Sains Makanan BSC (Kepujian)

Umum

Penerangan Program

Gambaran Keseluruhan Kursus

Diiktiraf secara profesional oleh Institut Sains dan Teknologi Makanan, ijazah Sains Makanan dan Teknologi di Cardiff Met bertujuan untuk memberi anda pemahaman yang luas mengenai industri makanan moden.

Kursus ini menggabungkan kajian teoretikal dan kerja praktikal, yang boleh digunakan dalam persekitaran makanan perindustrian moden. Struktur modular kursus ini direka untuk membolehkan anda mengembangkan laluan kerjaya anda mengikut modul yang dipilih.

Ijazah itu terus berkhidmat dengan baik dalam pengambilan ke industri makanan selepas tamat pengajian.

Pembelajaran

Sains Makanan

Penerapan tersusun pelbagai kaedah pengajaran sepanjang program ini bertujuan untuk menyediakan persekitaran pembelajaran yang paling berkesan untuk pencapaian matlamat dan objektif kursus. Pada mulanya, penekanan akan diberikan berdasarkan penggunaan kuliah dan seminar yang akan merangkumi perbincangan dan bengkel kumpulan. Kaedah ini akan disokong oleh kajian individu dan lawatan lapangan.

Semasa anda melangkah ke peringkat ijazah, pelbagai strategi pengajaran dan pembelajaran digunakan, dan tahap kerja praktikal dalam makmal dan kilang pemprosesan makanan di dalam rumah diperkenalkan.

Tutor peribadi dicalonkan pada permulaan program dan dikekalkan sepanjang kursus pengajian. Pasukan akademik mempunyai banyak pengalaman dan ramai pakar dalam bidang mereka dengan latar belakang penyelidikan dan perundingan.

Kebolehpasaran

Kerjaya dalam industri makanan akan meletakkan anda di tengah-tengah aktiviti ekonomi yang paling penting dan terpenting di dunia.

Kesihatan dan kesejahteraan rakyat di mana-mana bergantung pada hasil pertanian yang baik dan penyimpanan yang handal, pemprosesan yang berjaya dan pengendalian yang aman dari semua jenis makanan. Semua aktiviti ini dan lain-lain lagi membuat permintaan untuk pakar yang berpengalaman dan berpengalaman yang dapat memainkan peranannya dalam sistem bekalan makanan yang rumit dan semakin canggih.

Industri perkilangan makanan dan minuman merupakan sektor perkilangan tunggal terbesar di UK. Ia menggunakan kira-kira 470,000 orang, mewakili 13% daripada tenaga kerja pembuatan di UK dan mempunyai perolehan sebanyak £ 75bn menyumbang 15% daripada jumlah sektor perkilangan. Kami adalah industri pembuatan makanan dan minuman keempat terbesar di dunia. Di samping itu, anggaran 1.2 juta pekerja dalam aktiviti sampingan bergantung kepada industri makanan dan minuman yang berjaya untuk pekerjaan mereka.

Pakar makanan bebas telah menyatakan bahawa kemakmuran jangka panjang industri makanan kita bergantung kepada bekalan saintis dan ahli teknologi makanan yang terlatih. Industri makanan hari ini sangat memerlukan kakitangan yang terlatih secara teknikal ini dan kursus ini menyediakan graduan untuk mengisi jurang itu. Dengan kadar seratus peratus pekerjaan, graduan dapat memperoleh pekerjaan dalam banyak bidang, termasuk penyelidikan dan pembangunan, kawalan mutu, kebersihan, pembungkusan, mikrobiologi makanan dan analisis makanan.

Syarat kemasukan

Pemohon yang ingin mengikuti kursus ini tanpa asas perlu mempunyai lima GCSE termasuk Bahasa Inggeris (atau Bahasa Pertama Bahasa Wales), Matematik * dan Sains pada gred C atau ke atas / gred 4 atau ke atas (untuk pemohon yang memegang GCSE baru yang diperbaharui di England).

Tawaran tipikal mungkin termasuk:

  • 112 mata dari sekurang-kurangnya 2 Tahap untuk memasukkan gred CC, satu untuk menjadi subjek Sains / Teknologi Makanan; Welsh Baccalaureate - Sijil Cabaran Kemahiran Lanjutan dianggap sebagai subjek ketiga
  • Diploma Lanjutan Kebangsaan RQF BTEC / Diploma Lanjutan Teknikal Cambridge DMM dalam Sains / Teknologi Makanan
  • 112 mata dari sekurang-kurangnya 2 Pemilih Lanjutan Scotland untuk memasukkan gred DD, satu untuk menjadi subjek Sains / Teknologi Makanan
  • 112 mata daripada Sijil Meninggalkan Ireland di Highers dengan gred 2 x H2, satu untuk menjadi subjek berkaitan Sains / Makanan Teknologi. Subjek peringkat tinggi hanya dipertimbangkan dengan gred minimum H4
  • 112 mata daripada Akses kepada Diploma Pengajian Tinggi dalam mata pelajaran yang berkaitan
  • Atau 'Yayasan yang membawa kepada Sains Kesihatan BSc'

* Untuk pemohon Welsh yang duduk di GCSE Matematik yang telah diperbaharui, kami akan menerima sama ada Matematik GCSE atau Matematik - Numeracy .

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training op ... Baca lebih lanjut

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training opportunities that are accessible, flexible and of the highest quality to students from over 140 countries worldwide.???? Baca Ringkas