Program Sarjana Muda dalam bidang komunikasi perniagaan antarabangsa

Radboud University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Program Sarjana Muda dalam bidang komunikasi perniagaan antarabangsa

Radboud University

Program Sarjana Muda dalam Komunikasi Perniagaan Antarabangsa, Bahagian Komunikasi Sarjana Muda dan Pengajian Maklumat, adalah program diajar dalam bahasa Inggeris yang mencabar di mana anda menggabungkan kajian proses komunikasi dalam organisasi (antarabangsa) dengan kajian bahasa asing (Inggeris, Perancis, Jerman, atau Sepanyol).

Program BA IBC di Radboud University menawarkan gabungan kajian komunikasi dan kursus bahasa asing yang berorientasikan perniagaan. Program ini dicirikan oleh tumpuan yang kuat terhadap komunikasi interkultur dan pelbagai bahasa. Dalam kursus anda akan mendapatkan maklumat tentang (budaya) komunikasi, komunikasi pemasaran dan pengurusan, untuk menyediakan anda untuk (komunikasi) kerjaya dalam dunia perniagaan antarabangsa.

Program bahasa asing kita

Ijazah Sarjana Muda Nijmegen dalam Komunikasi Perniagaan Antarabangsa memberi anda peluang unik dan menarik untuk mempelajari komunikasi dan organisasi dengan kombinasi bahasa asing. Dalam kursus-kursus bahasa asing praktikal kami, anda akan membangunkan kecekapan komunikasi perniagaan anda di dalam salah satu daripada empat bahasa asing dan mendapat pemahaman yang mendalam tentang budaya negara-negara di mana bahasa dituturkan.

Kursus bahasa asing kami adalah kandungan berasaskan, yang bermakna anda akan bekerja pada projek-projek yang realistik berkaitan dengan soalan dan isu-isu antarabangsa (perniagaan) komunikasi, seperti mengadakan promosi untuk pameran perdagangan antarabangsa, meneroka pasaran luar negara bagi produk, mereka bentuk kempen pengiklanan dalam bahasa asing atau membangunkan satu pelan komunikasi untuk sebuah syarikat start-up asing.

Inggeris, Jerman, Perancis atau Sepanyol?

Dalam program Komunikasi Perniagaan Ijazah Sarjana Muda, anda dikehendaki memilih satu bahasa asing dari bahasa yang tersedia dalam program ini: Bahasa Inggeris, Perancis, Jerman atau Sepanyol. Dalam semua kursus bahasa asing, bahasa pengajaran akan menjadi bahasa asing, kecuali kursus Bahasa Sepanyol pertama.

Memandangkan kini menjadi biasa bagi graduan untuk menunjukkan tahap bahasa Inggeris yang tinggi, mempunyai bahasa asing tambahan akan memberi anda daya saing dalam dunia perniagaan yang semakin banyak bahasa. Jika anda cukup mahir dalam bahasa Inggeris sudah pada permulaan Ijazah Sarjana Muda anda, anda boleh mempertimbangkan untuk memilih bahasa selain bahasa Inggeris untuk bahasa asing anda. Oleh itu, kami mencabar anda untuk meluaskan pengalaman bahasa anda dengan memilih Perancis, Jerman atau Sepanyol.

Mengapa pengajian di Radboud University

 • Universiti Radboud telah dipilih sebagai universiti tradisional terbaik di dalam Panduan Universiti Kelemahan 2017
 • Anda menggabungkan kajian antarabangsa (perniagaan) komunikasi dengan kajian bahasa asing (Inggeris, Perancis, Jerman atau Sepanyol)
 • Belajar dalam bahasa Inggeris akan menyediakan anda untuk kerjaya dalam dunia perniagaan antarabangsa
 • Teori dan amalan seiring dalam program kami
 • Kumpulan pengajaran kecil di seminar dan tutorial
 • Komunikasi tidak rasmi di kalangan pelajar dan kakitangan kedua-dua dari segi sosial dan akademik
 • Semester A di luar negara adalah merupakan sebahagian daripada program ijazah kami
 • Pilih dari pelbagai program kecil yang mencabar (contohnya kajian China, kewartawanan, media baru)
 • Penyediaan berkesan untuk pasaran buruh

Kajian Luar Negara

Adakah anda berminat untuk meluaskan ufuk anda? Radboud University menawarkan anda peluang yang menarik untuk belajar atau melakukan latihan di luar negara sebagai sebahagian daripada program Ijazah Sarjana Muda anda. Menghabiskan masa di luar negara semasa pengajian anda adalah cara yang baik untuk membangunkan diri sendiri, mempunyai pengalaman yang baru yang menarik, dan mendapat kelebihan daya saing dengan bakal majikan. Pengalaman antarabangsa boleh berharga dalam pelbagai cara, dan kami menggalakkan semua pelajar-pelajar kita untuk melihat kemungkinan yang ada untuk pergi ke luar negara.

