Psikologi BSc (Kepujian)

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Kursus Psikologi BSc (Hons) menawarkan pengetahuan teoritis dan penerapan psikologi praktikal kepada masalah dunia sebenar. Pelajar akan belajar tentang minda dan tingkah laku, membolehkan mereka memahami cara orang bertindak, bertindak balas dan berinteraksi. Mereka akan mempertimbangkan peranan otak dan sistem saraf atas tingkah laku, persepsi, mood, dan ingatan. Tujuan keseluruhan program ini adalah untuk:

  • Menyediakan persekitaran pembelajaran yang merangsang dan menyokong yang memberi peluang untuk membangunkan potensi;
  • Menyediakan kurikulum terkini dalam psikologi yang menekankan perkembangan kemahiran dan pengetahuan yang berkaitan dengan aspek saintifik dan empirikal disiplin;
  • Menyediakan pilihan dan fleksibiliti dalam kurikulum sambil mengekalkan aspek teras sukatan pelajaran yang diperlukan untuk mendapatkan pengiktirafan Masyarakat Psikologi Inggeris;
  • Mengembangkan pembangunan kemahiran utama yang akan memudahkan latihan akademik dan vokasional serta pekerjaan seterusnya;
  • Sediakan peluang kepada pelajar untuk terlibat dalam penyelidikan, dengan kerjasama fakulti psikologi penyelidikan yang aktif, dan dengan itu belajar secara langsung mengenai kaedah saintifik.

Program ini juga termasuk modul pilihan khusus yang memberi peluang kepada pelajar untuk menumpukan perhatian kepada bidang pengajian tertentu dalam bidang Psikologi:

Modul Psikologi Forensik boleh menyokong para pelajar pada awalnya untuk membangunkan pertimbangan teori dan praktikal yang boleh membantu untuk karier masa depan dalam psikologi Forensik.

Sukan

Selain itu, salah satu ciri yang paling unik dari program ini ialah modul Penempatan Psikologi yang memberi peluang kepada para pelajar untuk mengalami penggunaan psikologi dalam suasana yang relevan dengan tahap mereka.

Akreditasi BPS

Persatuan Psikologi British (BPS) melawat kursus setiap lima tahun untuk mengkaji semula dan menentukan akreditasi dari badan profesional. Lawatan 2016 kami amat berjaya dan memperoleh akreditasi untuk kursus Psikologi untuk semua graduan kami menyelesaikan kursus dengan ijazah kelas kedua atau lebih baik. Mereka memuji kursus di tujuh bidang peruntukan. Yang pertama adalah bahawa kakitangan Psikologi menyediakan persekitaran pembelajaran yang menyokong dan memupuk untuk pelajar. Selain itu, BPS memuji bahawa program itu menggabungkan pelbagai peluang penyelidikan dan penempatan menarik untuk pelajar, membolehkan mereka mengalami pelbagai penyelidikan dan praktik psikologi dunia sebenar. Mereka juga menyatakan bahawa pekerjaan dan celik psikologi tertanam dengan teliti dan berkesan merentasi program.

Oleh itu, UCLan Cyprus adalah Universiti pertama di Cyprus yang menyediakan kursus Psikologi yang diiktiraf oleh BPS.

Pilihan Kerjaya

Mempelajari psikologi menyediakan anda dengan pelbagai kemahiran yang merangkumi kedua-dua seni dan sains. Oleh itu, ini membuka peluang dengan pelbagai majikan. Selain daripada peranan profesional (Chartered) yang disediakan untuk graduan untuk maju, terdapat pelbagai kerjaya siswazah termasuk peranan dalam pengurusan projek, analisis data, sumber manusia, pihak berkuasa tempatan, dan penguatkuasaan undang-undang. Pelajar lain menjalankan latihan selanjutnya dan mempertimbangkan kerjaya dalam undang-undang, mengajar, Perkhidmatan Percubaan, terapi pertuturan, kerja sosial, atau peranan kesihatan yang lain.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Central Lancashire, Cyprus (UCLan Cyprus), has been established since 2012, in Larnaka. It is located in Pyla, Larnaka, and it is now in its seventh year of operation.

The University of Central Lancashire, Cyprus (UCLan Cyprus), has been established since 2012, in Larnaka. It is located in Pyla, Larnaka, and it is now in its seventh year of operation. Baca Ringkas