Baca keterangan rasmi

Permainan bermaksud hiburan dan perniagaan, tetapi mereka juga mencerminkan ekspresi peribadi dan perspektif global - dan yang paling penting, mereka sangat bersenang-senang! Sebagai pereka permainan, anda akan membuat mekanik permainan inovatif dan naratif permainan bentuk. Dengan kepakaran anda, anda akan terlibat dalam semua peringkat pembangunan: dari idea pertama menerusi pemikiran teknikal dan kreatif dan akhirnya reka bentuk ruang dan aksara.

Kami telah mengenal pasti peluang seni dan kebudayaan untuk permainan komputer sebagai medium dan akan mendidik anda dengan tujuan untuk berlatih dalam industri sebenar. Sebagai pereka permainan atau pemaju permainan esok, anda akan mempelajari semua proses utama dalam penciptaan permainan baru, bermula dengan prototaip pertama untuk konsep permainan, melalui semua keputusan teknikal dan kreatif semasa perkembangan permainan, dan mereka bentuk dunia dan watak. Pereka yang berjaya kelihatan di luar kotak dan bekerjasama dengan orang dalam bidang lain. Di University of Applied Sciences Europe , anda akan mempunyai peluang yang unik untuk menggabungkan kombinasi individu anda sendiri reka bentuk permainan, pengaturcaraan, dan seni, yang bermakna anda akan mengenali disiplin individu serta pengaruh bersama mereka.

Universiti kami memberi tumpuan kepada pembangunan anda. Itulah sebabnya kami mengajar dalam kumpulan pembelajaran kecil dan dalam suasana mesra dan peribadi. Kami akan mengawasi proses pembangunan individu anda dan membantu anda menentukan bakat dan kekuatan anda, sambil membantu anda mengembangkan tandatangan visual anda sendiri. Anda akan diajar oleh pensyarah terkenal dari industri permainan dan belajar di sebuah kampus yang terletak di pusat, dilengkapi dengan teknologi terbaru (makmal permainan, peralatan VR, MacPools, dan lain-lain), dan yang terkenal dengan bahasa antarabangsa dan bahasa Inggeris watak.

57214_Video_Games.jpg

Kerjaya

Pereka permainan mengambil bahagian dalam setiap proses keputusan tunggal semasa penciptaan permainan baru, bermula dengan draf pertama idea permainan melalui semua keputusan kreatif semasa pembangunan kepada reka bentuk dunia dan watak-watak. Mereka membangunkan mekanik permainan dan memetakan naratif permainan.

Program ini memberikan pelajar otonomi yang tinggi, supaya mereka boleh bekerja di studio pemaju, sambil mengembangkan permainan sendiri.

Bidang kerja yang biasa termasuk:

  • Pereka permainan, pereka sistem, pereka peringkat, pereka naratif, penulis permainan
  • Seniman permainan, artis alam sekitar, artis watak, pemodel 3D, artis tekstur, artis piksel
  • Pengaturcara permainan, pengaturcara permainan, programmer prototaip, pengaturcara AI
  • Wartawan permainan, akademik permainan
  • Pekerja bebas, bekerja sendiri, atau sepenuh masa

Program Reka Bentuk Permainan

Dalam program Reka Bentuk Permainan, kajian anda akan memberi tumpuan kepada pembangunan dan penciptaan permainan inovatif dan eksperimen. Sebagai pelajar, anda akan menerima gambaran mengenai perniagaan, budaya, dan pasaran di sekitar permainan komputer, dari AAA ke permainan indie dan format eksperimen.

Anda akan mempunyai kelas dalam bidang reka bentuk permainan, seni permainan, dan pengaturcaraan permainan, serta interaksi mereka antara satu sama lain. Dari semester pertama, anda akan belajar bagaimana menguasai proses pembangunan dalam pasukan berdasarkan projek. Untuk mengetengahkan perkembangan permainan dan prototaip anda sendiri, anda akan mempelajari aspek teoritis permainan sebagai medium, menerima gambaran mengenai perspektif kewangan dan mendapatkan wawasan tentang industri di peringkat kebangsaan dan antarabangsa.

Dalam seminar interdisipliner, bengkel, dan lawatan belajar, anda akan memperluas cakrawala anda.

Sapukan hari ini ke University of Applied Sciences Europe

Anda boleh memohon setahun lebih awal untuk semester permulaan yang anda inginkan.

Cara memohon:

  1. Sila lengkapkan borang permohonan dalam talian secara keseluruhan.
  2. Muat naik salinan diperakui dan terjemahan bersertifikat dalam bahasa Jerman atau Bahasa Inggeris diploma sekolah atau bersamaan.
  3. Sekiranya anda telah belajar di kawasan reka bentuk, sila hantar salinan dan terjemahan transkrip yang disahkan.
Program diajar dalam:
English
Jerman

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh University of Applied Sciences Europe »

Tarikh Akhir Kemaskini December 3, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
- Pemohon dari EU: 665 € / bulan - Pemohon bukan EU: 865 € / bulan
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date