Program Ijazah Sarjana Muda Sains dan Kejuruteraan

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Menjadi ahli antarabangsa yang inovatif dalam sains dan teknologi

Adakah anda ingin belajar sains dan kejuruteraan di sebuah universiti dalam bahasa Inggeris? Adakah anda diilhamkan oleh kumpulan pengajian multikultural dan peluang untuk latihan penyelidikan?

Program Ijazah Antarabangsa dalam Sains dan Kejuruteraan, BSc (Tech), menawarkan semua ini! Ia adalah program sarjana disiplin yang memberikan anda landasan yang kukuh dalam beberapa bidang kejuruteraan teras dan keupayaan untuk mengikuti perkembangan teknologi pesat dan menggunakan kaedah saintifik.

Subjek utama yang terdapat dalam program ini ialah

 • Matematik
 • Fizik
 • Teknologi komunikasi dan maklumat
 • Kejuruteraan Elektrik

Kami menawarkan pengajaran berkualiti tinggi kepada pelajar dalam kumpulan kajian yang agak kecil dan multicultural di mana kerja berpasukan sangat disokong. Sebagai tambahan untuk menyediakan asas teori bunyi untuk kajian lanjut dalam bidang teknologi, program ini memberikan penekanan khusus terhadap kehebatan, keupayaan dan hubungan dengan industri.

Dengan kombinasi unik ini, pelajar kami bersedia untuk dunia penyelidikan dan industri antarabangsa. Graduan dengan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam bidang Teknologi layak melanjutkan pelajaran ke arah gelar sarjana di Tampere University tanpa perlu mendaftar semula. Terdapat banyak pilihan untuk memilih antara program Masters of Science (Tech) yang diajar oleh Tampere University .

et6jr

Maklumat mengenai kajian

 • Jenis: Ijazah Sarjana Muda dan Ijazah Sarjana
 • Sarjana yang diperolehi: Sarjana Muda Sains (Teknologi)
 • Tempoh dirancang: 3 tahun
 • Takat pengajian: 180 ECTS
 • Bandar: Tampere
 • Kampus: Kampus Hervanta
 • Yuran pengajian untuk warga bukan EU / EEA: 10000 €

Objektif kajian

Program Ijazah Antarabangsa dalam Sains dan Kejuruteraan, BSc (Tech), merupakan program lintas disiplin yang memberi anda landasan yang kukuh dalam beberapa bidang teras kejuruteraan. Subjek utama yang terdapat dalam program ini ialah Matematik, Fizik, Teknologi Maklumat dan Komunikasi, dan Kejuruteraan Elektrik. Program ini melengkapkan anda dengan kecekapan menggunakan kaedah saintifik dalam kajian lanjut, penyelidikan atau kehidupan kerja anda dan untuk mengikuti perkembangan dalam bidang kejuruteraan. Dengan belajar dalam kumpulan multikultural dengan pelajar dari seluruh dunia, anda juga akan memperoleh kemahiran bahasa, komunikasi dan kolaborasi yang kuat dan keupayaan untuk beroperasi dalam komuniti pelbagai disiplin dan antarabangsa. Selain menyediakan asas teori yang kukuh untuk kajian lanjut dalam bidang kejuruteraan, program ini memberikan penekanan khusus kepada antarabangsa, kebolehpasaran dan hubungan dengan industri. Dengan kombinasi unik ini, program ini menjadikan anda bersedia untuk dunia penyelidikan dan industri antarabangsa.

Apabila pertama kali dimasukkan ke Program Ijazah Antarabangsa dalam Sains dan Kejuruteraan, BSc (Tech), anda diberi hak untuk belajar ke arah Ijazah Sarjana Muda dan Ijazah Sarjana di Tampere University . Selepas melengkapkan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Teknologi, anda akan mempunyai pelbagai pilihan untuk memilih daripada program Sarjana yang ditawarkan dalam bahasa Inggeris di Tampere University .

