Sains Komputer

University of Central Florida

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sains Komputer

University of Central Florida

Sains Komputer

Ijazah Sains Komputer adalah asas bagi kebanyakan kerjaya yang paling menarik dan menguntungkan di dunia. Sains Komputer menekankan asas-asas matematik dan teori pengkomputeran, dan bukannya mengajar teknologi tertentu. Sebilangan besar peluang dalam pelbagai bidang menanti graduan sains komputer, termasuk robotik, permainan komputer, realiti maya, visi komputer, penumpuan media, digital, pengkomputeran evolusi, seni bina komputer dan banyak lagi.

KELEBIHAN SAINS KOMPUTER

 • The UCF Programming pasukan adalah salah satu yang terbaik di dunia! pasukan CS bersaing setiap tahun dalam Peraduan Programming Antarabangsa ACM, dan pasukan CS kami mempunyai rekod yang tidak dapat ditandingi - kemasan di rantau Tenggara tiga itu setiap tahun sejak 1982! pasukan CS telah memperoleh lima Top-10 kemasan daripada 6000 pasukan di seluruh dunia.
 • CS mempunyai program penyelidikan berprestij untuk pelajar (Reus). CS merupakan tapak web NSF REU dalam Wawasan Komputer sejak NSF memulakan program itu pada tahun 1987.
 • Persatuan Computing Machinery (ACM) bab pelajar, Pengalaman Penyelidikan tambahan untuk Mahasiswa (reus), Persatuan Komputer IEEE dan UPE Computer Science Honor Society dan Peperiksaan CS Yayasan semua memberi manfaat kehidupan sebenar termasuk rangkaian, mesyuarat muka-ke-muka dengan pakar-pakar dan pengalaman kerjaya.
 • rumah baru Jabatan adalah Pusat Kejuruteraan Harris Corp. - sebuah bangunan berteknologi tinggi ultra dengan peralatan revolusi, komputer dan makmal untuk pelajar.
 • Yayasan Sains Komputer Peperiksaan adalah ujian kelayakan semua jurusan CS mesti lulus untuk maju ke kursus CS peringkat atasan. Di peringkat kebangsaan, Program CS hanya UCF ini menggunakan ujian ini untuk melayakkan pelajar. peperiksaan ini merangkumi teknik-teknik penyelesaian masalah, algoritma, penarikan, bukti dan kemahiran bahasa. Ujian diadakan setiap semester, dan peperiksaan membantu memastikan kejayaan pelajar-pelajar kita. Ia adalah pembina resume utama dan ciri-ciri rakan industri banyak menyerlahkan sebagai sebab utama mereka mahu mengambil graduan CS daripada Jabatan kami CS.
 • Keterangan terperinci kemudahan komputer, kepakaran fakulti dan kursus penerangan kami terdapat dalam tab bersebelahan di atas.
 • Program Sains Komputer BS diiktiraf oleh Akreditasi Suruhanjaya Pengkomputeran ABET, 111 Market Place, Suite 1050, Baltimore, MD 21.202-4012, telefon: (410) 347-7700.
 • CS telah menjadi lokasi dengan program REU dalam penglihatan komputer sejak penubuhan REU oleh NSF pada tahun 1987. Dalam tempoh dua dekad yang lalu, hampir 200 mahasiswa dari sekolah yang berbeza di seluruh negara telah mengambil bahagian dalam program ini. NSF telah melanjutkan pembiayaan untuk program CS Computer Vision Lab REU melalui 2008. PIs dalam projek ini adalah Drs. Mubarak Shah, dan Niels da Vitoria Lobo.

Program Sains Komputer

Berikut adalah maklumat yang dikumpulkan dari katalog UCF itu, Polisi Sarjana Muda dan Manual Prosedur dan tatacara program di CS. Laman web ini tidak boleh dianggap sebagai dokumen undang-undang, tidak semestinya terhad dan tertakluk kepada perubahan tanpa notis.

Semua pelajar UCF mesti memenuhi keperluan 36 jam Program Pendidikan Umum (GEP). GEP berpuas hati secara automatik oleh pelajar dengan BS terlebih dahulu daripada institusi yang diiktiraf atau ijazah AA dari kolej komuniti Florida. Sila rujuk katalog UCF untuk maklumat tertentu. Pelajar perlu melengkapkan 120 jam semester kerja kursus dengan purata nilai gred (PNG) sekurang-kurangnya 2.00 dan memenuhi semua keperluan program Universiti dan Sains Komputer untuk mendapatkan BS dalam Sains Komputer.

Mana-mana pelajar yang ingin untuk menerima ijazah BS + MS dalam CS, dua-utama atau untuk mendapatkan Ijazah Sarjana Muda kedua harus berunding katalog UCF dan penyelaras CS. Pelajar hendaklah menjadi CS utama rasmi untuk mendapatkan ijazah sains komputer.

Bahasa Asing & Keperluan Multicultural

Terdapat dua isu yang berbeza yang berkaitan dengan bahasa asing. Dalam usaha untuk diterima masuk ke Universiti, Negeri Florida memerlukan dua tahun bahasa asing sekolah tinggi (atau setara). Ini dipanggil "Bahasa Asing Syarat Kemasukan". Dalam beberapa kes, pelajar yang tidak mempunyai dua tahun bahasa asing di sekolah menengah sementara mengakui tetapi mereka perlu memenuhi keperluan sebelum tamat pengajian.

Bahasa Asing Pengijazahan Keperluan: Semua pelajar mesti menunjukkan penguasaan bahasa asing boleh diuji (lihat katalog UCF takrif "diuji") bersamaan dengan kejayaan menyiapkan satu tahun di peringkat kolej. Sebagai alternatif, pelajar boleh memenuhi keperluan ini dengan kejayaan menyiapkan kerja kursus yang setara. Dalam kes bahasa bukan boleh diuji, keperluan boleh dipenuhi oleh dokumentasi melalui Pejabat Pengajian Prasiswazah.

pelajar sains komputer yang memenuhi Syarat Kemasukan Bahasa Asing boleh memuaskan hati Keperluan Bahasa Asing Pengijazahan dengan mengambil salah satu kursus dari senarai kursus bahasa asing pelbagai budaya atau kolej-peringkat. Mereka yang belum memenuhi Bahasa Asing Syarat Kemasukan perlu melengkapkan dua (2) semester bahasa asing tunggal di peringkat kolej. Ini sekali gus memenuhi kedua-dua kemasukan dan tamat pengajian keperluan.

Sila lihat Keperluan Sains Komputer Bahasa Asing atau dokumen Kursus Multicultural untuk senarai semasa kursus-kursus yang memenuhi keperluan pelbagai budaya ini.

Keperluan Kursus Sains Komputer

Sains Komputer Teras (54 Jam)

Kurikulum CS Core mempunyai dua unsur: Teras asas 21 jam dan Kursus Sokongan 33 jam. Terdapat juga khas keperluan ijazah CS diterangkan di bawah.

Teras Asas (Jumlah 21 Jam)

 • CDA 3103 Logik Komputer dan Pertubuhan
 • COP 3223 Pengenalan Programming with C
 • COP 3330 Pengenalan OO Programming with Java
 • COP 3502 Sains Komputer Saya
 • COP 3503 Sains Komputer II
 • COP 3402 Software Systems
 • COT 3100 Pengenalan Struktur Diskret
 • COT 3960 CS Yayasan Peperiksaan (0 jam kredit)

Kursus Sokongan (Jumlah 33 Jam)

 • MAC 2311 Calculus w / Analytic Geometry Saya
 • MAC 2312 Calculus w / Analytic Geometry II
 • STA 2023 Statistik Kaedah Saya
 • PHY 2048C Fizik untuk Engr. & Sci. Saya
 • PHY 2049C Fizik untuk Engr. & Sci. II
 • Dua (2) Sains Courses1
 • ENC 3241 Teknikal Penulisan Laporan
 • CIS 3360 Keselamatan Pengkomputeran

1 ini hendaklah kursus yang ditetapkan oleh jurusan sains masing-masing, seperti BSC 2010, BSC 2011, CHM 2045 atau CHM 2046. (8 cr)

Kursus Bahagian Upper Diperlukan (21 Jam)

 • COP 4331 Procs. Pembangunan OO
 • EEL 4768 Pengenalan Senibina Komputer
 • COP 4020 Bahasa Pengaturcaraan
 • COP 4600 Pengenalan kepada Sistem Operasi
 • COT 4210 Struktur Diskret Computational
 • COP 4934 Design Kanan I
 • COP 4935 Senior Design II
 • Pelajar mesti mendapat GPA 2.5 dalam kursus-kursus di atas.

