Psikologi Gunaan BSc (Kepujian)

Umum

Penerangan Program

 • Kolej Mediterranean adalah Kolej utama di Greece untuk kajian Psikologi dan Kaunseling, sejak tahun 1977 .
 • Kandungan kursus memenuhi keperluan BPS (Persatuan Psikologi Inggeris) yang membolehkan para graduan memohon keahlian dalam Persatuan.
 • Program ini diiktiraf secara profesional di Greece dan membawa kepada status pengamal Psikologi (melalui SAEP).
 • Ia adalah satu-satunya program Psikologi sarjana yang memberi tumpuan kepada kedua-dua modul klinikal dan novel (contohnya psikologi fesyen, muzik, tatu, dan sebagainya)
 • Pensyarah mempunyai pengalaman selama-lamanya dalam pengajaran, penyelidikan dan amalan psikoterapi .

Program Psikologi Gunaan BSc (Hons) adalah pilihan yang sangat baik bagi mereka yang ingin meneruskan kerjaya dalam Psikologi. Semasa kursus ini, para pelajar dapat menghubungi penyelidikan kontemporari mengenai dimensi sosial, perkembangan, kognitif dan biologi perilaku manusia. Mereka juga meneroka aplikasi psikologi dalam pelbagai bidang - dari memahami sifat dan penyebab penyakit mental untuk menyiasat proses membuat keputusan dalam keadaan kehidupan sebenar.

Program ini direka oleh Universiti Derby, menurut kriteria Persatuan Psikologi British BPS (Persatuan Psikologi Inggeris), yang mana program psikologi akademik disahkan. Di samping itu, program ini telah direka berdasarkan kepada Persatuan Psikologi British (BPS) untuk Sarjana Graduan untuk Keahlian Berkanun (GBC). Walau bagaimanapun, program itu sendiri tidak diakreditasi. Graduan yang ingin mempunyai GBC perlu memohon secara individu untuk keahlian dalam Persatuan, yang akan menilai sama ada keperluan dipenuhi. Kebanyakan graduan kami telah berjaya memohon kepada Persatuan dan diberikan GBC. Oleh itu, kursus ini merupakan landasan latihan yang sangat baik untuk penyatuan graduan profesional masa depan, yang dipenuhi oleh kajian pascasiswazah dan pengalaman klinikal.

Email gambar atau imbasan sekolah atau transkiptif universiti untuk penilaian evalauation cepat: e.skourti@medcollege.edu.gr

Keperluan Kemasukan

Program ini ditujukan kepada graduan Sekolah Menengah yang ingin meneruskan kerjaya dalam Psikologi. Keperluan untuk pendaftaran:

 • Sekolah Menengah Sijil Tinggi (Apolyterion) dari Sekolah Menengah Umum atau Vokasional (atau yang setaraf)
 • Surat rujukan (1)
 • Pengetahuan bahasa Inggeris yang mencukupi (IELTS 4.5 atau setaraf) *
 • Temuduga Akademik
 • Foto (4)
 • ID-Kad / pasport

* Tahap bahasa Inggeris yang diperlukan untuk program berbahasa Inggeris bersamaan dengan IELTS 6.0 atau B2. Calon tanpa sijil bahasa rasmi rasmi boleh menduduki ujian penempatan bahasa Inggeris Kolej Mediterranean. Pemegang Diploma Nasional Tinggi (HND), pelajar Teknologi (TEI) atau Institusi Pengajian Tinggi (AEI) bidang yang berkaitan boleh dimasukkan ke peringkat lanjutan kursus, berdasarkan prosedur Pengiktirafan Pembelajaran Terdahulu. Mereka perlu menambah:

 • Diploma dan / atau transkrip akademik
 • Buku Panduan Program (jika ada)

Struktur

Program ini terdiri daripada 20 modul kredit. Ada juga dua modul 0 kredit yang memberi tumpuan kepada Akademik

Tahun 1

Mengajar

Semasa kursus ini, para pelajar memajukan pelbagai teori dan kemahiran dalam tahun pertama ke penyiasatan dan sintesis yang lebih bebas dan pengetahuan dan interpretasi tahun ketiga. Modul ini berasaskan semester dan pengajaran, pembelajaran dan penilaian dilaksanakan dalam beberapa cara, menawarkan pengalaman pembelajaran multidimensi kepada pelajar:

Kaedah pengajaran: kuliah, seminar, perbincangan, kajian kes, bengkel interaktif.

Kaedah Pembelajaran: Kajian bebas - penyelidikan, kuliah tetamu, perjalanan lapangan, makmal, peranan, amalan, penyelidikan, penyeliaan.

Kaedah Penilaian: esei, kerja kumpulan, ujian, risalah, persembahan lisan, latihan, persembahan poster, kertas penyelidikan.

Proses pembelajaran diperkaya oleh aktiviti-aktiviti seterusnya Kolej dan Sekolah Psikologi khususnya, termasuk:

 • Seminar dan Forum
 • Persidangan Cemerlang Pelajar Tahunan
 • Penyertaan pelajar dalam persidangan kebangsaan dan antarabangsa
 • Penyertaan pelajar dalam projek penyelidikan Kolej
 • Aktiviti sukarela
 • Lawatan sambil belajar
 • Kuliah tetamu
 • Kursus CPD yang disahkan (ditawarkan oleh Pengajian Profesional Mediterranean)

Kenapa pilih kursus ini

 • Mediterranean adalah Kolej dengan pengalaman dan kepakaran di Greece dalam penyampaian kursus pendidikan tinggi di Psikologi dan Kaunseling dan menawarkan pilihan pengajian di pelbagai peringkat: dari Peringkat 5 Diploma Tinggi Tinggi ke Peringkat 7 Peringkat Ijazah Sarjana.
 • Universiti Derby (Guardian University Guide 2017) adalah Universiti UK TOP-50 dan di TOP-10 untuk kebolehpasaran pelajar. Ini berpunca dari terus membangunkan kurikulum seperti yang diarahkan oleh majikan, badan profesional dan akreditasi.
 • Psikologi Gunaan BSc (Hons) direka oleh Universiti Derby selaras dengan struktur dan kandungan untuk memenuhi keperluan BPS (Persatuan Psikologi Inggeris), dengan itu membuat graduan layak keahlian BPS.
 • Kursus ini membawa kepada BSc (Sarjana Muda Sains) dan bukan BA (Sarjana Muda Sastera), menjadikannya kurang teori dan lebih banyak digunakan.
 • Program ini telah dikemaskini baru-baru ini (2016) untuk memasukkan medan Psikologi kontemporari. Ia adalah satu-satunya program Psikologi sarjana di Greece yang menekankan pada modul klinikal (psikologi yang tidak normal dan klinikal, dan sebagainya), sementara mengandungi modul inovatif seperti "Psikologi di Dunia Moden", yang meliputi topik-topik terkini dalam psikologi (contohnya kesan haiwan terhadap tingkah laku, psikologi fesyen, tatu dan seni tubuh, keganasan dan psikologi, tambahan internet).
 • Program ini boleh menawarkan pelajar penempatan pilihan dan / atau peluang sukarelawan dalam tetapan yang berbeza.
 • Program ini disampaikan dalam Bahasa Yunani dan Bahasa Inggeris supaya pelajar secara beransur-ansur dan lancar diperkenalkan untuk belajar dalam bahasa Inggeris. Pelajaran Bahasa Inggeris disediakan semasa tahun pertama dan tahun kedua pengajian, yang direka khas untuk merangkumi terminologi dan untuk membantu pelajar memenuhi keperluan bahagian mengajar bahasa Inggeris (oleh itu pelajar tidak memerlukan tambahan tuisyen bahasa Inggeris). Pelajar menerima sokongan Jabatan Bahasa Inggeris Kolej sepanjang pengajian mereka. Sebagai graduan Universiti Inggeris (diajar dalam bahasa Inggeris), mereka mengesahkan Bahasa Inggeris mereka sebagai kompetensi bahasa asing di Kecekapan (C2)
 • Pelajar dinilai dengan pelbagai, melalui esei, persembahan lisan, poster, dan peperiksaan. Pengajaran dan pembelajaran dicapai dengan cara yang paling kreatif: bengkel, peranan, ceramah tetamu, lawatan lapangan, persembahan poster, penyelidikan individu, dan lain-lain. Penekanan khusus diberikan kepada penyelidikan akademik, untuk membantu pelajar membangunkan kemahiran yang mencukupi untuk meneruskan pengajian mereka di peringkat pascasiswazah. Pengalaman pembelajaran pelajar terus dipertingkatkan melalui aktiviti Sekolah Psikologi.
 • Kolej Mediterranean memberi penekanan khusus kepada sokongan akademik pelajar sarjana: seorang tutor peribadi ditugaskan kepada setiap pelajar; pensyarah boleh didapati di waktu pejabat; pelajar yang mengalami kesukaran boleh menggunakan perkhidmatan pusat sokongan kaunseling dan pembelajaran; pelajar menerima maklum balas yang kerap mengenai kemajuan akademik mereka; pelajar mempunyai akses penuh ke perpustakaan Kolej dan sumber elektronik.
 • Semua staf akademik adalah pensyarah dermasiswa dari University of Derby untuk setiap modul yang mereka ajar. Kolej Mediterranean melaksanakan sistem pengumpulan, penilaian dan kemahiran profesional yang berterusan bagi kakitangan akademik supaya pelajar mendapat pengajaran dan sokongan peribadi yang cemerlang untuk mengembangkan kemahiran sosial dan profesional mereka.
 • Pelajar disokong oleh tutor peribadi, yang membantu mereka merancang dan melaksanakan Rancangan Pembangunan Peribadi masing-masing (PDP) mereka.
 • Sekolah Psikologi menawarkan pelajar peluang untuk menghadiri - bersama-sama dengan kajian mereka - seminar khusus mengenai penggunaan alat psikometrik, dengan kerjasama ISON Psychometrica (sebuah syarikat terkemuka di Greece). Pelajar juga boleh mengikuti kursus latihan yang disahkan dalam Kaunseling, Psikoterapi dan Diagnosis Klinikal - Penilaian.
 • Pelajar psikologi secara aktif mengambil bahagian dalam aktiviti-aktiviti yang dianjurkan di dalam Skim Keusahawanan MC, pelan pembangunan keupayaan integratif Kolej, yang menyediakan mereka untuk berdaya saing dalam pasaran buruh yang menuntut.