Lebih banyak mengenai bahasa pengajaran

Program ini dijalankan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, yang bermaksud semua kursus, peperiksaan dan perkhidmatan pelajar disusun dalam bahasa Inggeris. Akibatnya, kemahiran dalam bahasa Inggeris yang ditulis dan bertutur adalah prasyarat mutlak.

Kajian semua pelajar antarabangsa dalam program Sarjana Muda termasuk kursus wajib dalam bahasa Finland. Kursus memberi anda pengetahuan yang baik tentang bahasa untuk situasi sehari-hari.

Bagi pelajar yang mempunyai kemahiran yang mencukupi di Finland, ia juga mungkin untuk memilih 20 kredit kecil dari kalangan kursus yang diajar di Finlandia.

Pengajian di peringkat Sarjana juga boleh diselesaikan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris.

Kandungan kajian

Kami menawarkan pelajar kami peluang untuk mengikuti pendidikan yang luas dan disiplin. Program Ijazah Antarabangsa dalam Sains dan Kejuruteraan, BSc (Tech), menyediakan pelajar dengan asas multidisiplin untuk meneruskan pengajian mereka dalam pengkhususan mereka yang dipilih.

Semasa tahun pertama pengajian Bacelor anda, anda akan menghadiri kursus pengenalan dan kursus asas dalam mata pelajaran utama yang penting kepada semua pelajar kejuruteraan tanpa mengira majoriti mereka. Ini termasuk matematik, fizik, kimia, pengurusan perindustrian, pengaturcaraan dan bahasa. Anda akan maju ke pengajian utama dan kecil pada tahun kedua dan ketiga. Anda akan memilih satu utama dan satu kecil daripada empat kemungkinan: Matematik, Fizik, Teknologi Maklumat dan Komunikasi, dan Kejuruteraan Elektrik. Salah satu mata pelajaran terpilih, sama ada major atau kecil anda, mestilah Matematik atau Fizik. Tahap subjek utama dan minor adalah sama mengenai kursus (30 jumlah keseluruhan), tetapi tesis Sarjana Muda (10 kr) ditulis dalam subjek utama anda. Sebagai tambahan kepada kedua-dua subjek ini, anda akan menyelesaikan modul subjek kecil yang boleh dipilih dengan bebas dari orang dewasa yang diajar bahasa Inggeris. Pelajar yang mempunyai kecekapan yang mencukupi dalam bahasa Finland juga boleh memilih orang yang diajar di Finlandia.

Kami komited untuk melabur dalam persekitaran pembelajaran baru dan inovatif dan menggalakkan penggunaan penyelesaian teknologi baru untuk terus membangunkan kualiti pengajaran dan pembelajaran. Program Ijazah Antarabangsa dalam Sains dan Kejuruteraan, BSc (Tech), menggunakan pelbagai kaedah pengajaran. Kursus sering terdiri daripada gabungan kuliah, seminar, kerja makmal, tutorial, kerja kumpulan, tugasan, kajian bebas dan peperiksaan. Pelajar di Tampere University bekerja secara bebas dan berkerjasama dengan rakan-rakan mereka. Selain mengembangkan kemahiran teoretikal dan analitik mereka, pelajar kami belajar untuk bekerja secara mandiri, mengambil tanggungjawab untuk belajar mereka, dan menjadi biasa berkomunikasi dan bekerja sebagai sebahagian daripada kumpulan multikultural.