Elektif Terhad (15 Jam)

Sembilan (9) jam tambahan kursus sains komputer 4000- dan 5000-peringkat. A sebahagian daripada senarai kursus elektif itu termasuk: CAP 4020, CAP 4453, CAP 4630, CGS 5131, COP 4520, COP 4516, COP 4710, COT 4110, COT 4500, CIS 4313, dan CIS 4363. Tidak lebih daripada tiga (3) jam kajian bebas dalam bidang sains komputer boleh digunakan. (3 Lihat SCAN Minor.) Enam (6) jam matematik atau statistik, tidak termasuk kajian bebas. Kerja kursus mesti dipilih dari STA, MAP, MAA, MAD, awalan MAS pada tahap 4000 atau 5000 dan MAC 2313, MAP 2302, MAS 3105 dan MAS 3106.

Keperluan Jabatan Khas

CS Yayasan Peperiksaan: Sebelum mengambil COP 4331 dan COP 4600 (dan seterusnya), pelajar MESTI lulus Peperiksaan Foundation, yang meliputi teknik penyelesaian masalah, algoritma, abstrak, bukti-bukti, kemahiran pengaturcaraan, dan lain-lain Biasanya, pelajar dijangka mengambil Peperiksaan Asasi dalam semester yang sama mereka COP lengkap 3502 dan COT 3100.

Keperluan Gred: Semua kursus jabatan-diperlukan (tersenarai di seksyen 1, 2 dan 3 di atas) mesti diluluskan dengan "C" gred atau lebih baik. A GPA minimum 2.5 diperlukan dalam kursus-kursus yang disenaraikan dalam seksyen 2 di atas.

Jabatan Residency Keperluan: Sekurang-kurangnya 24 jam selepas komputer sains kursus berkaitan perlu diisi dengan jabatan CS di UCF (18 jam ini dalam dijadualkan secara tetap 4000- dan 5000 peringkat kursus dan enam (6) ini dalam 3000 ke 5000 peringkat).

Pemindahan Kredit

Kursus dengan beberapa kursus yang sama diambil di mana-mana institusi Florida University System Negeri (SUS) atau Florida kolej komuniti adalah secara automatik dipindah milik. Pelajar Sarjana Muda Sains dari institusi yang diiktiraf atau Ahli Bersekutu Muda Sastera daripada institusi SUS Florida atau Florida kolej komuniti secara automatik memenuhi GEP itu. Penggantian untuk GEP mesti diluluskan melalui Perkhidmatan Akademik, Millican Hall (MH) 210.

Penggantian untuk keperluan jabatan adalah secara kursus demi kursus dan MESTI diluluskan oleh Penyelaras CS Sarjana Muda. Arahan untuk proses ini adalah di EECS Prasiswazah Menasihati Suite: Harris Pusat Engineering Corporation (HEC 345). Keputusan itu biasanya berdasarkan tahap persamaan kedua-dua kursus dalam kedua-dua kandungan dan dalam tahap persembahan. Tanpa mengira kredit pemindahan, syarat mastautin Universiti dan Sekolah perlu dipenuhi.

Peperiksaan Foundation

Sebelum mengambil kursus melebihi keperluan teras asas, pelajar mesti lulus peperiksaan asas (COT 3960) yang meliputi teknik penyelesaian masalah, algoritma, penarikan, bukti-bukti, dan kemahiran bahasa pengaturcaraan. Ujian akan diberikan setiap semester. Sila rujuk kepada laman web sains komputer untuk maklumat lebih lanjut mengenai peperiksaan asas.

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Amerika Syarikat - Orlando, Florida
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Orlando, Florida
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat