Baca keterangan rasmi

Program Sarjana Muda dalam Kimia: sesuatu untuk anda?

Mempelajari Kimia di Radboud University melibatkan lebih daripada sekadar teori. Sekiranya anda berminat dengan sifat molekul dan bagaimana tindak balas mereka antara satu sama lain, Kimia adalah program untuk anda. Anda akan belajar memahami atau memperbaiki proses sedia ada dan untuk meramalkan tindak balas. Berbekalkan pengetahuan ini, anda boleh mencipta bahan dan bahan baru, atau membuat penyelesaian kepada pelbagai masalah.

Ahli kimia secara rutin membuat sumbangan penting kepada dunia yang berkekalan, mencari cara untuk menjana tenaga daripada cahaya matahari atau pergerakan, atau membangunkan ubat baru. Kimia juga sangat penting dalam kosmetik dan industri makanan.

Di Radboud University di Nijmegen, anda akan menerima landasan saintifik yang kukuh. Anda melakukan banyak praktikal, di mana anda boleh meletakkan teori yang telah anda pelajari dalam praktik dan di mana anda bekerja rapat dengan pelajar lain. Selain itu, anda akan menerima pengawasan yang sangat baik: semua pelajar tahun pertama mempunyai tutor dan penasihat pelajar yang boleh pergi dengan semua soalan anda.

Anda akan mempunyai hubungan peribadi dengan pensyarah anda, yang sangat mudah didekati. Anda akan belajar bersama-sama dengan pelajar-pelajar Sains Hayat Molekul dan Sains. Anda akan mempunyai akses kepada kemudahan penyelidikan yang unik: NMR (resonans magnetik nuklear), FEL (laser elektron bebas) dan HFML (Makmal Magnet Medan Tinggi).

Belajar di luar negara

Adakah anda berminat untuk meluaskan horizon anda? Radboud University menawarkan peluang menarik untuk anda belajar atau melakukan internship di luar negara sebagai sebahagian daripada program Sarjana Muda anda. Meluangkan masa di luar negara semasa pengajian anda adalah cara terbaik untuk mengembangkan diri anda, mempunyai pengalaman baru yang menarik, dan memperoleh kelebihan bersaing dengan majikan masa depan. Pengalaman antarabangsa boleh menjadi sangat berharga dalam banyak cara, dan kami menggalakkan semua pelajar kami melihat kemungkinan yang ada untuk pergi ke luar negara.

Prospek kerjaya

Terdapat kerjasama yang erat dengan syarikat-syarikat: ini membuka banyak peluang magang selama Master anda dan memberi anda rasa pasar kerja.

Dengan memilih kursus tertentu dalam Program Sarjana Muda anda, anda boleh meningkatkan kemungkinan anda untuk maju ke Program Sarjana lain di Radboud University .

Keperluan kemasukan

Sekiranya anda telah menyelesaikan atau akan melengkapkan program pengajian di luar negara, pendidikan terdahulu anda akan dinilai secara individu oleh Pegawai Kemasukan Fakulti Sains untuk menentukan sama ada tahap yang mencukupi. Sekiranya tahap itu mencukupi, maka anda boleh diterima secara langsung atau syarat tambahan yang mungkin dikenakan (seperti mengambil ujian Bahasa Inggeris atau Matematik). Untuk ujian Bahasa Inggeris yang diterima, sila lihat di bawah. Untuk ujian Matematik: kami menerima ujian Matematik B dari CCVX dan Boswell-Bèta. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai sama ada anda layak mendapat kemasukan, sila hantar e-mel ke admissions@science.ru.nl.

Sekiranya anda memperoleh diploma Jerman, satu dari UK atau Amerika Syarikat, Baccalaureate Antarabangsa atau Baccalaureate Eropah, sila muat turun keperluan kemasukan khusus diploma (pdf, 122 kB) untuk memeriksa sama ada anda boleh diterima secara langsung atau perlu mengambil ujian tambahan .

Keperluan bahasa

Semua pelajar antarabangsa sepatutnya mempunyai kecekapan yang mencukupi dalam bahasa Inggeris. Keperluan ini telah dipenuhi apabila pelajar memenuhi salah satu syarat berikut:

 • memperolehi diploma Belanda VWO;
 • memperoleh Zeugnis der Allgemeinen Hochschulreife dari Jerman , dan bahasa Inggeris mempunyai gred minimum 08 sebagai subjek tahun akhir (sama ada "geprüft" atau "ungeprüft)
 • memperoleh ijazah Baccalaureate Antarabangsa;
 • memperoleh ijazah Diploma Baccalaureate Eropah, di mana kursus Bahasa Inggeris 2 atau 1 telah diambil;
 • memperoleh GCE A-level dari AQA, Edexcel, OCR, WJEC atau CCEA di UK atau di luar UK
 • memperolehi Diploma Sekolah Tinggi Amerika di Amerika Syarikat atau di luar AS
 • memperoleh diploma di mana bahasa Inggeris telah menjadi sebahagian daripada peperiksaan akhir dari negara-negara Eropah (lihat laman web)
 • memperoleh diploma bersamaan atau lebih tinggi daripada tahap VWO Belanda dengan melengkapkan pendidikan di institusi di salah satu negara anggota EU / EEA, Australia, Kanada, New Zealand, atau Amerika Syarikat, di mana bahasa pengajaran adalah Bahasa Inggeris; anda adalah warganegara Australia, Kanada (kecuali Quebec), Ireland, New Zealand, UK, atau Amerika Syarikat.

Pelajar yang tidak memenuhi salah satu syarat di atas mesti memenuhi salah satu syarat berikut:

 • memperoleh sijil akademik IELTS dengan hasil sekurang-kurangnya 6.5 pada keseluruhan band dan skor sekurang-kurangnya 6.0 pada semua empat sub-band
 • memperolehi sijil TOEFL iBT dengan jumlah skor sekurang-kurangnya 90 dan skor sekurang-kurangnya 20 pada keempat bahagian;
 • memperoleh Sijil Bahasa Inggeris Lanjutan Cambridge dengan tanda sekurang-kurangnya C;
 • memperoleh Sijil Kemahiran Cambridge dalam Bahasa Inggeris dengan tanda sekurang-kurangnya C

Ingin tahu lagi?

Adakah anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang program ini dan Radboud University ? Sertai kami untuk Hari Terbuka Ijazah pada 30 Mac 2019! Untuk mengetahui lebih lanjut dan mendaftar untuk acara menarik ini, layari www.ru.nl/bachelors/openday.

Program diajar dalam:
English

Lihat 12 lagi program yang ditawarkan oleh Radboud University »

Tarikh Akhir Kemaskini February 24, 2019
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
2,083 EUR
€ 2,083 untuk EEA / € 11,471 untuk pelajar bukan EEA
Deadline
Apr. 1, 2019
1 April (non-EEA students) or 1 May (EEA students)
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan
Apr. 1, 2019
1 April (non-EEA students) or 1 May (EEA students)

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Apr. 1, 2019
1 April (non-EEA students) or 1 May (EEA students)
End Date