Baca keterangan rasmi

Program Bachelor dalam Komunikasi Perniagaan Antarabangsa, sebahagian daripada Komunikasi dan Pengajian Maklumat Sarjana Muda, adalah program mengajar bahasa Inggeris yang mencabar di mana anda menggabungkan kajian proses komunikasi dalam organisasi (antarabangsa) dengan kajian bahasa asing (bahasa Inggeris, bahasa Perancis, Jerman, atau Sepanyol).

Program BA IBC di Radboud University menawarkan gabungan kajian komunikasi dan kursus bahasa asing yang berorientasikan perniagaan. Program ini dicirikan oleh tumpuan yang kuat terhadap komunikasi interkultur dan pelbagai bahasa. Dalam kursus-kursus anda, anda akan mendapat komunikasi (intercultural) komunikasi, komunikasi pemasaran dan pengurusan, untuk menyediakan anda untuk kerjaya (komunikasi) di dunia perniagaan antarabangsa.

Program bahasa asing kami

Sarjana Muda Nijmegen dalam Komunikasi Perniagaan Antarabangsa memberikan anda peluang unik dan menarik untuk mempelajari komunikasi dan organisasi dengan kombinasi bahasa asing. Dalam kursus bahasa asing yang praktikal, anda akan mengembangkan kecekapan komunikasi perniagaan anda dalam salah satu daripada empat bahasa asing dan memperoleh pemahaman yang mendalam mengenai budaya negara-negara di mana bahasa itu digunakan.

Kursus bahasa asing kami adalah berasaskan kandungan, yang bermaksud anda akan bekerja pada projek realistik yang berkaitan dengan soalan dan isu dalam komunikasi antarabangsa (perniagaan), seperti menganjurkan promosi untuk pameran perdagangan antarabangsa, menjelajahi pasaran asing untuk produk, merekabentuk kempen pengiklanan dalam bahasa asing atau membangunkan rancangan komunikasi untuk syarikat permulaan asing.

Bahasa Inggeris, Jerman, Perancis atau Sepanyol?

Dalam program Komunikasi Perniagaan Ijazah Sarjana Muda, anda dikehendaki memilih satu bahasa asing dari bahasa yang tersedia dalam program ini: Bahasa Inggeris, Perancis, Jerman atau Sepanyol. Dalam semua kursus bahasa asing, bahasa pengajaran akan menjadi bahasa asing, kecuali kursus bahasa Sepanyol pertama.

Memandangkan kini menjadi biasa bagi lulusan untuk menunjukkan tahap bahasa Inggeris yang tinggi, mempunyai bahasa asing tambahan akan memberi anda daya saing dalam dunia perniagaan yang semakin banyak bahasa. Jika anda cukup mahir dalam Bahasa Inggeris sudah pada permulaan Sarjana Muda anda, anda mungkin mempertimbangkan untuk memilih bahasa selain Bahasa Inggeris untuk bahasa asing anda. Oleh itu, kami mencabar anda untuk memperluaskan wawasan bahasa anda dengan memilih Perancis, Jerman atau Sepanyol.

Kenapa belajar di Radboud University

 • Radboud University telah dipilih sebagai universiti tradisional terbaik di dalam Panduan Universiti Kelemahan 2017
 • Anda menggabungkan kajian komunikasi antarabangsa (perniagaan) dengan kajian bahasa asing (Bahasa Inggeris, Perancis, Jerman atau Sepanyol)
 • Belajar dalam Bahasa Inggeris akan menyediakan anda untuk kerjaya di dunia perniagaan antarabangsa
 • Teori dan praktik berjalan dalam program kami
 • Ajaran kumpulan kecil dalam seminar dan tutorial
 • Komunikasi tidak formal di kalangan pelajar dan kakitangan baik secara sosial dan akademik
 • Satu semester di luar negara adalah sebahagian daripada program ijazah kami
 • Pilih dari pelbagai program kecil yang mencabar (contohnya kajian China; kewartawanan; media baru)
 • Persediaan berkesan untuk pasaran buruh

Belajar di luar negara

Adakah anda berminat untuk meluaskan horizon anda? Radboud University menawarkan peluang menarik untuk anda belajar atau melakukan internship di luar negara sebagai sebahagian daripada program Sarjana Muda anda. Meluangkan masa di luar negara semasa pengajian anda adalah cara terbaik untuk mengembangkan diri anda, mempunyai pengalaman baru yang menarik, dan memperoleh kelebihan bersaing dengan majikan masa depan. Pengalaman antarabangsa boleh menjadi sangat berharga dalam banyak cara, dan kami menggalakkan semua pelajar kami melihat kemungkinan yang ada untuk pergi ke luar negara.

