Ketahui cara untuk membantu orang lain dengan ijazah sarjana muda dalam bidang psikologi

Matlamat program ijazah sarjana muda ini di Psikologi, University of New York di Prague, adalah untuk menyediakan pelajar dengan asas pepejal sains ini serta pengalaman praktikal dalam semua bidang psikologi utama. Psikologi menawarkan pelbagai disiplin yang berbeza, dan program ini menyediakan pelajar untuk pelbagai laluan yang akan mengambil kerjaya mereka. Selepas menamatkan pengajian universiti selama empat tahun, beliau dianugerahkan Empayar State College, State University of New York, dan direka untuk memenuhi keperluan Persatuan Psikologi Amerika dan EuroPSY Kesatuan Eropah.

Psikologi adalah salah satu mata pelajaran utama yang paling popular di dunia. Bukan sahaja ia merupakan salah satu bidang sains yang paling menarik dan paling dinamik, ia juga merupakan batu loncatan untuk pelbagai peluang dalam kajian pascasiswazah dan peluang kerjaya yang menarik.

Ijazah psikologi yang dianugerahkan oleh UNYP memberikan gambaran menyeluruh mengenai pelbagai topik psikologi. Inti program ini adalah satu set kursus yang merangkumi sebahagian besar disiplin utama dalam disiplin ini untuk memberi para pelajar pengetahuan dan latar belakang yang mendalam untuk menangani masalah dan teori dalam bidang pemikiran psikologi moden. Penekanan terhadap aspek saintifik dan biologi membolehkan pelajar memperoleh pengalaman dengan pemikiran kritis, analisis dan integrasi teori dan amalan saintifik. Kursus-kursus khusus memberi gambaran yang lebih mendalam mengenai masalah biasa yang dihadapi masyarakat moden kita.

Pelajar mengenali bukan sahaja dengan terapi dan rawatan penyakit mental tetapi juga dengan masalah antara budaya dan dinamika hubungan keluarga dan aplikasi prinsip psikologi dalam persekitaran perniagaan. Akhirnya, para pelajar psikologi UNYP akan belajar menerapkan prinsip-prinsip psikologi dalam persekitaran korporat.


Bagaimanakah saya memohon dengan ijazah dalam psikologi?

Kemanusiaan Liberal, digabungkan dengan psikologi sebagai subjek utama, membuka pelbagai peluang kerjaya yang berpotensi seperti yang dapat dilihat dengan jelas dalam apa yang telah dipilih pelajar siswazah UNYP . Kebanyakan mereka meneruskan pengajian pascasiswazah dalam psikologi di kolej psikologi di Republik Czech, Amerika Syarikat dan di seluruh negara Eropah (seperti Cambridge). Pelajar-pelajar lain telah memilih untuk terus bekerja dan graduan kami mendapat pekerjaan dalam pekerjaan yang berbeza; dari perunding pengurusan kanan dan pengurus sumber manusia di syarikat antarabangsa utama kepada penasihat yang bekerja dengan kanak-kanak masalah di rumah kanak-kanak atau Kesatuan Eropah dalam menangani isu kepelbagaian budaya. Dan beberapa yang lain kemudiannya berjaya dalam pendidikan tinggi dalam bidang berkaitan seperti sosiologi, pendidikan dewasa, politik atau perhubungan awam. Dengan pelbagai pilihan masa depan yang berbeza, diploma dalam psikologi akan membantu anda mengekalkan semua pilihan apabila tiba masa untuk menentukan kerjaya masa depan anda, dan amalan anda diperolehi melalui pelbagai kursus yang ditawarkan dalam bidang ini sebagai subjek utama akan membantu anda membuat keputusan betul. Untuk mempersiapkan pelajar kami dengan lebih baik untuk masa depan, kolej kami menawarkan dua kursus psikologi, pascasiswazah dan perindustrian / perniagaan.


Psikologi: hala tuju pasca siswazah

Kursus pengajian pascasiswazah menyediakan pelajar untuk bentuk psikologi klinikal yang lebih tinggi serta program penyelidikan mengenai kognisi, neuropsychologi, kesihatan dan bidang penting lain. 80% daripada lulusan psikologi kami yang memilih arahan ini dengan niat untuk meneruskan kajian Sarjana atau Ph.D diterima di universiti terkemuka di seluruh dunia. Sesetengah daripada mereka memutuskan untuk meneruskan pelajaran psikologi mereka di UNYP .


Psikologi: Arah Perindustrian / Perdagangan

Arah perindustrian / komersil membolehkan pelajar mendapatkan pengetahuan praktikal tentang psikologi yang diterapkan. Pada masa yang sama, pelajar memperoleh pengetahuan mendalam tentang perniagaan dan keusahawanan kerana mereka juga mempunyai kursus profesional yang sesuai dari sekolah perniagaan kami dalam program pengajian. Kerana mereka mempunyai kemahiran yang diperlukan untuk menerapkan pengajian mereka ke pasaran buruh, 20% dari lulusan psikologi kami telah memilih arah ini dan telah mula membina laluan kerjaya yang sangat menarik di pasaran buruh di mana mereka menerapkan psikologi kepada persekitaran korporat.


Risalah Psikologi

Keperluan penerimaan

Program diajar dalam:
English
University of New York in Prague (UNYP)

Lihat 8 lagi program yang ditawarkan oleh University of New York in Prague (UNYP) »

Tarikh Akhir Kemaskini July 18, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
End Date
Ogo 31, 2023
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Ogo 31, 2023