Kelayakan anda untuk memohon kemasukan ke program Sarjana yang berbeza yang ditawarkan oleh Tampere University ditentukan berdasarkan mata pelajaran utama dan minor yang termasuk dalam ijazah Sarjana Muda anda.

tu9ò

Memilih bidang pengkhususan

Dalam program ijazah Sarjana Muda Sains dan Kejuruteraan, anda boleh memilih subjek utama anda di antara empat pilihan ini secara bebas mengikut kepentingan anda sendiri:

 • Matematik
 • Fizik
 • Teknologi komunikasi dan maklumat
 • Kejuruteraan Elektrik
Matematik

Matematik adalah alat penting dalam sains semulajadi, kejuruteraan, perubatan, kewangan dan sains sosial. Pengajian dalam bidang matematik di Tampere University memberikan asas yang kukuh dalam semua bidang utama matematik serta pemikiran analitis. Arahan diintegrasikan ke dalam penyelidikan, termasuk topik seperti analisis matematik dan teori sistem dengan aplikasi, logik umum dan penerapan dan data Big Data perlombongan.

Fizik

Fizik adalah salah satu disiplin saintifik yang paling asas yang bertujuan untuk memahami bahan-bahan dan undang-undang alam semesta. Aplikasi fizik boleh didapati di semua bidang teknologi dari nanoscience ke peranti perubatan dan penyelidikan atmosfera dan ruang angkasa. Di Tampere, kajian Bachelor dalam fizik menawarkan penyelaman yang mendalam kepada fizik klasik dan moden, termasuk kursus khusus, contohnya, nanofisika, mekanik kuantum, dan optik. Ini menyediakan anda dengan melompat ke arah pengajian MSc di Tampere University dengan pengkhususan dalam Fisika Komputasi, Fizik Aerosol, atau Optik dan Photonics.

Teknologi komunikasi dan maklumat

Teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) digunakan di mana-mana di dunia sekarang, dan masyarakat moden tidak boleh berfungsi tanpa ICT. Internet perkara, data besar, rangkaian mudah alih 5G dan pengkomputeran awan merupakan contoh topik penyelidikan ICT terkini di Tampere University . Modul kajian mengenai ICT menawarkan anda pengetahuan yang luas tentang teknologi di belakang topik ini, termasuk perisian, interaksi manusia-komputer, pemprosesan isyarat, dan teknologi komunikasi.

Kejuruteraan Elektrik

Masyarakat moden membina elektrik. Fenomena alam elektrik dan elektromagnetik digunakan dalam pelbagai cara, meliputi contohnya penjanaan, penghantaran, pengedaran dan penggunaan tenaga elektrik serta penginderaan, pemprosesan dan komunikasi maklumat. Trend ini akan berterusan dan mempercepatkan lagi, melalui peningkatan keperluan untuk digitalisasi dan kemapanan. Dalam modul kajian Kejuruteraan Elektrik, anda akan belajar bagaimana fenomena elektrik dan elektromagnetik asas boleh digunakan untuk menyelesaikan masalah kejuruteraan moden, seperti penjanaan kuasa solar dan angin, kenderaan elektrik, sistem perubatan dan penjagaan kesihatan pintar dan menghubungkan semua orang dan benda melalui komunikasi tanpa wayar. Modul kajian ini juga akan memberikan anda pengetahuan latar belakang yang hebat untuk kajian MSc di Tampere University dalam pelbagai cabang Kejuruteraan Elektrik.

Setelah melengkapkan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Teknologi, anda layak melanjutkan pengajian secara langsung di salah satu program Master of Tampere University dalam bahasa Inggeris. Subjek dan kursus yang dipelajari dalam ijazah Sarjana Muda menentukan program Sarjana yang anda layak untuk. Kajian dalam sekurang-kurangnya program-program berikut adalah mungkin:

 • Program Ijazah Sarjana dalam Kejuruteraan Automasi
 • Program Ijazah Sarjana dalam Sains Bioperubatan dan Kejuruteraan
 • Program Ijazah Sarjana dalam Kejuruteraan dan Pengurusan Industri
 • Program Ijazah Sarjana dalam Teknologi Maklumat
 • Program Ijazah Sarjana dalam Kejuruteraan Elektrik
 • Program Ijazah Sarjana dalam Sains dan Kejuruteraan Bahan
 • Program Ijazah Sarjana dalam Teknologi Photonics

Yuran tuisyen

Yuran tuisyen program adalah 10,000 euro setiap tahun akademik untuk pelajar bukan EU / EEA dengan sistem biasiswa untuk pelajar yang membayar yuran.

