Perniagaan antarabangsa (3 tahun)

Umum

Penerangan Program

Mempelajari Sarjana Muda dalam Perniagaan Antarabangsa di Belanda

Program Perniagaan Antarabangsa (IB) tiga tahun sarjana muda diajar bahasa Inggeris. Setiap tahun terdiri daripada dua semester pengajian. Program ini direka untuk pelajar dengan pendidikan sekolah menengah yang lebih tinggi, seperti peringkat vwo Belanda, Baccalaureate Antarabangsa atau setaraf antarabangsa. Program bachelor IB tiga tahun ini terdiri daripada 180 Kredit Eropah (ECTS), di mana 60 ECTS diperoleh setiap tahun. Untuk meneruskan pengajian, pelajar dikehendaki menamatkan tahun pertama dengan minimum 48 ECTS.

Kedua-dua dunia

Program IB yang baru bermula pada September 2018 dan merupakan penggabungan dari bekas program: Pengajian Perniagaan & Pengurusan Antarabangsa dan Perniagaan & Bahasa Antarabangsa. Ini merupakan inisiatif Kerajaan Belanda untuk menawarkan pelajar kajian yang lebih telus dan mudah.

Tahun pertama

Tahun pertama membawa pelajar dengan latar belakang dan kebolehan akademik yang sama. Kurikulum mempunyai tumpuan dan arah antarabangsa yang jelas. Pelajar diperkenalkan ke bidang utama perniagaan sebagai persediaan untuk tahun kedua mereka di luar negara. Pengetahuan diperoleh dan dinilai melalui kelas, kerja kumpulan, penyelidikan, makmal perniagaan, tugasan dan peperiksaan bertulis. Komitmen yang kuat untuk diri sendiri juga diperlukan. Sepanjang tahun pelajar menunjukkan kecekapan profesional dan peribadi mereka yang semakin meningkat dalam portfolio khusus.

Peluang bahasa di IBS

Jika anda ingin mempelajari bahasa dunia tambahan, anda boleh mendaftar dalam kursus di Pusat Bahasa Hanze. Pada masa ini, kami menawarkan kursus bahasa dalam bahasa Sepanyol, Jerman,
Perancis dan Itali. Memperoleh kemahiran bahasa baru akan meningkatkan kesedaran budaya anda dan memberi anda permulaan yang baik pada laluan kerjaya antarabangsa anda.

Tahun kedua

Salah satu peluang terbesar di IBS adalah tahun di luar negara. Semasa tahun kedua anda akan menghabiskan semester belajar di universiti rakan kongsi IBS dan satu lagi semester melakukan penempatan perniagaan di sebuah syarikat di luar negara.

Semester belajar di luar negara

Anda akan menghabiskan semester penuh belajar di salah satu universiti rakan kongsi kami di seluruh dunia. Ini adalah peluang yang unik untuk mengembangkan pengetahuan dan pengalaman anda tentang budaya yang berbeza dan mengembangkan kemahiran bahasa anda. Pelajar antarabangsa boleh memilih Perniagaan Eropah kecil di IBS atau kecil dari sekolah Hanze UAS yang lain.

Penempatan Antarabangsa

Semester lain pada tahun kedua dibelanjakan untuk bekerja di syarikat atau organisasi yang berorientasikan di luar negara, di mana anda boleh menerapkan apa yang telah anda pelajari pada tahun pertama kajian anda. Pelajar memperoleh penempatan itu sendiri, dengan menggunakan maklumat yang ada di IBS, seperti tawaran penempatan tetap, laporan pelajar sebelum dan pengalaman bersama rakan-rakan pelajar. Pelajar kami melengkapkan peletakan pada syarikat-syarikat global terkemuka, seperti Lufthansa di Seoul, Microsoft di Dublin, SEAT di Barcelona, ​​Bosch di Mexico City, Pricewaterhouse Coopers di Luxembourg dan Philips di Amsterdam, serta menyertai PKS dan startup yang menarik.

Tahun ketiga

Anda memulakan tahun ketiga dan terakhir dengan semester di mana anda mengambil modul yang berkaitan dengan kecil anda. Ini membolehkan anda mendapat pemahaman yang mendalam mengenai pengkhususan yang anda pilih (lihat jadual struktur semester pada muka surat 2). Pada semester terakhir anda, anda akan melengkapkan projek tamat pengajian di mana anda dianggap sebagai perunding bagi sebuah syarikat luaran. Anda akan diminta untuk mendapatkan, menentukan, menganalisis dan menyelidiki masalah yang berkaitan dengan perniagaan, menulis laporan akhir dan membentangkan / mempertahankan penemuan anda dalam persembahan lisan.

Peluang Kerjaya

Program sarjana muda Antarabangsa menyediakan anda untuk karier antarabangsa yang berjaya dan bermanfaat dalam pelbagai arah dan jawatan, termasuk:

  • pengurus pemasaran dan jualan

  • kewangan dan perakaunan

  • perunding perniagaan

  • pembangunan Perniagaan

  • projek dan pengurusan akaun

  • usahawan.

Penyelidikan LinkedIn yang diterbitkan pada tahun 2016 menunjukkan bahawa alumni kami terletak di seluruh dunia, memenuhi kerjaya dalam kepelbagaian peranan, serta banyak siswazah mengikuti pengajian pasca siswazah antarabangsa.

Syarat Kemasukan

Untuk dimasukkan ke dalam program ini, anda memerlukan diploma sekolah menengah kebangsaan atau antarabangsa. Kelayakan pendidikan anda mestilah bersamaan dengan diploma sekolah menengah Belanda. Oleh kerana program ini diajar dalam Bahasa Inggeris, anda mungkin perlu membuktikan kemampuan bahasa Inggeris anda, bergantung pada latar belakang pendidikan dan kewarganegaraan anda.

www.hanzegroningen.eu/ibs

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on t ... Baca lebih lanjut

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on top of that, you will be living in the best student city of the Netherlands. Baca Ringkas
Groningen , Groningen , Leeds , Vilnius , Assen + 4 Lagi Kurang