Rantaian Bekalan Pintar BSc

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Mengikuti Model Pendidikan Syntegrative XJTLU menarik dan inovatif, program ini merupakan kerjasama yang setara antara Universiti dan rakan industri, AMT, di School of Intelligent Finance and Business di XJTLU Entrepreneur College (Taicang) .

Program BSc Intelligent Supply Chain mengintegrasikan aplikasi dan praktik, memberikan anda pendidikan canggih dalam rantaian bekalan pada era kecerdasan buatan.

Anda akan mempelajari teori dalam strategi, proses, sistem maklumat, sistem sokongan kewangan, simulasi model, dan pengoptimuman kecerdasan buatan dalam operasi dan rantaian bekalan, dan menerima latihan dalam pengurusan dan pengoptimuman rantaian bekalan.

Di samping itu, anda akan mendapat manfaat daripada kerjasama XJTLU dengan rakan industri dalam bidang rantaian bekalan pintar, memperoleh pemahaman yang kukuh tentang bagaimana rantaian bekalan membentuk potensi penjualan dan keuntungan perniagaan, dan peranan teknologi dapat dimainkan dalam merevolusi amalan pengurusan rantaian bekalan di seluruh dunia.

Bukan hanya itu, tetapi lulusan program unik ini juga akan memenuhi keperluan pelbagai majikan, kerana fokus unik model pendidikan keusahawanan dan inovasi memberi anda kemahiran dan kebolehan untuk berfikir seperti seorang usahawan, yang menyediakan asas untuk anda untuk terus menjadi salah satu peneraju industri baru esok.

Mengapa Saya Perlu Mempelajari Rantaian Bekalan Pintar di Kolej Usahawan XJTLU (Taicang)?

 • Jadilah sebahagian daripada pengalaman pendidikan yang unik, mempersiapkan anda untuk bekerja dalam industri yang pantas, cepat berubah, dan pintar berasaskan teknologi;
 • Manfaatkan lokasi strategik XJTLU di Zon Pembangunan Teknologi Tinggi Taicang dengan industri yang didorong oleh teknologi yang berkembang pesat;
 • Belajar melalui aplikasi praktikal, menggunakan pengetahuan dan kemahiran anda dalam menyelesaikan masalah sebenar dalam persekitaran penyelidikan dan industri;
 • Manfaatkan bimbingan dan latihan dari pakar industri sebagai sebahagian daripada kerjasama sekolah bertema industri yang unik dengan perniagaan terkemuka;
 • Dapatkan kemahiran usahawan dan kepemimpinan yang berharga dengan mempelajari modul usahawan kontemporari yang unik yang merupakan sebahagian daripada ijazah, memberikan anda kelebihan daya saing dalam apa jua jalan kerjaya yang anda pilih;
 • 600 jam pengalaman magang berasaskan masalah sebagai sebahagian daripada program ijazah;
 • Belajar di kemudahan canggih yang dibina khas di kampus Taicang baru XJTLU (akan dibuka pada tahun 2021);
 • Lulus dengan kelayakan bertaraf dunia, termasuk dua darjah: ijazah XJTLU dari Kementerian Pendidikan China dan ijazah yang diiktiraf secara global dari University of Liverpool, ahli dari Russell Group universiti terkemuka di UK.

Pengetahuan dan kemahiran

Pada masa anda lulus dari program BSc Intelligent Supply Chain, anda akan mempunyai:

 • landasan teori pengurusan rantaian bekalan yang komprehensif dan mendalam;
 • keupayaan untuk menggunakan teknologi dalam rantaian bekalan untuk menyelesaikan masalah praktikal operasi rantaian bekalan di bawah model perniagaan yang baru muncul;
 • perspektif global mengenai pengurusan rantaian bekalan, serta pandangan mendalam mengenai industri di China;
 • keupayaan untuk menggabungkan teori, amalan dan pemikiran kritis untuk mencari penyelesaian perniagaan yang inovatif;
 • pengetahuan komprehensif mengenai keusahawanan dan kepemimpinan, pengurusan projek dan konsep inovasi dan cara menerapkannya dalam suasana praktikal;
 • kemahiran komunikasi, interpersonal, penyelesaian masalah dan analitik peringkat tinggi yang dapat dipindahtangankan dalam pelbagai kerjaya dan industri.

Shot with @expeditionxdrone

Modul

Tahun Pertama

Ijazah UK adalah tiga tahun sedangkan di China mereka empat, oleh itu kami menerima pelajar dengan kelayakan tertentu terus ke Tahun Dua, yang merupakan permulaan program akademik utama. Walau bagaimanapun, kebanyakan pelajar memasuki Tahun Satu , yang memberi anda pelbagai modul menarik, kelas bahasa dan kemahiran teras untuk ijazah anda.

Tahun Kedua

Major: Modul Wajib

Major: Modul Pilihan

Minor: Modul Wajib

Tahun Tiga

Major: Modul Wajib

Major: Modul Pilihan

Minor: Modul Wajib

Tahun Empat

Major: Modul Wajib

Major: Modul Pilihan

Minor: Modul Wajib

Kerjaya

Graduan dari program ini akan bersedia untuk mencapai kedudukan pengurusan kanan atau menjadi strategi atau strategi pengurusan pengurusan rantaian bekalan di organisasi nasional dan antarabangsa. Anda bukan sahaja akan mempunyai pengetahuan khusus tetapi juga memiliki pelbagai kemahiran yang akan menempatkan anda dalam kedudukan yang sangat berharga di tempat kerja masa depan anda.

