Maklumat Umum Terapi Muzik

Program terapi muzik telah ditubuhkan pada tahun 1980. Ini adalah satu-satunya program terapi muzik di negeri Oklahoma. Pelajar boleh mengejar sama ada Sarjana Muda Muzik dalam Terapi Muzik atau Persamaan / Pendaftaran dalam Terapi Muzik di SWOSU, kedua-duanya akan memenuhi kelayakan yang diperlukan untuk mengambil Peperiksaan Sijil Kebangsaan untuk Jurupulih Muzik untuk kelayakan Lembaga Terapi Muzik-Certified (MT-BC).

Untuk melengkapkan Sarjana Muda Muzik dalam Terapi Muzik, murid baru dan pemindahan dengan keyboard / suara atau penekanan instrumental mesti memenuhi keperluan ijazah dalam Pendidikan Umum, muzik asas, dan kurikulum teras terapi muzik.

Persamaan / Pendaftaran dalam Terapi Muzik menyediakan mereka yang memegang ijazah Sarjana Muda dalam (terutamanya) Pendidikan Muzik peluang untuk memenuhi keperluan kompetensi terapi muzik Persatuan Terapi Muzik Amerika.

Pengijazahan hanya akan diberikan kepada pelajar yang menyelesaikan kursus kursus yang diperlukan dan lebih kurang 1040 jam latihan, yang menjadikan mereka layak untuk Peperiksaan Pensijilan Lembaga untuk Ahli Muzik. MT-BC adalah terapi muzik terapi utama yang diiktiraf di US Secara statistik, graduan SWOSU yang mengambil Peperiksaan Pensijilan Lembaga mempunyai kadar lulus 100% selama beberapa tahun yang lalu!

Kemasukan

Packet Admission SWOSU boleh didapati dalam talian.

Pelajar yang memohon untuk terapi muzik, sebagai tambahan, mungkin layak mendapat Biasiswa Prestasi Muzik, yang ditentukan oleh uji bakat. Hubungi Pejabat Muzik di 580.774.3708 untuk tarikh uji bakat.

Sila hantar borang permohonan bahan untuk dihantar kepada anda. Anda juga boleh menghubungi Pengarah Terapi Muzik, ChihChen Sophia Lee, Ph.D., MT-BC , untuk kebimbangan berkaitan dengan program terapi muzik SWOSU. Sila berikan masa yang cukup untuk permohonan anda diterima pada 1 Mac setiap tahun untuk pertimbangan apa-apa biasiswa.

Pelajar / Peluang Pekerjaan

SCHOLARSHIPS

INTERNSHIPS

PELUANG PEKERJAAN

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 6 lagi program yang ditawarkan oleh Southwestern Oklahoma State University »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2020
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2020
Tarikh tutup permohonan

Sep 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date