Perniagaan Antarabangsa

Hanze University of Applied Sciences - Groningen, the Netherlands

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Perniagaan Antarabangsa

Hanze University of Applied Sciences - Groningen, the Netherlands

Mempelajari Sarjana Muda dalam Perniagaan Antarabangsa di Belanda

Program Perniagaan Antarabangsa (IB) empat tahun sarjana muda diajar bahasa Inggeris. Setiap tahun terdiri daripada dua semester pengajian dan empat blok 10 minggu. Selain kuliah dan kelas, pelajar bekerjasama dalam kumpulan kecil untuk mencari jawapan kepada masalah yang berkaitan dengan perniagaan yang mencabar, namun praktikal. Kerja kumpulan menyediakan anda komunikasi dan kerjasama yang berkesan dalam perniagaan antarabangsa. Latihan juga disediakan dalam kompetensi khusus yang penting untuk karier masa depan yang berjaya, seperti memberi dan menerima maklum balas, kemahiran persembahan , kecekapan antara bahasa dan bahasa. Program empat tahun ini terdiri daripada 240 Kredit Eropah (ECTS), di mana 60 ECTS diperoleh setiap tahun. Untuk meneruskan pengajian, pelajar dikehendaki menamatkan tahun pertama dengan minimum 48 ECTS.

Program IB yang baru bermula pada September 2018 dan merupakan penggabungan dari bekas program: Pengajian Perniagaan & Pengurusan Antarabangsa dan Perniagaan & Bahasa Antarabangsa. Ini merupakan inisiatif Kerajaan Belanda untuk menawarkan pelajar kajian yang lebih telus dan mudah.

Tahun pertama dan kedua

Ini adalah fasa penemuan, di mana pelajar diperkenalkan dan dinilai pada pelbagai subjek perniagaan antarabangsa. Selain itu, tahun pertama dan kedua akan memberi tumpuan kepada tema profesional yang berlainan dalam bentuk 'Makmal Hidup'. Ini modul utama interkoneksi dan menawarkan pengalaman berharga kepada pelajar dalam menangani isu-isu perniagaan praktikal dan meneroka peranan profesional yang pelbagai. Ini dilakukan melalui kerja kumpulan dan penyelidikan terpakai. Pengetahuan, kemahiran dan keutamaan mata pelajaran yang diperoleh pada masa ini akan membantu pelajar apabila membuat keputusan untuk menamatkan pengajian yang kecil.

Perniagaan dan bahasa antarabangsa

Sebelum tahun ke luar negara anda akan mempelajari bahasa dunia kedua, seperti Sepanyol, Jerman, Perancis atau Itali. Kemudian dalam kajian ini anda boleh memilih untuk memperdalam pemahaman anda terhadap budaya dan bahasa dengan mempelajari dua bahasa, sebagai tambahan kepada bahasa Inggeris. Ini akan memberi anda permulaan yang baik ketika memohon kemahiran bahasa yang penting dalam karier masa depan anda.

Tahun ketiga

Salah satu peluang terbesar di IBS adalah tahun di luar negara. Semasa tahun kedua anda akan menghabiskan semester belajar di universiti rakan kongsi IBS dan satu lagi semester melakukan penempatan perniagaan di sebuah syarikat di luar negara.

Semester semester belajar

Semasa tahun ketiga, anda menghabiskan semester penuh belajar di salah satu universiti rakan kongsi kami di seluruh dunia. Ini adalah peluang yang unik untuk mengembangkan pengetahuan dan pengalaman anda tentang budaya yang berbeza dan mengembangkan kemahiran bahasa anda. Pelajar antarabangsa boleh memilih Perniagaan Eropah kecil di IBS atau kecil dari sekolah Hanze UAS yang lain.

Penempatan Antarabangsa

Semester yang lain dibelanjakan untuk bekerja di syarikat atau organisasi berorientasikan di luar negara anda, di mana anda boleh memohon apa yang telah anda pelajari semasa pengajian anda. Pelajar memperoleh penempatan itu sendiri, dengan menggunakan maklumat yang ada di IBS, seperti tawaran penempatan tetap, laporan pelajar sebelum dan pengalaman bersama rakan-rakan pelajar. Pelajar kami melengkapkan peletakan pada syarikat-syarikat global terkemuka, seperti Lufthansa di Seoul, Microsoft di Dublin, SEAT di Barcelona, ​​Bosch di Mexico City, Pricewaterhouse Coopers di Luxembourg dan Philips di Amsterdam, serta menyertai PKS dan startup yang menarik.

Tahun keempat

Anda memulakan tahun keempat dan terakhir anda dengan satu semester di mana anda mengambil modul elingan ke anak tamat pengajian anda. Ini membolehkan anda mendapat pemahaman yang mendalam mengenai pengkhususan yang anda pilih (lihat jadual struktur semester pada muka surat 2). Pada semester terakhir anda, anda akan melengkapkan projek tamat pengajian di mana anda dianggap sebagai perunding bagi sebuah syarikat luaran. Anda akan diminta untuk mendapatkan, menentukan, menganalisis dan menyelidiki masalah yang berkaitan dengan perniagaan, menulis laporan akhir dan membentangkan / mempertahankan penemuan anda dalam persembahan lisan.

Peluang Kerjaya

Program Sarjana Muda Perniagaan Antarabangsa menyediakan anda untuk kerjaya antarabangsa yang berjaya dan memuaskan dalam pelbagai arah dan jawatan termasuk:

  • pengurus pemasaran dan jualan

  • kewangan dan perakaunan

  • perunding perniagaan

  • pembangunan Perniagaan

  • projek dan pengurusan akaun

  • usahawan.

Penyelidikan LinkedIn yang diterbitkan pada tahun 2016 menunjukkan bahawa alumni kami terletak di seluruh dunia, memenuhi kerjaya dalam kepelbagaian peranan, serta banyak siswazah mengikuti pengajian pasca siswazah antarabangsa.

Syarat Kemasukan

Untuk dimasukkan ke dalam program ini, anda memerlukan diploma sekolah menengah kebangsaan atau antarabangsa. Kelayakan pendidikan anda mestilah bersamaan dengan diploma sekolah menengah Belanda havo. Oleh kerana program ini diajar dalam Bahasa Inggeris, anda mungkin perlu membuktikan kemampuan bahasa Inggeris anda, bergantung pada latar belakang pendidikan dan kewarganegaraan anda.

www.hanzegroningen.eu/ibs

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
2,060 EUR
EU / EEA: 2006 € / BUKAN EU / EEA: 7500 €
Locations
Belanda - Groningen, Groningen
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Belanda - Groningen, Groningen
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat