Reka Bentuk Permainan BA

Umum

Penerangan Program

Gelaran Sarjana Muda Rekabentuk Permainan

Reka dan program permainan anda sendiri dalam Kajian Reka Bentuk Permainan

Permainan komputer, video dan mudah alih adalah medium masa depan. Sudah hari ini mereka mengasihi lebih daripada 40 peratus daripada Jerman, lebih 90 peratus daripada mereka bermain beberapa kali seminggu. Permainan adalah hiburan dan perniagaan, tetapi juga ekspresi peribadi dan imej perspektif global - dan membuat (dalam kebanyakan kes) juga menyeronokkan! Sebagai pereka permainan atau pereka anda mengembangkan mekanik permainan yang inovatif dan mencipta riwayat permainan! Dengan kepakaran anda, anda terlibat dalam semua langkah pembangunan: dari idea pertama melalui konsepsi kreatif-kreatif kepada reka bentuk bilik dan watak-watak.

Kami di University of Applied Sciences Europe menyedari kemungkinan seni dan kebudayaan medium permainan komputer dan oleh itu melatih anda dalam cara yang praktikal dan berorientasikan industri dengan peralatan terkini dalam kajian reka bentuk permainan kami.

Dalam Reka Bentuk Permainan Program Ijazah Sarjana Muda anda hanya akan belajar dari pensyarah terkenal dari industri kreatif dan boleh menggunakan peralatan profesional dari University of Applied Sciences Europe termasuk Game Labs, Peralatan VR, MacPools, dan sebagainya untuk projek kajian anda. Tumpuan pengajaran kami adalah sokongan individu anda dalam kumpulan pembelajaran kecil dan suasana mesra, akrab dan kreatif. Melalui pemilihan subjek disiplin kami, pelbagai projek praktikal dan melalui semester di luar negara atau magang, anda boleh secara aktif membentuk pengajian dan laluan kerjaya anda.

fakta:

 • Ijazah Sarjana Muda Sastera (BA)
 • Kampus: Berlin
 • Bahasa arahan: Jerman (Hamburg), Bahasa Inggeris (Berlin, Hamburg)
 • Semester bermula: Semester musim sejuk: September
 • Tempoh pengajian: 7 semester (sepenuh masa)
 • Internship / semester di luar negara: pada semester 5
 • Mata Kredit: 210 ECTS
 • Fokus pengajian:
  • Fokus pada sokongan individu dalam kumpulan pembelajaran kecil dan suasana keluarga. Banyak kebebasan kreatif, peralatan profesional dan projek praktikal. Pengajaran oleh pensyarah terkenal dari industri kreatif.
 • Yuran Pengajian:
 • Bagi pemohon EU: € 7,980 setiap tahun
 • Bagi pemohon bukan EU: € 10,380 setiap tahun

Perkara istimewa mengenai belajar di University of Applied Sciences Europe

Kajian di University of Applied Sciences Europe berlaku dalam kumpulan pembelajaran kecil. Ini menjamin sokongan individu dan hubungan peribadi dengan guru kita. Pensyarah kami adalah pakar yang berjaya dari bidang ini, yang rangkaiannya dalam industri memberi faedah kepada anda.

Kandungan pengajian anda boleh ditentukan dan diperluas oleh pemilihan mata pelajaran yang besar dan interdisiplin. Pendekatan berorientasikan amalan kami untuk belajar termasuk latihan praktikal dan / atau semester di luar negara. Di samping itu, anda mempunyai peralatan canggih, seperti Makmal Permainan.

Universiti kami adalah negeri yang diiktiraf dan dianugerahkan beberapa kali - dan profesor dan pelajar kami. Dengan kami, anda boleh memohon NC percuma, kerana ia adalah keperibadian anda.

Kandungan pengajian - semester di luar negara, magang dan banyak lagi

Dalam kajian Reka Bentuk Permainan, tumpuan pengajaran adalah mengenai perkembangan dan penciptaan permainan dengan karakter inovatif dan eksperimen. Sebagai seorang pelajar, anda akan mendapat gambaran mengenai ekonomi, budaya dan pasaran di sekitar permainan komputer, dari AAA hingga Indie Games hingga ke format eksperimen. Anda akan diajar dalam bidang Reka Bentuk Permainan, Pengembangan Permainan, Permainan Permainan dan Pemrograman Permainan serta dalam interaksi mereka antara satu sama lain. Anda belajar bagaimana menggunakan perisian yang berbeza, misalnya pengaturcaraan permainan Android dengan Java.