Struktur pengajian

Program Ijazah Antarabangsa dalam Sains dan Kejuruteraan, BSc (Tech), adalah program tiga tahun yang memerlukan 180 kredit.

Projek terakhir

Pelajar yang mengikuti Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Teknologi dijangka melengkapkan tesis Sarjana Muda pada tahun ketiga mereka. Tesis meneroka topik yang berkaitan dengan subjek utama anda. Tesis ini menunjukkan keupayaan anda untuk menggunakan pengetahuan dan kemahiran anda yang diperoleh dan menggunakan kaedah saintifik untuk memproses maklumat yang relevan. Tahap tesis Sarjana Muda, termasuk seminar tesis Sarjana Muda, adalah 10 kredit.

Peluang kerjaya

Pelajar yang melengkapkan Program Ijazah Antarabangsa dalam Sains dan Kejuruteraan, BSc (Tech), menerima ijazah Sarjana Muda dan pendidikan yang menyeluruh yang membuka pelbagai pilihan kerjaya. Dengan berhati-hati memilih kursus yang dikira ke ijazah Sarjana Muda anda untuk memenuhi program Sarjana pilihan anda, anda boleh menetapkan hala tuju untuk kerjaya masa depan anda. Graduan kami mempunyai peluang kerjaya, sebagai contoh, dalam penyelidikan dan pembangunan dalam industri dan penyelidikan dan pengajaran akademik.

Pengantarabangsaan

Kajian yang termasuk dalam program ijazah bahasa Inggeris di Tampere University bersifat antarabangsa, kerana kumpulan pelajar terdiri daripada pelajar dari seluruh dunia. Dalam program Ijazah Sarjana Muda Antarabangsa dalam Sains dan Kejuruteraan, BSc (Tech), diberi perhatian khusus untuk bekerja dalam kumpulan multikultural dan dalam suasana antarabangsa. Tampere University juga menawarkan banyak peluang lain untuk pengantarabangsaan, seperti tutor pelajar antarabangsa, pembelajaran bahasa tandem, dan projek Demola antarabangsa. Ia juga mungkin untuk pelajar menyelesaikan subjek kecil mereka di institusi lain semasa pertukaran pelajar. Di peringkat Sarjana, para pelajar dapat, misalnya, memilih untuk menulis tesis Master mereka di luar negeri.

Kerjasama dengan pihak lain

Sebagai tambahan kepada pengajian dalam program ijazah sendiri, para pelajar dapat memanfaatkan sepenuhnya pengajaran yang ditawarkan oleh komunitas pendidikan tinggi Tampere mulai dari bidang teknik hingga ke bidang kejuruan dalam berbagai bidang.

yruk

Kriteria kelayakan

Kelayakan am

Pemohon yang layak memegang sijil pendidikan menengah atas - peperiksaan matrikulasi Finland, Baccalaureate Antarabangsa, Baccalaureate Eropah, Reifeprüfung / Die Deutsche Internationale Abiturprüfung atau mana-mana kelayakan pendidikan tinggi menengah lain yang menyediakan kelayakan untuk pengajian Sarjana Muda di peringkat universiti yang berkenaan .

Pemohon yang berada dalam semester akhir pendidikan menengah atas juga layak memohon. Mereka mesti melengkapkan ijazah terdahulu sebelum memulakan pengajian dalam program. Pemohon mesti mengikuti arahan khas berkenaan dokumen pendidikan yang dinyatakan di bawah.

Sila ambil perhatian bahawa tidak boleh memohon kepada program ijazah Sarjana Muda berdasarkan ijazah Sarjana Muda.

Kemasukan kumpulan I - kemasukan berdasarkan keputusan ujian SAT

Ujian Subjek SAT dan SAT dalam Matematik 2 adalah wajib dalam kumpulan kemasukan I. Kemasukan adalah berdasarkan keputusan SAT (bahagian Pembacaan dan Penulisan Berbasis Bukti dan Matematik) dan Ujian Subjek SAT dalam Matematik 2. Anda boleh mendapatkan maklumat pada SAT dan Ujian Subjek SAT di laman web Lembaga Kolej.

Semua ujian perlu diambil selepas 1 Januari 2018 dipertimbangkan.

Ujian Subjek SAT dalam Matematik 2 mesti diambil pada tarikh ujian pada bulan Disember 2019. SAT mesti diambil pada tarikh ujian pada 2020 Mac. Hasilnya mesti dihantar ke Tampere University secara langsung oleh Lembaga Kolej, yang mentadbir ujian. Keputusan mesti tersedia tidak lewat dari April 2020 selepas keputusan ujian yang diambil pada bulan Mac menjadi tersedia.

Pemohon yang telah menamatkan atau sedang menyelesaikan peperiksaan matrikulasi Finland / diploma IB / EB / RP / DIA boleh memohon dalam kedua-dua kumpulan kemasukan, I dan II. Dalam kemasukan berdasarkan keputusan ujian SAT, kriteria kelayakan untuk kemasukan langsung tidak akan digunakan dan gred peperiksaan (disebutkan di bawah) tidak akan memberi kesan ke atas kemasukan. Kemasukan ini hanya berdasarkan hasil ujian SAT dan Ujian Subjek SAT dalam Matematik 2.

Kumpulan kemasukan II - kemasukan terus

Kemasukan adalah berdasarkan skor kemasukan yang dikira berdasarkan gred yang diperolehi dalam peperiksaan matrikulasi Finland, Baccalaureate Antarabangsa, Baccalaureate Eropah, atau Reifeprüfung / Die Deutsche Internationale Abiturprüfung. Harap maklum bahawa kemasukan langsung Reifeprüfung / Die Deutsche International Abiturprüfung mesti diselesaikan di Finland untuk dipertimbangkan.

Skor kemasukan anda dikira berdasarkan gred anda dalam peperiksaan matrikulasi / diploma IB / EB / RP / DIA.

Untuk dipertimbangkan untuk kemasukan langsung, anda mesti memenuhi keperluan kemasukan minimum berikut: anda telah menyelesaikan peperiksaan matrikulasi dalam matematik peringkat lanjutan dan menerima sekurang-kurangnya gred E untuk peperiksaan matrikulasi dalam kedua-dua matematik atau fizik peringkat lanjutan.

Gred setanding dalam diploma IB / EB / RP / DIA:

 • Dalam Baccalaureate Antarabangsa
  • 6 dalam Matematik HL atau SL ATAU
  • 6 dalam Fizik HL atau SL
 • Dalam Baccalaureate Eropah
 • 8.0 dalam Matematik 5h ATAU
 • 8.0 dalam fizik
 • Dalam Reifeprüfung / Die Deutsche Internationale Abiturprüfung
 • 10 dalam Matematik ATAU
 • 10 dalam fizik. Kedua-dua subjek mesti dimasukkan dalam "Leistungen in der Reifeprüfung".

Titik pemohon yang menamatkan ijazah IB mereka pada musim bunga 2020 dikira berdasarkan Gred Rangka Calon mereka. Titik pemohon yang menamatkan gelar EB mereka pada musim bunga tahun 2020 dikira berdasarkan gred yang diramalkan rasmi. Jika pemohon diterima berdasarkan gred yang diramalkan, pemilihan itu bersyarat sehingga pemohon mengemukakan sijil rasmi gred akhir ke Tampere University Admissions Office. Sekiranya mata dikira berdasarkan gred akhir adalah lebih rendah daripada poin yang dikira berdasarkan gred yang diramalkan, tawaran masuk boleh dibatalkan.

