Reka Bentuk Permainan

Umum

Penerangan Program

Ijazah dianugerahkan: Ijazah Sarjana Profesional dalam Informatika Gunaan
Bidang pengajian: IT Sciences
Tempoh: Penuh waktu: 3 tahun
Kredit (ECTS) 180
Kursus bahasa: Bahasa Inggeris

Tarikh akhir permohonan: 15 September 2019
Tarikh mula: 1 Oktober, 2019

Objektif program

Untuk membangunkan pakar yang dapat melaksanakan tugas-tugas berikut: untuk membuat, menguji dan mengepam aplikasi menggunakan alat dan teknologi pengaturcaraan moden, menggunakan perkhidmatan web dan membangunkan hiburan media, yang mampu merancang, membangunkan permainan interaktif untuk komputer dan peranti pintar.

Anda akan diajar

Aplikasi teknologi maklumat, asas pengaturcaraan, grafik komputer dan animasi, asas reka bentuk komputer, grafik dan animasi 3D, pengaturcaraan berorientasikan objek, sistem pengurusan kandungan, permainan komputer dan pembangunan teknologi, teknologi audio visual, komponen media interaktif, peranti pintar dan multimedia lain. Membangunkan permainan dengan enjin Unity 3D.

Anda akan menjadi

Pakar pemprogram, audio dan pemprosesan video, ahli pasukan TI untuk mana-mana syarikat yang menggunakan teknologi maklumat atau anda boleh bekerja di syarikat perkhidmatan IT anda sendiri. Anda juga akan:

  • Menjadi pakar profesion yang paling menuntut pada saat ini;
  • Buat permainan komputer dan aplikasi mudah alih;
  • Memohon pengetahuan mengenai teknologi komunikasi web dan moden;
  • Mewujudkan sistem maklumat dalam talian yang menarik;
  • Bekerja dalam bidang pekerjaan yang sangat maju;

Prospek untuk latihan / penempatan

Dari semua bidang kepakaran ICT, pengaturcara komputer tetap menjadi pakar yang paling dituntut di pasaran. Industri permainan komputer telah melepasi industri filem dengan populariti. Perkembangan permainan komputer adalah teknologi yang inovatif dan menjanjikan dan mesti diperhatikan dari perspektif kreatif. Ia menyediakan peluang kerjaya untuk pelajar IT yang bertenaga dan kreatif.

SAHAJA di Vilnius Business College DEVELOP GAMES WITH UNITY 3D!

Mengenai Perpaduan: Perpaduan membuat permainan yang sukses jauh lebih mudah daripada sebelumnya.

Perpaduan adalah ekosistem pembangunan permainan: enjin rendering yang kuat bersepadu sepenuhnya dengan satu set lengkap alat intuitif dan aliran kerja pantas untuk membuat kandungan 3D dan 2D interaktif; penerbitan pelbagai format mudah; beribu-ribu kualiti, aset siap sedia di Store Aset dan komuniti perkongsian pengetahuan.

Perisian Unity berfungsi pada hampir semua peranti mudah alih, termasuk yang dikuasai oleh sistem operasi mudah alih Apple iOS, Android Google dan Windows Phone Microsoft. Perpaduan juga boleh menghasilkan program untuk konsol permainan video seperti Microsoft Xbox One, PlayStation Sony dan Wii U Nintendo. Hampir separuh dari semua pemaju permainan mudah alih hari ini menggunakan Perpaduan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Vilnius Business College is an open, innovative and competitive, internationally recognized higher education institution that provides European higher education (only BACHELOR’S degree) in the field o ... Baca lebih lanjut

Vilnius Business College is an open, innovative and competitive, internationally recognized higher education institution that provides European higher education (only BACHELOR’S degree) in the field of humanities, social and IT sciences. Baca Ringkas