Dari semester pertama, anda akan belajar cara kreatif menguasai proses pembangunan dalam pasukan dalam cara berorientasikan projek. Perkembangan permainan dan prototaip anda sendiri dibingkai oleh aspek teoritis dari medium permainan, gambaran keseluruhan perspektif kewangan serta gambaran industri dan industri antarabangsa. Dalam seminar interdisipliner, bengkel dan lawatan belajar, anda boleh memperluaskan perspektif anda dan juga mempunyai peluang dalam semester ke-5 untuk mencuba kemahiran anda yang diperoleh dalam amalan di internship di Jerman atau di luar negara.

Reka bentuk permainan belajar dan membuat kerjaya

Pereka permainan terlibat dalam semua proses penting dalam mewujudkan permainan baru: bermula dengan draf pertama idea permainan, melalui semua keputusan kreatif semasa pembangunan kepada penciptaan dunia dan watak-watak. Mereka membangunkan mekanik permainan inovatif dan membentuk kekuatan naratif permainan.

Anda boleh bekerja sebagai Pereka Permainan, Pereka Sistem, Pereka Tahap, Pereka Naratif, Penulis Permainan Permainan Artis, atau Permainan Programmer di studio pemaju utama, tetapi anda juga boleh menjadi pengarah kreatif studio anda sendiri dan permainan sendiri membangunkan dan mengedarkan. Bidang kerja lain yang mungkin selepas tamat pengajian adalah kewartawanan permainan dan penyelidikan permainan.

Permohonan Seni Seni Seni

Rancangan Pergerakan Filem, Fotografi, Rekaan Komunikasi, Reka Bentuk Permainan atau Ilustrasi - Kursus pengajian yang sesuai dengan bakat anda? Kami menghargai minat anda dalam kursus sarjana muda di University of Applied Sciences Europe .

Anda boleh memohon satu tahun lebih awal untuk permulaan semester yang diingini di universiti kami. Tarikh akhir permohonan untuk semester musim sejuk adalah 15 Ogos (pemohon bukan EU: 15 Jun) dan untuk semester musim panas 28 Februari (pemohon bukan EU: 28 Februari) . Berikutan ini, terdapat prosedur susulan untuk tempat kajian yang tidak diiktiraf. Jika anda sudah mempunyai visa pelajar yang sah untuk Jerman, anda boleh memohon dalam tarikh akhir permohonan rasmi.

Kriteria kemasukan untuk tempat belajar di University of Applied Sciences Europe adalah kelayakan masuk universiti dan keputusan peperiksaan masuk. Rakaman juga mungkin jika kriteria §11 dalam Akta Pendidikan Tinggi Berlin (BerlHG) dipenuhi.

Dengan cara ini: Anda juga boleh mengambil peperiksaan masuk tanpa diploma sekolah tinggi dan satu tahun sebelum permulaan pengajian anda. Ini akan memberi anda kepastian sama ada anda boleh belajar di University of Applied Sciences Europe .

Kami berharap dapat menerima permohonan anda untuk semester musim panas dan musim sejuk 2019 dan seterusnya.

Keperluan formal

Keperluan kemasukan asas untuk program ijazah sarjana muda di University of Applied Sciences Europe adalah kelayakan masuk akademik (teknikal) yang telah anda capai dengan diploma sekolah tinggi. Sesiapa yang telah menyelesaikan sekurang-kurangnya dua tahun latihan vokasional yang dikawal selia oleh undang-undang persekutuan atau negeri dan telah bekerja selama sekurang-kurangnya dua tahun (masing-masing dalam bidang yang sama dengan kursus yang dimaksudkan) mempunyai kelulusan kemasukan universiti yang bersifat khusus (BerlHG § 11) dan juga boleh menghadiri University of Applied Sciences Europe Kajian University of Applied Sciences Europe .

