Program Sarjana Muda Antarabangsa (IUP) dalam Ekonomi

Umum

Penerangan Program

Program Sarjana Muda Antarabangsa dalam Ekonomi memberi pemahaman mengenai makro dan teori ekonomi mikro untuk menyelesaikan masalah ekonomi. Di samping itu, program ini melengkapkan pelajar dengan pengetahuan khusus mengenai ekonomi pembangunan, ekonomi perniagaan, ekonomi monetari, ekonomi awam dan ekonomi antarabangsa.

Kurikulum IUP termasuk perkhidmatan komuniti, sebuah program yang dipegang oleh Universitas Gadjah Mada untuk membangunkan kemahiran kepimpinan dan menyumbang kepada masyarakat terutama yang berada di kawasan terbelakang. Khidmat masyarakat membantu pelajar mempertajam masalah pemecahan masalah dan kemahiran berkerjasama mereka.

Di samping menyediakan graduan yang bersedia memainkan peranan penting dalam pasaran global, IUP menetapkan keperluan untuk memperluaskan pendedahan akademik antarabangsa pelajar. Untuk mendapatkan Sarjana (Sarjana Muda), mereka dikehendaki mengalami sekurang-kurangnya salah satu Pendedahan Akademik antarabangsa, iaitu: program gelar berganda, program pertukaran pelajar, atau program akademik jangka pendek.

Kenapa Pilih FEB UGM?

FEB UGM adalah satu-satunya sekolah perniagaan yang memperoleh AACSB. Pendapatan AACSB bermaksud membuka rangkaian antarabangsa yang lebih luas di kalangan sekolah perniagaan terbaik di dunia.

FEB UGM mempunyai kira-kira 5,500 pelajar dan disokong oleh lebih 200 fakulti dan kakitangan profesional. Ia menawarkan program ijazah dari sarjana muda, sarjana hingga tahap kedoktoran.

Syarat Kemasukan

  1. Sekolah Menengah Atas (SMU) atau setaraf (Graduan 2019, 2018, 2017).
  2. Sijil kelulusan sekolah tinggi SAT / A-Level / Baccalaureate Antarabangsa atau sijil yang setaraf
  3. Kad Pengenalan (kad SIM / KTP / Pasport / Pelajar)
  4. Gambar berwarna dengan latar belakang putih
  5. Sijil anugerah (jika ada)

Prosedur Kemasukan

  1. Daftar untuk akaun aplikasi.
  2. Lengkapkan borang permohonan dalam talian dan muat naik dokumen yang diperlukan (Minimum 150 KB dan 200 KB maksimum).
  3. Bayar yuran permohonan yang tidak dikembalikan melalui Sistem Berbilang Pembayaran Bank Mandiri, BNI, BRI, BSM, atau BTN seperti yang diminta.
  4. Kad Kemasukan boleh dicetak pada hari seperti yang dinyatakan dalam akaun permohonan anda.

Hasil Pembelajaran Pelajar

Para graduan bersedia untuk meneroka isu-isu dan menjalankan analisis masalah dalam perniagaan dan ekonomi global sambil menekankan etika dan nilai-nilai tempatan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Considered one of the oldest universities in Indonesia, Universitas Gadjah Mada serves as a pillar of educational awakening in Indonesia and purports to be a defender and disseminator of Pancasila.

Considered one of the oldest universities in Indonesia, Universitas Gadjah Mada serves as a pillar of educational awakening in Indonesia and purports to be a defender and disseminator of Pancasila. Baca Ringkas

Akreditasi

AACSB Accredited