tinggi
 • Cambridge Certificate of Advanced English dengan tanda A atau B
 • Sijil Kemahiran Cambridge dalam bahasa Inggeris
 • Skor TOEFL iBT sebanyak 79 atau lebih tinggi
 • Pemohon yang telah lulus dari sekolah menengah di negara berbahasa Inggeris (contohnya United Kingdom, Ireland, Kanada, Amerika Syarikat, Australia, New Zealand dan negara berbahasa Inggeris di Caribbean, Afrika dan Asia), telah menghadiri kata sekolah selama dua atau lebih tahun, tidak perlu menghantar skor ujian.
 1. Penyerahan transkrip kajian sekolah menengah, yang mesti termasuk:
 • Tarikh anda menghadiri institusi
 • Tajuk kursus dan peperiksaan yang anda selesaikan
 • Gred (tanda) yang anda terima, termasuk pada peperiksaan yang meninggalkan sekolah (A-level, dll.)

Kemasukan untuk belajar Bahasa dan Kesusasteraan Bahasa Inggeris akan ditawarkan kepada pemohon yang dipilih oleh Jawatankuasa Peperiksaan Masuk Jabatan, berdasarkan penilaian kompleks tentang kemahiran, saranan dan motivasi bahasa pemohon.

Program diajar dalam:
English
Czech

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Masaryk University Faculty of Arts »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
2,500 EUR
setiap tahun.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019