Sains Komputer BSc

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan kursus

Sains komputer memainkan peranan penting dalam memacu kemajuan teknologi yang penting untuk hidup abad ke-21. Kemahiran, pengalaman dan kepakaran teknikal yang anda perolehi di Hull akan menimbulkan permintaan tinggi ketika tiba masanya untuk memasuki pasaran kerja dalam industri yang berkembang pesat ini.

Kami akan memberikan anda asas menyeluruh dalam asas sains komputer. Anda juga boleh pakar dalam bidang yang menarik minat anda.

Kami menawarkan modul dari pengaturcaraan dan sains pengkomputeran kepada kecerdasan buatan dan grafik komputer. Anda juga boleh belajar bagaimana memulakan perniagaan berteknologi tinggi anda sendiri.

Bagaimana anda akan belajar

Sepanjang Ijazah anda, anda dijangka akan belajar untuk 1,200 jam setahun. Itu berdasarkan 200 jam setiap 20 modul kredit. Dan ia termasuk jam berjadual, masa yang dibelanjakan untuk penempatan dan kajian bebas. Bagaimana masa ini dibahagikan antara setiap ini berbeza-beza setiap tahun dan bergantung pada kursus dan modul yang anda pelajari.

6 sebab untuk belajar Sains Komputer di Hull

 1. Diakreditasi oleh Persatuan Komputer Inggeris
 2. Pautan ke nama teratas seperti Microsoft dan Sony
 3. Makmal robotik baru dengan robot humanoid Baxter
 4. Akses kepada kemudahan standard industri seperti HIVE *
 5. 95% peringkat kebolehpasaran siswazah
 6. Penyelidikan kami telah disenaraikan bersama kelima di UK ‡

Prospek masa depan anda

 • Pembangun aplikasi mudah alih
 • Jurutera perisian
 • Pemaju permainan video
 • Pakar keselamatan IT
 • Penganalisis sistem komputer
 • Pemaju web

Ijazah sains komputer memberi anda pengetahuan untuk menjadi sebahagian daripada bidang yang mempunyai kesan ke atas hampir setiap aspek kehidupan moden. Ramai graduan kami terus bekerja untuk gergasi industri seperti Sony, Microsoft, Electronic Arts, Rockstar Games, Dell, Fujitsu dan Capita.

122467_photo-1515524738708-327f6b0037a7.jpgMarkus Spiske / Unsplash

Terokai lawatan maya

https://virtualtour.hull.ac.uk/take-a-look-around/area-of-interest/choose-your-subject/computer-science

* Hull Immersive Visualization Environment (HIVE)

† Peratusan pelajar dalam kerja atau kajian lanjut dalam tempoh enam bulan lulus: lepasan ijazah pertama sepenuh masa UK domicile; Destinasi Lepasan dari tinjauan Pendidikan Tinggi untuk tahun akademik 2016/17, yang diterbitkan oleh HESA 2018

‡ Kerangka Kecemerlangan Penyelidikan 2014 (REF 2014)

Syarat kemasukan

Penduduk UK

Mata boleh dari mana-mana kelayakan pada tarif UCAS tetapi mesti termasuk sekurang-kurangnya 80 mata dari

 • Tahap A
 • Diploma Anak Diploma, Diploma atau Diploma Lanjutan BTEC
 • OCR Cambridge Introductory Technical Diploma, Diploma atau Extended Diploma
 • Diploma CACHE atau Diploma Lanjutan
 • Sijil Meninggalkan Ireland
 • Peminat Scotland
 • Diploma Lanjutan Welsh Baccalaureate
 • atau gabungan kelayakan Tahap 3 yang bersesuaian

Pemohon juga harus mempunyai

 • Matematik GCSE pada Gred 4 atau C atau ke atas

Kelayakan alternatif

 • Diploma IB: 28 mata.
 • Akses kepada Diploma HE: lulus dengan merit dalam sekurang-kurangnya 23 kredit (termasuk beberapa sains atau matematik) Diploma yang sesuai termasuk Pengkomputeran / Sains / Matematik

Pelajar antarabangsa

Sekiranya anda memerlukan visa pelajar Tier 4 untuk belajar atau jika bahasa pertama anda bukan bahasa Inggeris, anda dikehendaki untuk memberikan bukti yang dapat diterima ke atas tahap kemahiran berbahasa Inggeris anda.

Kursus ini memerlukan IELTS 6.0 secara keseluruhan, dengan tidak kurang daripada 5.5 dalam setiap kemahiran.

Sekiranya bahasa Inggeris anda tidak mencapai standard yang diperlukan oleh Universiti untuk program ini, anda mungkin berminat dengan salah satu kursus bahasa Inggeris kami.

Jika anda ingin maklumat lanjut mengenai program ini dari University of Hull sila isi borang ini dan baca dasar privasi kami.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Hull has been changing the way people think for 90 years. Our motto, Lampada Ferens, translates as ‘carrying the light of learning’, and over the years, we’ve shared that light with ... Baca lebih lanjut

The University of Hull has been changing the way people think for 90 years. Our motto, Lampada Ferens, translates as ‘carrying the light of learning’, and over the years, we’ve shared that light with thousands of people from across the world. Baca Ringkas