Sambung belajar

Graduan program, mengikut undang-undang Yunani, adalah pemegang ijazah universiti yang diiktiraf, bersamaan dengan yang diberikan oleh Institusi Pendidikan Tinggi Negeri Greek. Jika mereka menginginkannya, mereka boleh mendapat ijazah yang diiktiraf oleh pihak berkuasa Yunani. Klik di sini untuk maklumat lanjut mengenai prosedur pengiktirafan tahap.

Badan-badan profesional yang bertanggungjawab mengiktiraf tahap dan mendapatkan status pengamal di UK adalah BPS (Persatuan Psikologi Inggeris) dan HCPC (Majlis Profesional Penjagaan Kesihatan). Setelah menamatkan kursus, graduan - melalui aplikasi individu - boleh menjadi ahli BPS dan mendapat GBC (Basis Siswa untuk Pengacara) bersama dengan kemungkinan perkembangan menjadi Psikolog Chartered. Meneruskan pengajian mereka di peringkat pasca siswazah dan / atau doktor, dan dengan mendapat pengalaman klinikal yang diawasi, para siswazah boleh mendaftar dengan HCPC.

Selepas berjaya menamatkan program ini, siswazah boleh melanjutkan pengajian ke ijazah Sarjana di Kolej Mediterranean atau di universiti di luar negara. Sebagai alternatif, mereka boleh mendapatkan pekerjaan. Pemegang BSc (Kepujian) boleh menghadiri program Sarjana berikut yang ditawarkan oleh Kolej Mediterranean:

 • Psikoterapi Kelakuan Kognitif Dewasa MSc
 • Kaunseling Integratif MSc dan Psikoterapi
 • MA Pendidikan: Keperluan Pendidikan Khas
 • MA Pendidikan: Kepimpinan dan Pengurusan

Sebagai alternatif, mereka boleh mengkhususkan diri dalam bidang-bidang tertentu dengan menghadiri kursus CPD yang terakreditasi yang dipilih oleh Studi Profesional Mediterranean:

 • Diagnosis Klinikal
 • Latihan
 • Kemahiran Kaunseling: Teori
 • Kaunseling Perhubungan
 • Kaunseling Kerjaya
 • Keperluan Pendidikan Khas

Lulusan psikologi boleh mendapatkan pekerjaan di:

 • Pelbagai pengaturan kaunseling, seperti pusat kesihatan mental, stesen kaunseling, unit sokongan masyarakat, unit kebajikan sosial
 • Sekolah
 • Hospital dan klinik
 • Pemulihan
 • Jabatan Pengurusan Sumber Manusia
 • Perniagaan
 • Pusat penyelidikan
 • Pusat pendidikan khas dan sekolah khas
 • NGO kemanusiaan dan pembangunan

dan sebagai psikologi atau kaunselor swasta (bekerja sendiri).

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Being the first private College to be founded in Greece back in 1977, the Mediterranean College prides for its pioneering initiatives that have shaped private, higher education in Greece.

Being the first private College to be founded in Greece back in 1977, the Mediterranean College prides for its pioneering initiatives that have shaped private, higher education in Greece. Baca Ringkas
Thessaloniki , Athens + 1 Lagi Kurang