Pemohon yang telah menamatkan pelbagai peperiksaan dalam subjek yang sama (seperti matematik peringkat lanjutan dan matematik peringkat asas) akan dinilai pada mana-mana yang kedua paling sesuai untuk pemohon.

Keperluan kemahiran bahasa

Semua pemohon dikehendaki menunjukkan kecekapan dalam bahasa Inggeris.

Terdapat dua cara untuk menunjukkan kecekapan bahasa Inggeris: ujian bahasa dan kajian terdahulu. Sila ambil perhatian bahawa dalam kumpulan kemasukan saya, kerana ujian SAT adalah wajib, pemohon akan menunjukkan kecekapan bahasa mereka dengan mengambil ujian.

Keperluan ujian bahasa minimum bahasa untuk program Sarjana Muda di Tampere University :

Nama ujian

 • SAT: Jika kemasukan adalah berdasarkan skor SAT, pemohon tidak akan diminta mempamerkan kemahiran berbahasa secara berasingan.
 • TOEFL iBT: 78 keseluruhan dengan minimum 20 pada Penulisan
 • IELTS (akademik): 6.0 keseluruhan dengan minimum 5.5 pada Penulisan
 • PTE (akademik): 54
 • C1 Advanced: C
 • C2 Kemahiran: C1
 • Sijil Kemahiran Bahasa Kebangsaan (Bahasa Inggeris): Tahap Kemahiran 5

* CAE dan CPE sebelumnya telah dinamakan semula sebagai C1 Advanced dan C2 Proficiency.

Kajian terdahulu

Anda mungkin dikecualikan daripada menghantar skor ujian bahasa jika anda telah menyelesaikan pengajian tertentu. Sila ambil perhatian bahawa hanya kajian yang disenaraikan oleh Tampere University yang diterima.

Pengambilan

Maksimum 30 pelajar dimasukkan ke dalam program.

Prosedur kemasukan

Kemasukan untuk program Sarjana Muda yang dijalankan dalam Bahasa Inggeris di Tampere University dianjurkan sekali setahun pada musim bunga permohonan bersama untuk pengajian tinggi semasa tempoh permohonan pertama. Tempoh permohonan untuk pengajian bermula pada bulan Ogos 2020 akan bermula pada 8 Januari pada 8.00 GMT 2 dan berakhir pada 22 Januari 2020 pukul 15.00 GMT 2.

Pelajar yang diterima masuk dan berjaya menyelesaikan program ini layak melanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah sarjana. Subjek utama yang dipilih pelajar menentukan program tuan yang mana mereka layak.

Kemasukan untuk program ini dianjurkan dalam dua kumpulan kemasukan.

Dalam kumpulan kemasukan saya pengakuan adalah berdasarkan keputusan SAT dan Ujian Subjek SAT dalam Matematik 2. Pemohon yang memegang ijazah peringkat menengah yang membuat mereka layak untuk melanjutkan pengajian tinggi boleh mendapatkan pengakuan berdasarkan Ujian Subjek SAT dan SAT mereka . Mereka mesti memegang salah satu darjah terdahulu yang dijangkakan dari pemohon yang ingin masuk melalui sistem aplikasi nasional bersama Finland. Anda mesti telah menyelesaikan ijazah terdahulu sebelum memulakan pengajian anda dalam program ini.

Dalam kumpulan kemasukan II kemasukan adalah berdasarkan skor kemasukan, yang dikira berdasarkan gred yang dicapai dalam peperiksaan matrikulasi Finland, Baccalaureate Antarabangsa, Baccalaureate Antarabangsa, atau Reifeprüfung / Die Deutsche Internationale Abiturprüfung. Anda layak untuk memohon kemasukan terus jika salah satu daripada yang berikut terpakai:

 1. Anda telah menyelesaikan peperiksaan matrikulasi Finlandia.
 2. Anda mengambil peperiksaan matrikulasi Finland pada musim bunga 2020 dan akan menyelesaikan peperiksaan dan menerima diploma anda pada 5 Jun 2020.
 3. Anda telah dianugerahkan Diploma Baccalaureate Eropah (EB) atau Diploma Antarabangsa Baccalaureate (IB) di Finland atau di luar negara pada musim bunga 2020 atau lebih awal.
 4. Anda telah dianugerahkan diploma Reifeprüfung (RP) / Die Deutsche Internationale Abiturprüfung (DIA) di Finland pada musim bunga 2020 atau lebih awal.