Kami akan mengkaji keperluan anda dan memaklumkan anda sebaik sahaja penyerahan dokumen sama ada anda boleh dimasukkan ke dalam kajian.

Manfaat dalam program pengajian di institusi pendidikan tinggi yang diiktiraf oleh negeri atau negara lain serta pencapaian tambahan kokurikulum diiktiraf atas permohonan, dengan syarat kesetaraan mereka dengan pencapaian dalam kursus pengajian masing-masing ditubuhkan. Kesetaraan akan diwujudkan di mana tiada perbezaan material boleh ditunjukkan dan prestasi dari segi kandungan, skop dan keperluan program pengajian yang diminta oleh kredit adalah sama. Bertanggungjawab untuk ini adalah lembaga peperiksaan. Syarat-syarat konkrit untuk mengkreditkan dan prosedur yang tepat untuk ini dikawal dalam peraturan peperiksaan yang relevan untuk program pengajian.

Jadi anda memohon

 • Sila lengkapkan borang permohonan dalam talian kami sepenuhnya.
 • Muat naik salinan sijil (Fach-) Abitur atau setaraf anda.
 • Selepas menyemak rekod anda, kami dapat menilai jika anda layak untuk memperoleh ijazah dari University of Applied Sciences Europe . Jika ya, kami akan menjemput anda untuk peperiksaan masuk anda. Sila pastikan kami mempunyai nombor telefon yang sah dan boleh menghubungi anda mengenainya. Sudah tentu, data anda akan dirawat secara rahsia dan tidak akan dihantar kepada kami.
 • Bagi peperiksaan kemasukan di universiti kami, sila bawa portfolio anda sendiri dan sijil kelulusan masuk universiti atau subjek yang khusus di dalam fotokopi asal atau dalam fotokopi yang disahkan.

Bagaimana wawancara rakaman berlaku?

 • Sila bawa untuk temu duga masuk:
 • Tabular CV
 • Sijil Am atau Ijazah Universiti Tertakluk pada Salinan Bersertifikat. Kemasukan juga mungkin jika kriteria § 11 Akta Pendidikan Tinggi Berlin (BerlHG) dipenuhi.
 • Portfolio dengan karya kreatif sendiri. Ini harus mengandungi 15-20 contoh kerja (pengecualian Game Design (BA), tiga hingga lima konsep). Berikut adalah mungkin: lukisan, lukisan, buku lakaran, gambar, grafik komputer, laman web, CD-ROM, filem pendek, tetapi juga berorientasikan teks seperti: B. Konsep untuk kempen iklan atau artikel. Kerja-kerja arca yang lebih besar dan objek tiga dimensi juga boleh didokumentasikan sebagai gambar atau dalam bentuk digital. Folder mesti disertakan dengan kenyataan bertulis bahawa kerja itu dilakukan secara bebas. Dalam kes konsep Konsep Permainan untuk permainan analog atau digital dan juga prototaip boleh ditunjukkan (Gameplay, Art Game, Kisah).
 • Jika perlu, Bukti komitmen sosial sendiri, contohnya. Sebagai contoh, projek-projek di mana anda terlibat.
 • Perbualan anda dengan wakil-wakil jenis ini
  • Pertama, anda akan ditanya mengenai motivasi anda untuk kajian kreatif.
  • Kemudian folder anda akan diperiksa, di mana kira-kira 15-20 sampel kerja perlu. Portfolio anda dan keputusan temubual akan membuat keputusan mengenai kemasukan anda untuk belajar di University of Applied Sciences Europe .
 • Sejurus selepas wawancara, anda akan belajar jika anda akan diterima untuk belajar di University of Applied Sciences Europe .

href = "https://www.bachelorstudies.de/BA-Game-Design/Deutschland/UEurope/

Tarikh Akhir Kemaskini Og 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. ... Baca lebih lanjut

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. The students become part of an innovative and international network, representing more than 100 nations at the UE campuses in Berlin, Hamburg and Iserlohn. Baca Ringkas
Berlin , Iserlohn , Hamburg + 2 Lagi Kurang