Peluang Kerjaya

Komunikasi yang berkesan adalah amat penting untuk organisasi, IBC graduan mendapat pekerjaan dalam pelbagai awam dan swasta, kebangsaan dan antarabangsa (keuntungan dan bukan keuntungan) organisasi, dalam pelbagai kerjaya, seperti pegawai maklumat, (global) Pengurus Komunikasi Korporat, Pengurus Komunikasi Pemasaran, penulis, penterjemah, jurulatih atau perunding komunikasi.

Syarat Kemasukan

Jika anda telah selesai, atau kira-kira untuk melengkapkan program pengajian di luar negara, maka diploma anda akan dinilai secara individu untuk menentukan sama ada pendidikan anda sebelum membenarkan kemasukan. Sekiranya diploma anda membenarkan kemasukan, maka anda boleh diterima secara langsung atau syarat-syarat tambahan yang mungkin dikenakan (seperti keperluan bahasa atau bukti pendidikan yang memadai dalam matematik).

Keperluan Bahasa Inggeris

Oleh kerana bahasa pengajaran dalam program kami adalah Bahasa Inggeris, anda memerlukan penguasaan yang mencukupi dalam bahasa Inggeris. Keperluan ini dipenuhi apabila anda memperoleh:

 • seorang Belanda VWO-diploma (atau diploma setaraf dengan bahasa Inggeris dalam peperiksaan akhir)
 • diploma Baccalaureate Antarabangsa;
 • Diploma Baccalaureate Eropah, dengan sekurang-kurangnya kursus Bahasa Inggeris 2 atau Bahasa 1;
 • Diploma di mana bahasa Inggeris telah menjadi sebahagian daripada peperiksaan akhir dari negara-negara Eropah tertentu (periksa laman web kami untuk mendapatkan maklumat lanjut);
 • Diploma yang setaraf dengan atau lebih tinggi daripada tahap vwo Belanda dengan melengkapkan program pendidikan bahasa Inggeris di institusi di salah satu negara anggota EU / EEA, Australia, Kanada, New Zealand atau Amerika Syarikat.

Pelajar yang tidak memenuhi syarat-syarat bahasa di atas mesti memenuhi salah satu syarat minimum berikut:

 • Skor TOEFL iBT sebanyak ≥80, kesemua empat mata pelajaran ≥20;
 • Skor keseluruhan Akademik IELTS ≥6.0, kesemua empat subkumpulan ≥6.0;
 • Sijil Cambridge Advanced English (CAE) atau Sijil Kemahiran dalam bahasa Inggeris (CPE), dengan tanda C atau lebih tinggi;
 • skor ujian TOEIC daripada ≥785 dan modul 'Bercakap dan menulis' dan 'mendengar dan membaca' selesai dengan jayanya.

Keperluan bahasa Inggeris tidak digunakan untuk warga Australia, Kanada (kecuali Quebec), Ireland, New Zealand, UK, atau Amerika Syarikat.

Keperluan bahasa tambahan

Jika anda ingin mengambil Perancis, Sepanyol atau Jerman untuk pilihan bahasa asing anda dalam program BA, anda perlu mempunyai (bersamaan) seorang Belanda VWO-diploma dengan Perancis, Sepanyol atau Jerman dalam program anda.

Pelajar yang tidak memenuhi syarat-syarat bahasa di atas mesti memenuhi keperluan minimum berikut:

 • Jika anda ingin mengambil Jerman: a Goethe-Zertifikat di CEFR tahap B2 atau TestDaF di peringkat CEFR B2-C1
 • Jika anda ingin mengambil Perancis: a DELF Sijil (junior) pada peringkat CEFR A2
This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini October 29, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Apr. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
2,083 EUR
€ 2,060 untuk EEA / € 7,273 untuk pelajar bukan EEA
Information
Deadline
Apr. 1, 2019
1 April (non-EEA students) or 1 May (EEA students)
Locations
Belanda - Nijmegen, Gelderland
Tarikh mula : Apr. 2019
Tarikh tutup permohonan Apr. 1, 2019
1 April (non-EEA students) or 1 May (EEA students)
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Apr. 2019
Belanda - Nijmegen, Gelderland
Tarikh tutup permohonan Apr. 1, 2019
1 April (non-EEA students) or 1 May (EEA students)
Tarikh akhir Permintaan Maklumat