Program Ijazah Sarjana Muda dalam Bioinformatik

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Bioinformatik

Menghubungkan "Sains Hayat" - biologi, genetik, perubatan, farmasi dan sains pengkomputeran - dengan sains komputer, matematik dan statistik telah menjadikan bidang Bioinformatics sangat diperlukan. Penyelidik menganalisis, mentafsir, memvisualisasikan dan mensimulasikan data biologi menggunakan kaedah sains komputer dan matematik. Bioinformatik menyumbang dengan ketara untuk memahami proses biologi molekul organisma. Program ijazah Sarjana Muda Bioinformatik adalah program ijazah dua yang ditawarkan bersama dengan Universiti Bohemia Selatan (USB) di České Budějovice yang menawarkan kurikulum pendidikan berorientasikan dan berorientasikan masa hadapan yang dirancang untuk menyediakan graduan untuk pelbagai bidang pekerjaan yang inovatif, seperti penyelidikan farmaseutikal atau bioperubatan, genetik , bioteknologi, analisis data, pembangunan perisian dan banyak lagi.

Faedah Anda

 • Pendidikan pengetahuan asas yang luas
 • Ketahui kemahiran menyelesaikan masalah
 • Pendidikan disiplin
 • Fokus kepada penyelidikan dan aspek antarabangsa

Objektif Pendidikan

Bioinformatika adalah sains mentafsir, memvisualisasikan, dan meniru data biologi dengan menggunakan pendekatan metodologi dalam Sains Komputer dan Matematik untuk mendapatkan pemahaman tentang biologi molekul organisma.

Kepakaran dalam Bioinformatik membuka peluang kepada peluang dan aplikasi dalam bidang berikut:

 • Dalam biologi, untuk memahami fungsi sel
 • Dalam bidang perubatan, untuk membangunkan prosedur diagnostik dan pencegahan serta rawatan
 • Dalam genetik, mencari penyebab penyakit genetik dan mengkaji perkembangan evolusi manusia
 • Dalam farmasi, untuk membangunkan ubat baru

Program berorientasikan penyelidikan memberi tumpuan kepada topik semasa dan menyediakan pelajar dengan perhatian dan perkhidmatan sokongan individu. Pada awal program ini, pelajar membangunkan kemahiran menyelesaikan masalah, menumpukan kepada isu saintifik semasa, dan disusun secara individu ke dalam aktiviti akademik institut.

Peluang pekerjaan

Program ijazah akademik dalam Bioinformatika adalah serba boleh, berorientasikan masa depan, dan interdisipliner, mempersiapkan para siswa untuk berbagai profesi inovatif yang memerlukan kepakaran dan kemahiran dalam sains hayat dan IT. Graduan boleh mengejar kerjaya dalam industri farmaseutikal, bidang kimia, teknologi makanan, atau syarikat bioteknologi. Di samping itu, graduan boleh mengejar kerjaya di syarikat yang membuat perisian untuk digunakan dalam biologi, fizik, perubatan atau kimia.

Gelaran Lanjutan di JKU

Selepas melengkapkan ijazah sarjana, anda boleh meneruskan pendidikan anda dengan mengikuti ijazah lanjutan:

 • Program Ijazah Sarjana dalam Bioinformatik

Pelan Kajian yang Disyorkan

Sebagai sebahagian daripada program ijazah Sarjana Muda, pelajar dikehendaki menyelesaikan kursus sebanyak 180 kredit ECTS dalam bidang berikut:

Maklumat tambahan

Lengkapkan program di dua universiti:

Semester 1 - 2: USB Budweis

Semester 3 - 4: JKU Linz

Semester 5 - 6: JKU Linz / USB Budweis

Kursus Persediaan: Kursus ini telah direka khas untuk pelajar yang baru mendaftar dan meliputi kandungan pendidikan dari sekolah menengah tinggi dalam format yang dimampatkan. Kursus penyediaan akan membantu pelajar menyediakan kuliah dan kelas di peringkat universiti. Penyertaan tidak wajib.

Pelajar dalam program ini perlu mempunyai tahap kecekapan B2 dalam bahasa Inggeris.

Syarat Kemasukan

 • Kelayakan kemasukan pendidikan tinggi (seperti diploma "Matura" Austria)
 • Hubungi Pejabat Kemasukan untuk maklumat tambahan mengenai keperluan kemasukan.
Tarikh Akhir Kemaskini Jul 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Young, but oh so impressive. At just a little over 50 years old, the JKU has experienced quite a bit - and has a lot to offer: an outstanding selection of academic degree programs on one hand and on t ... Baca lebih lanjut

Young, but oh so impressive. At just a little over 50 years old, the JKU has experienced quite a bit - and has a lot to offer: an outstanding selection of academic degree programs on one hand and on the other, it is a place to be happy. Baca Ringkas
Linz , Ceske Budejovice + 1 Lagi Kurang