Cara memohon

Permohonan langkah demi langkah
 1. Semak kriteria kemasukan dan dokumen yang diperlukan
 2. Baca melalui arahan bagaimana untuk memohon dan mula menyediakan dokumen permohonan anda seawal mungkin!
 3. Masa buku untuk ujian SAT (jika memohon dalam kumpulan kemasukan I)
 4. Mengambil ujian bahasa jika diperlukan, sila lihat keperluan bahasa (kumpulan kemasukan II)
 5. Apabila tempoh permohonan dibuka, isikan permohonan dalam talian di Studyinfo.fi semasa tempoh permohonan dan muat naik lampiran yang diperlukan untuk permohonan itu. Tempoh permohonan adalah 8 Januari 2020 jam 8.00 GMT 2 - 22 Januari 2020 jam 15.00 GMT 2.
 6. Dokumen permohonan mesti dimuat naik pada permohonan anda pada 29 Januari 15.00 GMT 2.
 7. Tunggu keputusan kemasukan yang akan diumumkan.
 8. Sekiranya anda ditawarkan tempat belajar, hantarkan salinan dokumen pendidikan yang disahkan melalui pos ke Pejabat Kemasukan Tampere University . Di samping itu, ingatlah untuk menerimanya pada tarikh akhir yang diberikan.
 9. Bayar yuran tuisyen, jika diperlukan. Mula bersiap untuk kedatangan anda di Finland.
 10. Daftar sebagai pelajar dan menyertai komuniti Tampere University !

Lampiran

Dokumen permohonan

Anda perlu memuat naik salinan semua dokumen yang diperlukan sebagai penutup pada borang permohonan.

1. Salinan sijil pendidikan menengah atas dan terjemahan bahasa Inggeris rasmi

2. Salinan transkrip rekod (menyenaraikan kursus-kursus yang diselesaikan semasa pendidikan menengah atas) dan terjemahan bahasa Inggeris rasminya

Maklumat tambahan mengenai dokumen pendidikan

Pada masa memohon, hanya salinan salinan dokumen yang dimuat naik di borang permohonan diperlukan. Jika ditawarkan tempat kajian, pemohon mesti menyerahkan salinan dokumen pendidikan mengikut pos mengikut arahan di bawah.

Sekiranya dokumen asal tidak dalam bahasa Finland, Sweden atau Bahasa Inggeris, mereka perlu diterjemahkan ke dalam salah satu bahasa yang disebutkan di atas sama ada oleh pihak berkuasa yang mengeluarkan dokumen asal atau penterjemah rasmi.

Pemohon dalam tahun akhir pendidikan menengah atas juga layak memohon. Daripada sijil pendidikan menengah / sekolah menengah yang meninggalkan sijil, mereka perlu mengemukakan dokumen yang dikeluarkan oleh sekolah mereka yang menandakan kelayakan yang akan dilengkapkan pemohon dan tarikh tamat pengajian yang dijangka. Mereka mesti melengkapkan ijazah terdahulu sebelum memulakan pengajian dalam program. Sekiranya terpilih, pemohon perlu mengemukakan salinan sijil akhir pendidikan menengah atas kepada Pejabat Kemasukan Tampere University melalui pos seperti yang dinyatakan di bawah.

Pemohon yang ingin memohon semester terakhir IB, EB atau pendidikan RP / DIA dikehendaki mengemukakan dokumen Gred Predicted ke Pejabat Kemasukan Tampere University pada 8 April 2020 15.00 GMT 3 melalui e-mel (admissions.tau@tuni.fi) .

