Reka bentuk

Umum

Penerangan Program

Mempelajari Reka Bentuk Sarjana Muda di Belanda

Sekiranya anda kreatif, ingin tahu, berminat untuk bereksperimen dengan imej dan mengubah idea menjadi konsep visual, maka Sarjana Muda Reka bentuk mungkin menjadi program yang tepat untuk anda. Kami mendidik pelajar berbakat dan bercita-cita untuk menjadi pereka eksperimen dengan sikap kritikal. Lulusan kami bersedia sepenuhnya untuk kerjaya sebagai pereka.

Menyertai sektor reka bentuk yang berkembang pesat

Sebagai pereka, anda akan menyertai industri kreatif, salah satu sektor paling berkembang di Belanda dan di luar negara. Bukan sahaja anda menguasai kemahiran yang anda perlukan untuk menjadi pereka profesional, anda juga akan mengembangkan sikap kritis, mencerminkan kerja anda sendiri dan rakan-rakan anda, dan gaya dan keaslian anda sendiri. Membuat kesilapan adalah sebahagian daripada perkembangan anda menjadi pereka profesional. Dengan bereksperimen, gagal dan bermula sekali lagi, anda akan mencipta gaya anda sendiri, tandatangan anda.

Anda juga akan belajar mengembangkan dan melindungi keaslian anda sebagai pereka. Kami memberi anda kemudahan dan kaunseling yang terbaik. Anda bekerjasama dengan pelajar lain, untuk belajar bagaimana berfungsi dalam pasukan (disiplin). Anda belajar bermain dengan imej dan mengetahui bagaimana kebolehan visual anda dapat menghasilkan penyelesaian kepada isu-isu dalam masyarakat.

Program ini

Sepanjang empat tahun anda akan mempelajari semua yang anda perlukan untuk memulakan amalan anda sebagai pereka profesional. Pada tahun pertama anda belajar tentang reka bentuk umum. Anda akan mendaftar dalam tempoh lima kajian dalam setiap profil akhir dan anda akan membiasakan diri dengan kemahiran analog dan digital. Anda juga akan diajar Seni, Teori Reka Bentuk dan Latihan Vokasional. Semasa fasa utama yang anda akan memilih jalan anda sendiri. Ini boleh menjadi laluan yang menumpukan pada salah satu laluan kajian yang ditetapkan. Anda juga boleh memilih laluan anda sendiri, bebas daripada medium tertentu, yang membolehkan anda menggabungkan pelbagai profil yang disebutkan dalam bahagian seterusnya.

Lima laluan kajian

Reka Bentuk Grafik & Interaksi : anda akan memberi tumpuan kepada cara menyampaikan mesej secara kreatif dan asli melalui imej dan tipografi. Kedua-dua mata pelajaran utama ialah Reka Bentuk Grafik dan Reka Bentuk Interaktif. Mata pelajaran lain merangkumi mempelajari lebih lanjut mengenai kekuatan fotografi dan video dan pelbagai kemungkinan tipografi.

Ilustrasi & Animasi : anda akan memberi tumpuan kepada mewujudkan imej yang masih dan animasi. Subjek utama anda adalah Ilustrasi dan Animasi. Subjek tambahan anda akan Lukisan & Lukisan, Fotografi, Typografi Visual dan Tatabahasa Imej. Sebagai seorang siswazah, anda bukan sahaja akan mahir dalam membuat imej dengan tangan, tetapi anda juga akan menguasai

kemahiran reka bentuk digital profesional.

Senibina & Desain Interior : anda akan memberi tumpuan kepada ruang sebagai unsur yang berterusan dalam semua tugasan. Subjek utama ialah Senibina Interior dan Objek Dalaman. Subjek tambahan anda akan menjadi Seni Bina, Kejuruteraan Bangunan dan Visualisasi. Semasa program ini, anda akan mempelajari pelbagai kaedah teknikal dan membangunkan visi peribadi dan tandatangan anda.

Reka Bentuk Berdasarkan Masa : anda akan memberi tumpuan kepada imej bergerak dalam cerita, dalam masa dan ruang. Anda akan bersedia untuk masa depan sebagai pereka yang bekerja untuk teater dan industri permainan. Anda akan meneroka penggunaan imej, video, cahaya dan bunyi. Anda akan menyumbang kepada pengeluaran, selalunya dengan kerjasama pelbagai organisasi profesional.

Reka Bentuk Produk : anda akan menumpukan pada menjadi usahawan reka bentuk. Anda pilih bingkai anda sendiri rujukan, mewujudkan sekumpulan objek dan produk yang akan menjadi sebahagian daripada jenama yang anda akan gunakan untuk hadir sendiri di pasaran.

Aktiviti dan peluang tambahan

Semasa pengajian anda, anda akan mendapat peluang untuk memperkaya pengetahuan dan pengalaman anda dengan mengambil bahagian dalam minggu projek, lawatan dan OffCourses. Kami menyediakan banyak aktiviti tambahan seperti masterclass, pameran dan perayaan. Latihan Vokasional juga merupakan sebahagian daripada kurikulum, serta kemungkinan untuk belajar di luar negara untuk satu semester. Untuk menguasai kemahiran anda dan menjalankan tugasan anda, kami menyediakan pelbagai kemudahan, bengkel teknikal dan kursus.

Guru berpengalaman dari bidang profesional

Anda akan diajar oleh guru berpengalaman yang juga bekerja sebagai pereka profesional. Kebanyakan mereka masih menjalankan amalan mereka sendiri dan menawarkan peluang kepada pelajar untuk membina rangkaian profesional mereka sendiri. Kami juga menjemput pensyarah tetamu, yang akan memberi anda pandangan yang segar tentang dunia reka bentuk.

Prospek kerjaya

Dalam tahun keempat anda, anda akan menjalankan tugasan peperiksaan bersama dan ujian peperiksaan sendiri. Inilah cara anda memperlihatkan diri sebagai seorang pereka profesional, bersedia untuk memulakan kerjaya anda menubuhkan studio reka bentuk anda sendiri atau mencari pekerjaan, contohnya di sebuah agensi rancangan, agensi pemasaran, syarikat permainan atau teater.

www.hanzegroningen.eu/artacademy

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2017

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on t ... Baca lebih lanjut

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on top of that, you will be living in the best student city of the Netherlands. Baca Ringkas
Groningen , Groningen , Leeds , Vilnius , Assen + 4 Lagi Kurang