Projek Global dan Pengurusan Perubahan BBA

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Adakah anda ingin mengubah dunia dan adakah anda mencari cabaran antarabangsa? Adakah pembangunan mampan, hak asasi manusia, kesihatan global, tanggungjawab sosial, peningkatan yang membahagikan antara kaya dan miskin, pemanasan global, masyarakat sivil dan advokasi untuk tema minoriti yang anda sayangi? Adakah anda ingin menyumbang secara peribadi dan profesional ke dunia yang lebih baik? Dalam program pengajian bahasa Inggeris selama empat tahun, kami mengajar anda bagaimana anda boleh membuat perbezaan.

Kami menggabungkan teori dan amalan, pengurusan projek, perniagaan dan penyelidikan dengan isu-isu global. Program ini terdiri daripada kursus, projek sebenar dengan syarikat dari tahun pertama dan seterusnya, internship antarabangsa dan kaunseling kerjaya profesional. Pada akhirnya, anda akan tahu bagaimana untuk mengetuai pasukan projek dan bagaimana untuk meletakkan idea-idea inovatif ke dalam amalan. Anda akan menjadi pembuat perubahan, menyedari kekuatan dan cita-cita anda sendiri, dapat mewujudkan nilai mampan untuk masyarakat. Projek Global dan Pengurusan Perubahan adalah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (BBA) yang ditawarkan oleh Kolej Kepujian Windesheim.

Kerjaya anda

Selepas menamatkan pengajian, anda boleh memulakan kerjaya sebagai contoh sebagai:
- Pengurus projek / penasihat di NGO antarabangsa seperti Palang Merah dan Doktor tanpa sempadan
- Pengurus projek dalam pakaian tanpa hamba atau industri makanan
- Pengurus projek untuk perniagaan yang bertujuan memperkenalkan pengeluaran mampan
- Pengurus / penasihat projek dengan kerajaan atau institusi politik
- Penasihat komunikasi mengenai gaya hidup sihat dengan syarikat insurans
- Pengurus projek mengurangkan sisa makanan di bandar-bandar atau pada peristiwa-peristiwa popular yang besar
- Penasihat dengan pemaju tempatan untuk mempromosikan makanan tidak sempurna yang ditolak oleh kedai runcit yang besar
- Penasihat meningkatkan komunikasi pada hasil saintifik mengenai Pemanasan Global (IPCC)
- Penasihat meningkatkan Kemapanan Korporat seperti Coca-Cola dengan Coca-Cola Green
- Penasihat Tanggungjawab Sosial Korporat dengan TOMS Shoes
- Usahawan sosial

Juga, banyak pelajar meneruskan program Sarjana di salah satu universiti Belanda atau universiti antarabangsa lain, contohnya:

- Universiti Bangsa-bangsa Bersatu - Merit (Maastricht)
- Sarjana Pertanian Organik - Universiti Wageningen
- Sarjana Kebudayaan, Hubungan dan Diplomasi Kebudayaan - Ahli Goldsmiths, University of London
- Sarjana Kesihatan Global - Universiti Copenhagen


Kurikulum kami

Pada tahun pertama kami meletakkan asas untuk profesion masa depan anda sebagai Pengurus Projek. Anda akan segera memulakan kerja dengan projek sebenar dengan pelanggan sebenar. Dalam masa beberapa minggu, anda akan mempunyai imej yang tepat untuk bekerja sebagai pengurus projek: apa yang diperlukan dan kemahiran yang anda perlukan untuk berkembang dalam tempoh empat tahun akan datang untuk berjaya.


Pada tahun 2, kami akan mengambil kemahiran pengurusan projek anda ke tahap profesional, dengan kursus seperti Pengurusan Projek Lanjutan, Pasukan Projek & Kepimpinan, Penulisan Geran dan Pembentangan & Pitching. Begitu juga dengan kemahiran penyelidikan anda. Di samping itu, terdapat lebih banyak perhatian kepada Orang, Planet & Kemakmuran, dengan kursus seperti Pemasaran Sosial, Ekonomi untuk pembangunan, Cabaran Global dan Strategi Perniagaan Global.