Bayaran

Pelajar antarabangsa

RMB 88,000 setiap tahun akademik.

Diskaun awal burung

Semua pemain antarabangsa yang menerima tawaran mereka pada 1 Mei 2020 secara automatik akan layak mendapat potongan harga awal RMB 8,000

Sertailah kursus bahasa Cina percuma

Kami kini menawarkan kursus bahasa Cina musim panas percuma untuk semua pelajar sarjana dan pascasiswazah mulai ijazah mereka pada bulan September 2020.

Pilih dari kursus bahasa dua minggu, empat minggu atau enam minggu.

Pelajar Hong Kong, Macao dan Taiwan

RMB 88,000 setiap tahun akademik.

Diskaun awal burung

Semua pelajar Hong Kong, Taiwan dan Makau yang menerima tawaran mereka menjelang 1 Mei 2020 secara automatik akan layak mendapat potongan harga awal RMB 8,000.

Pelajar Hong Kong, Makau dan Taiwan yang mendaftar ke XJTLU melalui Pemeriksaan Masuk Bersama pada sistem aplikasi dalam talian kerajaan (Lembaga Pemeriksa Pendidikan Provinsi Guangdong) secara automatik akan layak mendapat potongan harga awal RMB 8,000.

Pelajar Cina daratan

RMB 88,000 setiap tahun akademik.

Syarat kemasukan

Pelajar antarabangsa

Masuk ke Tahun Satu

Kami mengalu-alukan permohonan daripada calon berkualiti tinggi dalam semua mata pelajaran dengan sekolah menengah yang sesuai atau kelayakan yang setaraf. Pelajar biasanya dijangka mempunyai kedudukan tinggi dalam prestasi sekolah tinggi dengan purata 'B' minimum dalam semua subjek serta subjek yang berkaitan.

Masuk ke Tahun Dua

Pelajar yang telah menamatkan A-level atau Baccalaureate Antarabangsa (atau setaraf) akan dipertimbangkan untuk masuk ke Tahun Dua, program yang berbeza mempunyai keperluan yang berkaitan dengan subjek yang berbeza.

 • A-level: BBB
 • Diploma IB: 30 mata
 • Ujian Penempatan Terperinci / Subjek SATS - Diploma sekolah tinggi dengan IPK 3.0 atau ke atas, ditambah:
  • SAT yang direka semula: 1280 (pelajar yang mengambil SAT sebelum 2016 memerlukan peperiksaan 1800) atau ACT: 27, dan 2 AP: Ujian subjek 4 atau 2 SAT: 600 atau
  • 3 peperiksaan AP: 4 atau
  • 3 subjek SAT: 600

Pelajar Hong Kong, Macao dan Taiwan

Pelajar dari Hong Kong, Macao dan Taiwan boleh memohon dengan yang berikut:

 • Gred minimum 400 pada Peperiksaan Masuk Bersama ke Universiti Cina untuk Pelajar dan Pelajar China Luar Negara dari Hong Kong, Makao dan Taiwan, atau
 • Peringkat Ujian Kemampuan Scholastic Umum (GSAT) sekurang-kurangnya 50 peratus teratas untuk 4 mata pelajaran, termasuk Bahasa Inggeris dan Matematik. Untuk maklumat terperinci, lihat maklumat dalam bahasa Cina .

Keperluan bahasa Inggeris

Bagi pemohon antarabangsa, jika anda penutur bahasa Inggeris bukan asli, atau jika anda belum pernah belajar dalam bahasa Inggeris, anda mesti mempunyai kemahiran berbahasa Inggeris yang memuaskan untuk belajar di XJTLU . Pelbagai kelayakan Bahasa Inggeris diterima:

Kemasukan Tahun Satu

 • IELTS: 5.0
 • TOEFL: 62 (iBT)

Kemasukan Tahun Dua

 • IELTS 6.5
 • TOEFL: 90 (iBT)

Kelayakan Bahasa Inggeris tidak diperlukan untuk pelajar dari Hong Kong, Makau dan Taiwan yang mengikuti Peperiksaan Bersama atau GSAT.

Pelajar yang memasuki Tahun Satu dengan kurang daripada IELTS 6.0 atau setaraf dalam penguasaan bahasa Inggeris mereka akan mengambil 10 kredit EAP, dan pelajar dengan IELTS 6.5 atau lebih tinggi akan mengambil lima kredit EAP.

"Program ini menggabungkan BSc Intelligent Supply Chain, dan latihan keusahawanan & inovasi; membolehkan anda mengembangkan wawasan kritikal dalam operasi industri sebenar."

Dr Guoquan Liu
Pengarah Program

Cara memohon

Permohonan hendaklah dihantar melalui sistem permohonan dalam talian kami:

 1. Klik / ketik memohon link
 2. Buat akaun atau log masuk ke akaun anda yang ada
 3. Lengkapkan permohonan anda

Setelah akaun aplikasi anda berjaya dibuat, masukkan semua maklumat yang diperlukan dalam borang permohonan dengan teliti dan pastikan maklumat yang anda berikan betul, lengkap dan terkini. Muat naik dokumen yang diperlukan ke medan yang sesuai.

Anda boleh log masuk untuk melihat borang permohonan anda pada bila-bila masa.

Untuk keterangan lebih lanjut mengenai bagaimana untuk berjaya mendaftar untuk belajar di XJTLU , sila lawati halaman cara memohon .

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Baca lebih lanjut

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Baca Ringkas