Psikologi BSc

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan kursus

Tingkah laku manusia - termasuk memori, hubungan sosial dan pembangunan anak - menggunakan kemudahan pengimbasan dan ujian pakar kami. Psikologi telah menjadi bidang pengajian utama di Hull sejak tahun 1928. Ijazah yang diiktiraf ini akan memberi anda asas yang kukuh dalam bidang teras sains psikologi - sambil memberikan anda pilihan untuk mempelajari topik yang menarik minat anda dalam kedalaman yang lebih tinggi.

Kemudahan canggih kami termasuk mesin elektroensefalografi (EEG) untuk mengukur aktiviti di dalam otak dan makmal stimulasi otak yang dilengkapi dengan baik. Pautan unik antara Psikologi BSc dan doktor kami dalam Psikologi Klinikal menawarkan anda landasan yang cepat untuk mendapatkan kualifikasi sementara membayar yuran doktor anda - dan menerima gaji dari NHS.

Bagaimana anda akan belajar

Sepanjang Ijazah anda, anda dijangka akan belajar untuk 1,200 jam setahun. Itu berdasarkan 200 jam setiap 20 modul kredit. Dan ia termasuk jam berjadual, masa yang dibelanjakan untuk penempatan dan kajian bebas. Bagaimana masa ini dibahagikan antara setiap ini berbeza-beza setiap tahun dan bergantung pada kursus dan modul yang anda pelajari.

6 sebab untuk belajar Psikologi di Hull

 1. 96% peringkat kebolehpasaran siswazah *
 2. Pautan ke Doktor Psikologi Klinikal yang dibiayai
 3. Diakreditasi oleh Persatuan Psikologi British
 4. Pilih untuk belajar di universiti Eropah †
 5. Memotong peralatan pengimbasan otak
 6. Belajar di bawah pakar dalam persekitaran yang menyokong

mental health, wellness, psychologyWokandapix / Pixabay

Terokai lawatan maya

https://www.revolutionviewing.co.uk/foxtrot/university-of-hull/842-virtual-campus/360/pool/v6a/index.html?360=2065

* Peratusan pelajar dari kawasan subjek ini dalam kerja atau kajian lanjut dalam masa enam bulan menamatkan pengajian: lepasan ijazah pertama sepenuh masa UK domicile; Destinasi Lepasan dari tinjauan Pendidikan Tinggi untuk tahun akademik 2016/17, yang diterbitkan oleh HESA 2018

† Anda akan mempunyai peluang untuk menghabiskan semester di luar negara di salah satu Universiti Rakan Eropah yang dipilih kami. Senarai itu kini termasuk universiti di Belanda, Jerman, Norway, Itali, Hungary dan Malta

Prospek masa depan anda

 • Psikologi klinikal
 • Ahli psikologi forensik
 • Ahli psikologi pekerjaan
 • Ahli neuropsychologi
 • Kaunselor
 • Ahli psikologi sukan

Apabila anda lulus dengan ijazah dalam bidang psikologi, anda akan membangunkan kemahiran dan pengetahuan untuk kerjaya dalam pelbagai bidang. Sebagai saintis, kemahiran analisis dan masalah - bersama dengan pengalaman dalam penyelidikan, kemahiran pengurusan dan maklumat pengurusan - akan dinilai oleh pelbagai majikan.

Syarat kemasukan

Penduduk UK

Mata boleh dari mana-mana kelayakan pada tarif UCAS tetapi mesti termasuk sekurang-kurangnya 80 mata dari

 • Tahap A
 • Diploma Anak Diploma, Diploma atau Diploma Lanjutan BTEC
 • OCR Cambridge Introductory Technical Diploma, Diploma atau Extended Diploma
 • Diploma CACHE atau Diploma Lanjutan
 • Sijil Meninggalkan Ireland
 • Peminat Scotland
 • Diploma Lanjutan Welsh Baccalaureate
 • atau gabungan kelayakan Tahap 3 yang bersesuaian

Pemohon juga harus mempunyai

 • Matematik GCSE pada Gred 4 atau C atau ke atas

Kelayakan alternatif

 • Diploma IB: 30 mata dengan 5 dalam Matematik Tahap Standard
 • Akses kepada Diploma HE: Lulus dengan 45 kredit pada merit

Pelajar antarabangsa

Sekiranya anda memerlukan visa pelajar Tier 4 untuk belajar atau jika bahasa pertama anda bukan bahasa Inggeris, anda dikehendaki untuk memberikan bukti yang dapat diterima ke atas tahap kemahiran berbahasa Inggeris anda.

Kursus ini memerlukan IELTS 6.0 secara keseluruhan, dengan tidak kurang daripada 5.5 dalam setiap kemahiran.

Sekiranya bahasa Inggeris anda tidak mencapai standard yang diperlukan oleh Universiti untuk program ini, anda mungkin berminat dengan salah satu kursus bahasa Inggeris kami.

Jika anda ingin maklumat lanjut mengenai program ini dari University of Hull sila isi borang ini dan baca dasar privasi kami.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Hull has been changing the way people think for 90 years. Our motto, Lampada Ferens, translates as ‘carrying the light of learning’, and over the years, we’ve shared that light with ... Baca lebih lanjut

The University of Hull has been changing the way people think for 90 years. Our motto, Lampada Ferens, translates as ‘carrying the light of learning’, and over the years, we’ve shared that light with thousands of people from across the world. Baca Ringkas