Anda memulakan tahun tiga dengan projek-projek Pengurusan kecil di dunia global. Ini kecil adalah gabungan amalan dan teori. Dua hari seminggu dibelanjakan untuk bekerja di sebuah projek di sebuah organisasi (pelanggan), sama ada di Belanda atau di luar negara. Tiga hari yang lain dikhususkan untuk latihan intensif, bengkel dan kelas induk dari pakar-pakar dari bidang kerja, dalam pengurusan projek dan penyelidikan. Separuh kedua tahun ketiga didedikasikan untuk bidang pilihan anda: salah satu topik Matlamat Pembangunan Mampan Pertubuhan Bangsa-Bangsa: seperti kemiskinan, kelaparan, kesihatan, pendidikan, kesetaraan gender, air dan sanitasi, tenaga bersih, kerja yang baik dan ekonomi pertumbuhan, inovasi dan infrastruktur, mengurangkan ketidaksamaan, bandar yang mampan, penggunaan yang bertanggungjawab, tindakan iklim, kehidupan di bawah air dan di darat, keamanan dan keadilan dan perkongsian.

Anda memulakan tahun keempat dengan bidang pilihan Projek Pengurusan kedua. Selepas itu, anda akan melakukan latihan magang anda. Latihan sepuluh minggu ini perlu melibatkan penyelidikan, laporan penyelidikan dan hasil penyelidikan itu perlu menyumbang kepada pembangunan bidang kerja. Anda belajar di Kolej Kepujian, jadi kami mempunyai harapan yang tinggi terhadap anda. Dan berdasarkan maklum balas dari bidang kerja, pelajar kami melakukan pekerjaan yang sangat baik.

Akhir agung

Program ini berakhir dengan Capstone yang dipanggil . Capstone adalah kursus akhir di mana semua objektif pembelajaran utama program WHC terikat bersama. Semasa Capstone, anda menunjukkan bahawa anda telah mencapai semua kecekapan yang ditetapkan oleh WHC. Oleh itu, anda perlu membuktikan menjadi kompeten untuk pengurusan projek dalam bidang profesional pilihan anda dan menjadi navigator kerjaya bebas. Sebagai contoh, anda perlu menyusun dan merenungkan portfolio anda (badan kerja sebagai pelajar WHC) Anda juga akan menulis karangan bertulis berdasarkan tesis anda, dan mengemukakan tiga artikel akademik, dua yang berkaitan dengan pengurusan projek dan satu dengan pengkhususan anda. Menggunakan esei, anda kemudian merumuskan tiga cadangan dan mempertahankannya sebelum panel profesional, yang terdiri daripada tiga orang profesional dari bidang kerja dan dua pemeriksa WHC.


Bidang Pengurusan Projek

Pengurus projek sentiasa beroperasi dalam bidang tertentu. Di kolej ini, anda mempunyai kebebasan untuk memilih dua bidang Pengurusan Projek pada tahun 3 dan 4. Ini membolehkan anda meneruskan minat peribadi anda semasa membangun profil profesional khusus pada masa yang sama. Bidang ini mempunyai komponen yang sama, kerana ia merupakan gabungan penyelidikan, inovasi, etika perniagaan dan Cabaran Global, diterapkan pada bidang tertentu: salah satu topik tujuan pembangunan lestari PBB.

Syarat kemasukan

  • diploma yang serupa dengan havo Belanda atau diploma vwo dengan lulus dalam bahasa Inggeris dan matematik
  • Penguasaan Bahasa Inggeris di Cambridge B2, IELTS 6.5, TOEFL internet 90, kertas 575

Prosedur pemilihan

- Daftar melalui www.studielink.nl sebelum 15 Mei
- Anda akan menerima e-mel automatik untuk Ujian Pencocokan Pelajar / Program, meminta anda untuk:
- Jawab soalan umum mengenai keadaan peribadi anda dan persekitaran belajar
- Tuliskan kenyataan motivasi
- Tulis esei peribadi
- Hantar salinan transkrip akademik anda dalam bahasa ibunda anda dan terjemahan rasmi ke bahasa Inggeris
- Hantar salinan ID anda
- Temu bual pilihan peribadi (secara peribadi atau melalui Skype)
- Program BBA hanya memilih 80 orang pelajar setiap tahun dan kami bekerja pada asas pertama yang pertama berkhidmat.


Beasiswa

Malangnya, Windesheim tidak memberikan biasiswa, tetapi yuran pengajian kami sangat berpatutan.


Lihat butiran lanjut di laman web kami www.windesheim.com

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Windesheim is the number 2 broad-based University of Applied Sciences in the Netherlands; we are highly ranked by both students and experts and highly reputed for our personal approach and close colla ... Baca lebih lanjut

Windesheim is the number 2 broad-based University of Applied Sciences in the Netherlands; we are highly ranked by both students and experts and highly reputed for our personal approach and close collaboration with the work field. Our English taught programmes focus on business: we have a high quality International Business Progamme, and a unique programme focussed on sustainable business. Baca Ringkas