Pemohon dalam kumpulan kemasukan II:

Pemohon yang telah mengambil Peperiksaan Matrikulasi Finland tidak perlu mengemukakan sebarang dokumen pendidikan ke Tampere University , kerana gred dalam peperiksaan matrikulasi akan dipindahkan ke Tampere University secara elektronik.

Dokumen pendidikan yang akan diposkan selepas pemilihan pelajar

Jika anda ditawarkan tempat belajar, anda mesti menghantar salinan dokumen pendidikan melalui pos, pada 15 Julai 2020 15.00 GMT 3. Salinan sijil pendidikan menengah / sekolah menengah atas meninggalkan sijil, transkrip rekod dan terjemahan mereka ke dalam bahasa Inggeris mesti diperakui oleh notari awam, Kedutaan / Konsulat Finland di negara asal anda atau institusi yang mengeluarkan dokumen asal dengan cap institusi pada dokumen.

Pemohon yang ingin memohon semester terakhir IB, EB atau pendidikan RP / DIA perlu menyalin salinan diploma akhir, ia mesti sampai ke Pejabat Kemasukan Tampere University pada 15 Julai 2020 15.00 GMT 3.

Alamat pos:

 • Tampere University
 • Pejabat Kemasukan
 • FI-33014 University of Tampere
 • Finland

Alamat jalan dan nombor telefon untuk penghantaran kurier tiba:

 • Pejabat Kemasukan Tampere University di Kampus Pusat:
 • Kalevantie 4, Bangunan Utama
 • 33100 Tampere, Finland
 • Tel. 358 50 318 7001

3. Salinan halaman ID pasport dan kemungkinan permit kediaman ke Finland

Pemohon dikehendaki memuat naik salinan ID halaman pasport mereka untuk borang permohonan di studyinfo.fi. Di samping itu, salinan imbasan permit kediaman diperlukan daripada pemohon yang bukan penduduk EU / EEA tetapi mempunyai permit kediaman di Finland. Salinan digunakan untuk menentukan sama ada anda dikenakan yuran pengajian atau tidak.

4. Keputusan SAT dan Ujian Subjek SAT Matematik 2

Dalam kumpulan kemasukan saya, ujian SAT adalah wajib. Semua ujian perlu diambil selepas 1 Januari 2018 dipertimbangkan. Ujian Subjek SAT dalam Matematik 2 mesti diambil pada tarikh ujian pada bulan Disember 2019. SAT mesti diambil pada tarikh ujian pada 2020 Mac.

Keputusan ujian mesti dikemukakan ke Tampere University secara langsung dari Lembaga Kolej menjelang April 2020 sebaik sahaja keputusan ujian bagi SAT Mac dikeluarkan. Kod Lembaga Kolej Tampere University of Technology (0599) masih digunakan semasa tempoh kemasukan ini.

Anda tidak perlu memuat naik keputusan untuk borang permohonan anda di Studyinfo.fi kerana hasilnya dikemukakan kepada Tampere University terus dari Lembaga Kolej.

Keputusan kemasukan dan rayuan

Untuk kumpulan kemasukan saya keputusannya akan diterbitkan pada bulan April 2020 dan untuk kemasukan kumpulan paling terkini pada 5 Jun 2020.

ryser

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Tampere and Tampere University of Technology merged on January 2019. The new foundation-based Tampere University together with Tampere University of Applied Sciences form a new highe ... Baca lebih lanjut

The University of Tampere and Tampere University of Technology merged on January 2019. The new foundation-based Tampere University together with Tampere University of Applied Sciences form a new higher education community in Tampere with competitive edges in technology, health and society. Our higher education community is the second largest university community in Finland with our 35 000 students, 50 international degree programmes, 3 500 international students and 1 000 international partnerships. Baca Ringkas