Prospek kerjaya

Oleh kerana komunikasi yang efektif adalah sangat penting bagi organisasi, para lulusan IBC mencari pekerjaan dalam pelbagai organisasi organisasi awam dan swasta, kebangsaan dan antarabangsa (keuntungan dan bukan keuntungan), dalam pelbagai kerjaya, seperti pegawai maklumat, (global) pengurus komunikasi korporat, pengurus komunikasi pemasaran, penulis iklan, penterjemah, jurulatih atau perunding komunikasi.

Keperluan kemasukan

Sekiranya anda telah menyelesaikan atau akan melengkapkan program pengajian di luar negara, maka diploma anda akan dinilai secara individu untuk menentukan sama ada pendidikan terdahulu anda membolehkan kemasukan. Sekiranya diploma anda membenarkan kemasukan, maka anda boleh diterima secara langsung atau syarat-syarat tambahan yang mungkin dikenakan (seperti keperluan bahasa atau bukti pendidikan yang memadai dalam matematik).

Keperluan bahasa Inggeris

Oleh kerana bahasa pengajaran dalam program kami adalah Bahasa Inggeris, anda memerlukan penguasaan yang mencukupi dalam bahasa Inggeris. Keperluan ini dipenuhi apabila anda memperoleh:

 • Diploma VWO Belanda (atau diploma yang setara dengan Bahasa Inggeris dalam peperiksaan akhir)
 • diploma antarabangsa Baccalaureate;
 • Diploma Baccalaureate Eropah, dengan sekurang-kurangnya kursus Bahasa Inggeris 2 atau Bahasa 1;
 • diploma di mana bahasa Inggeris telah menjadi sebahagian daripada peperiksaan akhir dari negara-negara Eropah tertentu (periksa laman web kami untuk maklumat lanjut);
 • diploma yang bersamaan dengan atau lebih tinggi daripada tahap vwo Belanda dengan melengkapkan program pendidikan bahasa Inggeris di institusi di salah satu negara anggota EU / EEA, Australia, Kanada, New Zealand atau Amerika Syarikat.

Pelajar yang tidak memenuhi syarat bahasa di atas mesti memenuhi salah satu syarat minimum berikut:

 • skor TOEFL iBT sebanyak ≥80, kesemua empat subkumpulan ≥20;
 • skor keseluruhan Akademik IELTS ≥6.0, kesemua empat subkumpulan ≥6.0;
 • Cambridge Certificate of Advanced English (CAE) atau Certificate of Proficiency in English (CPE), dengan tanda C atau lebih tinggi;
 • skor ujian TOEIC ≥785 dan modul 'Speaking and Writing' dan 'Listening and Reading' berjaya diselesaikan.

Keperluan bahasa Inggeris tidak dikenakan kepada warganegara Australia, Kanada (kecuali Quebec), Ireland, New Zealand, UK, atau Amerika Syarikat.

Keperluan bahasa tambahan

Jika anda ingin mengambil bahasa Perancis, Sepanyol atau Jerman untuk pilihan bahasa asing anda dalam program BA, anda perlu mempunyai (setara) diploma Belanda VWO dengan Perancis, atau Jerman dalam program anda. Tiada syarat kemasukan untuk bahasa Sepanyol, kerana kursus bahasa Sepanyol bermula pada tahap sifar.

Pelajar yang tidak memenuhi syarat bahasa di atas mesti memenuhi syarat minimum berikut:

 • Sekiranya anda ingin mengambil bahasa Jerman: Goethe-Zertifikat pada tahap CEFR B2 atau TestDaF pada tahap CEFR B2-C1
 • Sekiranya anda ingin mengambil bahasa Perancis: Sijil DELF (junior) di peringkat CEFR A2

Ingin tahu lagi?

Program diajar dalam:
English

Lihat 12 lagi program yang ditawarkan oleh Radboud University »

Tarikh Akhir Kemaskini February 24, 2019
This course is Campus based
Start Date
Apr. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
2,083 EUR
€ 2,083 untuk EEA / € 8,342 untuk pelajar bukan EEA
Deadline
Apr. 1, 2019
1 April (non-EEA students) or 1 May (EEA students)
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Apr. 2019
Tarikh tutup permohonan
Apr. 1, 2019
1 April (non-EEA students) or 1 May (EEA students)

Apr. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Apr. 1, 2019
1 April (non-EEA students) or 1 May (EEA students)
End Date