Baca keterangan rasmi

Persembahan Muzik BMus (Kepujian)

Industri muzik telah berubah. Pemuzik yang berjaya hari ini adalah pemain multi-instrumental yang dapat menghasilkan muzik mereka sendiri. Mereka boleh menguruskan projek mereka sendiri dan memanfaatkan saluran dalam talian mereka. Pada gelaran muzik kami dalam prestasi dan pengeluaran, anda akan membuat muzik yang anda ingin buat. Kami akan membantu anda menubuhkan kerjaya yang anda mahu menerajui.

111487_111427_LCCM_086.jpgKeperluan Kursus

  • Akses kepada kursus Pengajian Tinggi atau Diploma Lanjutan BTEC dianggap sebagai bersamaan dengan dua kelayakan Tahap 3 lengkap.
  • Gred GCSE C / 4 atau ke atas dalam Matematik dan Bahasa Inggeris atau bersamaan Tahap 2 (contohnya Kemahiran Fungsional).
  • Kami juga mengalu-alukan permohonan daripada pelajar matang (21 tahun) dan mereka yang tidak mempunyai kelayakan formal tetapi mempunyai semangat yang boleh dipercayai dan pengalaman praktikal dalam muzik.
  • Sekurang-kurangnya 104 mata UCAS, yang diperolehi dari sekurang-kurangnya dua kelayakan Tahap 3 penuh (contohnya A Level, Diploma BTEC), dalam mana-mana bidang subjek.
  • Akses kepada kursus Pengajian Tinggi atau Diploma Lanjutan BTEC dianggap sebagai bersamaan dengan dua kelayakan Tahap 3 lengkap.

111496_111440_LCCM_033.jpgKenyataan peribadi:

Kenyataan peribadi adalah bahagian penting dari aplikasi anda dan merupakan peluang anda untuk memberitahu kami tentang tujuan anda dalam muzik dan mengapa ia menarik minat anda. Keupayaan anda untuk berkomunikasi secara berkesan adalah penting, jadi kualiti penulisan anda adalah faktor bagaimana kami membuat keputusan kami. Khususnya, kami akan mencari anda untuk menunjukkan minat sebenar dalam muzik, yang ditunjukkan oleh satu atau lebih daripada yang berikut:

  • belajar instrumen sama ada diajar atau diajar sendiri
  • aktiviti muzik kokurikulum di sekolah, kolej atau komuniti
  • melakukan muzik sebagai soloist, anggota band atau membentuk sebuah band
  • menulis atau menghasilkan muzik

Maklumat Audition

Selain kemasukan aplikasi anda ke program ini akan ditentukan oleh uji bakat dan temu duga anda. Semua pemohon memenuhi syarat kemasukan minimum dan permohonannya menunjukkan keupayaan untuk melengkapkan program ini akan ditawarkan uji bakat.

Anda akan ditanya soalan mengenai teori muzik, notasi dan diminta untuk mengenal pasti interval dan kualiti kord dengan telinga. Tujuan dari proses ini adalah untuk kami dapat menilai apa yang sudah anda ketahui dan berapa cepat kami fikir anda boleh belajar.

111491_111432_LCCM_077.jpgGitaris, pianis, bassis dan penyanyi

Sila sediakan dua lagu pilihan anda sendiri, biasanya dilakukan tanpa jalur sokongan. Lagu-lagu mestilah dalam gaya yang berbeza untuk menunjukkan kelebihan kemampuan anda. Satu lagu boleh menjadi asal tetapi tidak keduanya. Anda juga akan diminta untuk menunjukkan pelbagai kemahiran teknikal yang berkaitan dengan instrumen anda seperti skala, arpeggios, suara kord dan bacaan.

Drummers

Anda akan diminta untuk memainkan pelbagai alur, gaya dan merasakan seperti rock, funk, jazz dan Afro-Cuba, lurus, ayunan dan shuffle. Anda akan dikehendaki untuk mengira, bermain masa dan melakukan mengisi yang berbeza. Akhirnya, anda akan diminta untuk menunjukkan apa yang anda suka bermain, masa untuk canggih anda!

Saxa, seruling dan tembaga

Sila menyediakan dua lagu pilihan anda sendiri dengan trek sokongan. Lagu-lagu mestilah dalam gaya yang berbeza untuk menunjukkan kelebihan kemampuan anda. Satu lagu boleh menjadi asal tetapi tidak keduanya. Anda dialu-alukan untuk membawa seorang penyanyi untuk prestasi jika anda tidak mahu bermain ke trek sokongan. Anda juga perlu menunjukkan pelbagai kemahiran teknikal yang berkaitan dengan instrumen anda seperti skala, arpeggios dan membaca bacaan.

Pengeluar, Penulis Lagu dan Komposer Media

Anda akan diminta untuk membawa dua lagu yang anda tulis atau dihasilkan. Penulis lagu akan ditanya mengenai lirik, harmoni dan bentuk; pengeluar dan komposer media akan ditanya tentang perkakasan, perisian dan instrumen yang anda gunakan dalam pengeluaran kerja anda. Anda mungkin diminta untuk melakukan salah satu lagu anda, jika anda memainkan instrumen. Terdapat juga penilaian teori pengetahuan muzik anda.

111489_111433_LCCM_050.jpg

Program diajar dalam:
English

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh London College of Creative Media »

Tarikh Akhir Kemaskini March 11, 2019
This course is Campus based
Start Date
Okt. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
15,000 GBP
UK / EEA: £ 9250, Antarabangsa: £ 15000
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt. 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

London College of Creative Media (LCCM)